Recente reacties in Wetenschap

B. Crolla, 22-09-2020 12:07 (Erfenis en de rekening van de overledene)
"Beste, onlangs is mijn moeder overleden. Zij had een bewindvoerder die haar zaken regelde. Mijn moeder had nog wat spaargeld en geen testament. We zijn met 4 broers en zijn benaderd door de bewindvoering om mee te werken waardoor haar spaargeld verdeeld zou kunnen worden. Alleen 1 broer werkt niet mee waardoor alles op de rekening blijft staan vol…"
Aukje, 20-09-2020 14:01 (Regels voor plaatsen schutting of scheidsmuur)
"Mijn buren hebben twee raskatten gekocht en nu bouwen ze beveiliging van Gaas om de katten in de tuin te houden. Dit gevaarte komt 1 meter boven de schutting uit. De schutting is ongeveer 1,80. Mag dat zomaar? Het is echt geen gezicht. Ik hoor het graag. Aukje"
Ronald de Waal, 09-09-2020 17:10 (De magneetmotor: emissieloos energie opwekken)
"Een Amerikaans bedrijf (ik mag geen namen noemen zie ik in de voorwaarden) levert generatoren met een magnetische motor. die nog niet volledig zelfvoorzienend zijn maar volgens hen wel dicht in de buurt komen. Een zeer efficiënte windturbine van 1 meter of kleiner drijft de magneetmotor aan die 25 kw per uur levert. Ik ben niet technisch maar dat s…"
Danielle Stevens, 05-09-2020 12:51 (Rechten en plichten van verenigingsleden)
"Geachte Heren, Onze zanggroep is vorig jaar opgericht door 4 mensen, waaronder ik. Door de corona is dit stil komen te liggen. We hebben vanaf vorig jaar contributie betaald. Maar het bestuur heeft dat stopgezet i.v.m geen repetities. Daar zit niet het probleem. Nu komt het dat het bestuur 3 september blijkbaar bij elkaar is gekomen. En vr…"
T., 03-09-2020 23:31 (Erfenis en de rekening van de overledene)
"Na het overlijden van onze moeder bleek mijn zus executeur te zijn, nu wilde ze geen openheid van de bank geven, zij beheerde de laatste drie jaar de bank. via de notaris uiteindelijk na drie maal vragen de stukken ontvangen. nu blijkt er in de drie jaar minimaal (heb ik het niet over boodschappen) meer dan 30.000 euro te zijn gepind. dit kan moede…"
Lydia, 02-09-2020 15:01 (Bestuur van een vereniging, bevoegdheden en taken)
"Binnen onze vereniging hebben wij 5 bestuursleden. Voorzitter, Secretaris, Penningmeester en 2 algemene bestuursleden. Momenteel staan alleen Voorzitter, Secretaris en Penningmeester bij de KvK ingeschreven. Echter hebben we binnen het bestuur de discussie of niet alle bestuurleden bij de KvK ingeschreven dienene te zijn ivm stemrecht. Hebben de 2…"
Hb Middelink, 18-08-2020 15:53 (Bestuur van een vereniging, bevoegdheden en taken)
"Is het mogelijk om een externe secretaris te benoemen die niet in het bestuur zitting neemt?"
Michel Kort, 17-08-2020 14:31 (Donder en Bliksem)
"Is een donder altijd samen met een flits? Kun je een donder horen dus zonder dat er bliksem ontstaat?"
Morgan, 16-08-2020 01:38 (Wat doet Bouw- en Woningtoezicht?)
"Heb een probleem met Vestia woningbouw. Heb een enorme lekkage door het dak en het veluxraam. Heb dit gemeld op 26 juni dit is door een aannemer bekeken en zou wat aan gedaan worden.echter vandaag 15 aug. 2020 stond mijn flat letterlijk blank door de enorme hoeveelheid water die door het dak en raam binnen gutste.filmpje ervan kan ik hier niet me…"
Rui Wortelboer, 14-08-2020 16:56 (Economie: wat is het verschil tussen recessie en depressie?)
"Er is geen definitie voor depressie, dat is aan de ene kant vreemd, want alles is te definieren. Stel dat er wel een exacte omschrijving van depressie zou zijn, bijvoorbeeld 4 kwartalen op rij. Dan is een depressie niet meer te ontkennen en slaat de paniek toe zodat de depressie dubbel zo groot wordt en je een spiraal naar beneden uitlokt. Het prob…"
Schrijf mee!