InfoNu.nl > Wetenschap > Diversen > Mislukte uitvinding: De Hoofdparaplu

Mislukte uitvinding: De Hoofdparaplu

Japan is hèt land als het gaat om bizarre uitvindingen. Het hier besproken parapluconcept heeft misschien een toekomst als het wordt doorontwikkeld. Maar je moet het wel durven opzetten. In feite is de hoofdparaplu een enorme hoed die boven je hoofd zweeft. Het is slechts wachten op de eerste vliegende schotelparaplu's die zich richten op een microchip welke verscholen ligt in de verstandskies om zodoende altijd hun baasje te blijven volgen.

Inhoud:


Durf jij zo over straat?

Deze paraplu is eigenlijk ideaal als je in beide handen iets wilt dragen in de regen. Je moet er wel mee over straat durven. Je haar zal zeker een stuk droger blijven, alhoewel zon helm ook warm kan worden. Het is evenwel volledig uitgesloten dat het haar in model bijft met deze plu of je moet houden van het kapsel dat onder een badmuts vandaan komt.

Warm hoofd

Je hoofd gaat dan zweten en hopelijk glijdt de paraplu niet van je hoofd af! De extra warmte die de hoofdhelm genereert komt niet ten goede aan de functie van de hersenen. Hersencellen dienen voldoende gekoeld te worden als ze worden gebruikt. Het is op zijn minst handig om het hoofdgedeelte te voorzien van enkele luchtgaatjes zodat de hersenen nog een beetje kunnen verkoelen.

Een uitvinding is op zijn best als het een andere uitvinding overtreft. De hoofdparaplu heeft dit stadium helaas nog niet bereikt.

Geen overtreffing van het oude

Voor de hoofdparaplu in het algemeen geldt dat je haar in ieder geval buiten model raakt, terwijl je met een gewone paraplu een redelijke kans hebt je haar droog te houden tijdens een regenbui. Als een nieuwe uitvinding de oude niet overtreft, is het geen goede uitvinding. Het is natuurlijk wel zo dat je de handen vrij hebt. Je kunt er een tas mee dragen. Maar, heren en dames uitvinders, is het niet veel handiger als de paraplu ook boodschappen kan dragen?

Elegantie

De wind is een factor om rekening mee te houden. Tijdens een regenbui kan het ook ineens verraderlijk hard waaien. Je zult wel stevige nekspieren krijgen met deze constructie want onbewust moeten je schouder-, hals- en nekspieren voortdurend kleine veranderingen door de wind corrigeren. Als het flink waait is het moeilijk om deze hoofdparaplu met enige elegantie te dragen, in tegenstelling tot de paraplu zoals de meeste mensen hebben. Die is een belangrijk mode-accessoires geworden. Of deze hoofdparaplu in de mode komt valt te betwijfelen.

Trend

Tijdens het oversteken van een straat moet je naar links en rechts kijken. Met deze paraplu draait de hele paraplu mee. Dat is natuurlijk niet echt handig. Dat het een raar gezicht is, is misschien niet zo erg. Loop je over een paar jaar voor gek met een ouderwetse paraplu in je hand? Zet iedereen tegen die tijd zijn helm met paraplu op als het regent? De verwachting is dat dit feest geen doorgang heeft. Het is waarschijnlijker dat de mensheid eerder vliegende platforms heeft uitgevonden die ons droog houden als we lopen, onze boodschappen kunnen dragen en die ons weer thuis brengen als we geen zin meer hebben om te lopen.

Lees verder

© 2007 - 2019 Tom008, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Paraplu-en-Baby DraagriemJe wilt natuurlijk dat jij en je baby niet nat worden. Daarom is er een paraplu uitgevonden die aan een baby-draagriem v…
Overbodige uitvinding: de FietsparapluHet lijkt zo mooi, fietsen in de regen met twee handen aan het stuur en toch droog blijven onder de paraplu. Of deze dro…
Mislukte uitvinding: ParapluhouderDe paraplu is misschien wel één van de beste uitvindingen ooit. Toch zijn er mensen die het concept willen verbeteren. D…
Mislukte uitvinding: Paraplu met DouchegordijnIn de categorie mislukte Japanse uitvindingen scoort deze paraplu erg hoog. Een paraplu met douchegordijn. In zijn nodel…
Mislukte uitvinding: Paraplu met InternetAls je buiten in de regen loopt is het vreselijk jammer dat je niet even kunt Googlen wanneer het droog wordt. Ook heb j…

Reageer op het artikel "Mislukte uitvinding: De Hoofdparaplu"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tom008
Laatste update: 19-06-2015
Rubriek: Wetenschap
Subrubriek: Diversen
Special: Mislukte uitvindingen
Schrijf mee!