Recente reacties in Wetenschap

H. van Leijenhorst, 02-07-2020 12:13 (Wat doet Bouw- en Woningtoezicht?)
"Geachte lezer, ik heb een conflict met de woningbouw vereniging de Key over een reparatie aan de dakgoot en het algehele onderhoud aan mijn woning. De dakgoot is in het verleden gedeeltelijk hersteld op lekkage. Echter valt nu het ophangingsijzer door roest naar beneden, dit met mogelijk gevaar voor de personen die eronder door lopen. De Key heeft…"
Erik, 01-07-2020 14:05 (Bestuur van een vereniging, bevoegdheden en taken)
"Onze penningmeester is officieel op eigen verzoek bij de kvk per 1 juli 2020 uitgeschreven en maakt dus geen onderdeel meer uit van het bestuur van de vereniging. Moet hij dan nog bij de nog te houden ALV later dit jaar verantwoording afleggen voor het boekjaar 2019?"
Cor, 01-07-2020 01:33 (Huurder overleden en dan)
"Hallo Wij zitten in een appartement de huur is best hoog 894 ik zelf heb een uitkering. Mijn man verdient best goed stel mijn man komt te overlijden dan kan ik die huur niet opbrengen. Kom ik dan op straat te staan? ik ben daar als de dood voor. Wat kan en moet ik doen. Graag jullie reactie Gr"
Ruud, 27-06-2020 21:09 (Bestuur van een vereniging, bevoegdheden en taken)
"Is een verenigingsbestuur (VVE) bevoegd kleine uitgaven van representatieve aard te doen aan de leden bij gebeurtenissen als ernstige ziekte, overlijden, 50/60-jarig huwelijksfeest. De denken valt aan een bloemstukje of 2 flessen wijn of soortgelijk of zijn er wettelijke bepalingen die dat verbieden."
Folkert Algera, 25-06-2020 18:54 (Sint-Elmusvuur (sint-elmsvuur))
"In de jaren dat ik op zee hobby viste, was het met name als het water warm was, heel normaal dat er vuur in het water zat. De ankertouwen lagen als een vuurlijn naar de bodem. Als je het anker uitgooide was het één en al vuur. Een prachtig gezicht."
Marcel, 22-06-2020 09:18 (Oude Nederlandse oppervlaktematen)
"Wie kan mij vertellen wat de maat van een “Aggel” of “Aggelen” is? ( ik woon in de Aggelenstraat en de straat naast ons heet de Morgenstraat waarvan ik de betekenis ken als zijnde een oppervlakte maat) Aggel of Aggelen kom ik niet tegen als oppervlakte maat Maar schijnt dat wel te zijn. M.v.g Marcel"
M. Dijkstra, 21-06-2020 19:16 (Erfenis en de rekening van de overledene)
"Hallo donderdag jongstleden is mijn zwager overleden. Mijn schoonzus is vorig jaar maart ook overleden. Nu is er iets raars aan de hand zijn overbuurvrouw heeft de sleutel van zijn huis en die regelt nu alles. Ik als zwager vertrouw haar niet wat moet en kan ik hier aan doen? Het is mij te doen om mijn overleden schoonzus haar zoon dat die niet…"
Cokky van Trigt, 20-06-2020 10:42 (Het lymfevaatstelsel)
"Hartelijk bedankt voor de prachtige uiteenzetting over het lymphestelsel. Een therapeut vertelde mij dat de lymphestroom van het rechter gedeelte overdwars naar het linker gedeelte stroomt dus van het rechter been naar de linker hersenhelft bijvoorbeeld. Tai chi activeert de lymphestroom. Hoe langzamer de oefeningen uitgevoerd worden des te beter…"
Karin Abbring, 19-06-2020 18:22 (Regels voor plaatsen schutting of scheidsmuur)
"Mijn buren stapelen hun hooibalen op hun terrein maar tegen mijn achtertuin, hierover wordt zwart plastic getrokken. Ik kijk dus vanuit mijn huis en in de tuin tegen een zwarte wand van 5 meter hoog en 15 meter lang (de volledige breedte van mijn achtertuin). Mag dit?"
Ben, 18-06-2020 19:38 (Wat doet Bouw- en Woningtoezicht?)
"Geachte… Ik heb de volgende vraag. Mijn dochter huurt sinds kort een appartement van een woningbouwvereniging en gaat daar binnenkort wonen. In de keuken heeft men de radiator, kennelijk na het vervanging van de kozijnen, boven de plaats van het fornuis opgehangen. De afstand van de onderkant van de radiator tot bovenkant fornuis is dermate klein…"
Schrijf mee!