InfoNu.nl > Wetenschap > Discussie: Wetenschap

Recente reacties in Wetenschap

Rian Teunissen, 17-04-2019 17:55 (Wat is plaatsvervulling in erfrecht)
"Tot mijn verbazing ben ik benoemd in het testament van mijn oom. Nu wil ik deze graag verwerpen omdat ik niets wil hebben. In totaal zijn er 11 erfgenamen waaronder ik. Nu ben ik erop gewezen dat als ikzelf de erfenis verwerp mijn dochter van 5 jaar als plaatsvervanger word aangewezen. Ik kan alleen in het testament vinden dat alleen de afstammelin…"
Indira, 16-04-2019 19:09 (Redoxreacties - theorie en berekening)
"Waarom is water in voorbeeld 2 niet de reductor in de reactie want zijn elektrodepotentiaal is lager dan die van chloorionen en dus een sterkere reductor?"
Gw, 15-04-2019 22:08 (Hoe planten groeien)
"Tsjonge, niet te geloven dat alle bouwstoffen uit atmosfeer komen. Buiten één ding maar in bv een huiskamer ook nog? Best interessant."
R. van Maaren, 13-04-2019 13:37 (Wat is plaatsvervulling in erfrecht)
"Bij plaatsvervulling bijv kinderen van overleden kind van de erflater, wat voor tarief betalen de ervende kleinkinderen? Is dat het tarief van het kind of het tarief van het kleinkind? Voorbeeld: kind betaald over de eerste ton 10 % kind van overleden kind (kleinkind dus) betaald ook 10% of 18 % (= tarief kleinkind)"
Ingrid, 10-04-2019 16:43 (Visum: papieren die buitenlanders nodig hebben in Nederland)
"Kan iemand uit Zuid-Korea naar Nederland reizen zonder visum? moet je een retour hebben mag ook een enkele reis?"
Cathy, 09-04-2019 23:34 (Erfenissen: de executeur-testamentair)
"Mag ook ik een vraag stellen? Mijn broer is onlangs overleden. Zijn vrouw is in het testament benoemd als executeur. Zij heeft echter vergevorderde kanker en wil dit graag aan een van haar kinderen doorgeven. Dit staat echter niet in het testament. Is dit mogelijk en moet dit bij de notaris gebeuren?"
K. Neelen, 06-04-2019 11:14 (Regels voor plaatsen schutting of scheidsmuur)
"Ruim 3 jaar geleden hebben wij een appartement gekocht boven een winkel met een dakterras van 3m. diep en daarachter een aantal garages. De buren naast ons zitten een halve verdieping hoger. Uit luchtfoto's van 'vroeger' kan je zien dat zij hun woning verdubbeld hebben en zitten nu met de schuifpui op gelijke hoogte als wij. Hun vroegere terras is…"
Patricia, 05-04-2019 16:56 (Regels voor plaatsen schutting of scheidsmuur)
"Help! Ik ben in december verhuist (huurwoning) en de vorige eigenaren hebben alles eruit gehaald incl alles in de tuin. Simpelweg omdat ik het niet wou overnemen voor het bedrag wat ze er voor wouden hebben. Sinds paar weken zijn mijn buren schutting aan het plaatsen. Prima geen probleem, allemaal op eigen grond. Vorige week en vandaag weer komen…"
Hens Westerveld, 01-04-2019 13:39 (Lichaamsdonatie: lichaam ter beschikking van de wetenschap)
"Waar kan ik mijn en mijn man's lichaam ter beschikking stellen. Ik ben een vrouw van 75 jaar. Gebruik geen medicijnen en volledig gezond. Mijn man is 79 jaar en ook gezond, zonder medicijngebruik. Bij welke universiteit is er geen opname stop? Groetend Henny en Jack Westerveld Rotterdam"
Ca, 28-03-2019 12:15 (Wat is plaatsvervulling in erfrecht)
"Geachte, hoe voorkom ik plaatsvervulling in een testament? ik wil dat enkele broers en zussen (totaal 5) zullen erven maar niet dat wanneer 1 daarvan overlijdt het naar de kinderen gaat; ik wil dus dat de nalatenschap dan terechtkomt bij de 4 overgebleven broers en zussen; kan dit en welke formulering hoort daarbij?"
Schrijf mee!