InfoNu.nl > Wetenschap > Diversen > Mislukte uitvinding: Parapluhouder

Mislukte uitvinding: Parapluhouder

De paraplu is misschien wel één van de beste uitvindingen ooit. Toch zijn er mensen die het concept willen verbeteren. Dat lukt niet altijd. Een voorbeeld van een mislukte uitvinding is de elastische hoofdbandparapluhouder. Hoewel, is dit wel mislukt? Tijdens een voetbalwedstrijd zie je soms mensen volledig oranje geschminkt met een oranje hoofdparaplu op! Misschien is het idee zo hgek nog niet!

Inhoud:


Stok voor je buik en borst

In Japan zijn veel uitvindingen gedaan die het nooit gehaald hebben. Deze parapluhouder is er één van. De stok van de paraplu zit danig in de weg bij het lopen. De uitvinder heeft als doel gehad een universele houder te ontwikkelen. Universeel betekent dat het voor iedere paraplu geldt. Dat is misschien gelukt maar echt prettig is het niet met een hoofdband op lopen waar een stok aan slingert! Als het iets te hard waait zul je toch je handen moeten gebruiken. Daar staat tegenover dat deze uitvinding ideaal is voor paraplu's waarbij de stok is gebroken. In de praktijk is de stok het meest levensvatbare onderdeel van de paraplu. Dat in tegenstelling tot de baleinen en anderszins inklapbare onderdelen.

Haar in model

Het grote voordeel van een conventionele manier van je paraplu dragen is het feit dat je haar niet uit model regent. Met deze paraplu hoef je je daar geen zorgen om de te maken; je haar ziet er als je ergens binnenkomt er sowieso niet uit. De hoofdband zorgt ervoor dat het haar op die plek totaal verruïneerd is. Misschien kun je het haar op de plek maar laten wegscheren of opscheren want er is werkelijk niets meer mee aan te vangen.

Joker

Er komt een factor bij die het dragen van deze paraplu geen aanbeveling geeft. Je moet ermee over straat, dus iedereen kan je zien terwijl je er voor joker bij loopt. Natuurlijk is er het voordeel dat je twee handen vrij hebt. Je kunt dus in de regen met twee volle boodschappentassen over straat lopen, wat met een gewone paraplu moeilijk gaat. Toch is voor vele mensen het visuele aspect belangrijk. We trekken leuke kleren, mooie schoenen, grappige sokken, een nette broek aan en doen nog veel meer zaken om ons uiterlijk in optima forma te laten weergeven. Wanneer dat uiterlijke aspect wordt aangevuld door een een paraplu, is het hele effect weg.

Bukken en haken

Er zijn nog twee redenen waarom deze parapluhouder geen alom gewoild object is. Wanneer je de foto bekijkt dan zie je dat de stok voorkomt dat de persoon kan bukken. Als hij bukt zal de stok de plu van het hoofd duwen waardoor alles op de grond valt. Daar wordt de hoofdband vies van en je kunt het niet meer opdoen. Daarnaast is er het handvat. Het handvat bezit een enorme kromming. In een drukke winkelstraat blijven mensen hier snel aan haken. Dat doet de parapludrager pijn maar het kan er zelfs voor zorgen dat in een reflex de hele paraplu van het hoofd wordt gerukt. Dat zijn geen plezante ervaringen.

Het gevaar van de elastische hoofdbandparapluhouder

Het grote gevaar van de elastische hoofdbandparapluhouder is de wind. Wanneer je met je handen vol gekochte spullen loopt kun je niet even de stok vasthouden. De vraag is wat doe je dan als de paraplu een windvlaag vangt? Waarschijnlijk komt de plu vervolgens op iemand anders terecht. Het beste wat je dan kunt doen is de andere kant op kijken terwijl je een blik opzet van: 'Neehoor, dat had ik niet op mijn hoofd!' Het is een goed idee om hoofdschuddend verder te lopen en te mompelen: wat doet een mens toch al niet om aandacht te vragen?

Lees verder

© 2007 - 2019 Tom008, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Mislukte uitvinding: De HoofdparapluJapan is hèt land als het gaat om bizarre uitvindingen. Het hier besproken parapluconcept heeft misschien een toekomst a…
Mislukte uitvinding: Paraplu met DouchegordijnIn de categorie mislukte Japanse uitvindingen scoort deze paraplu erg hoog. Een paraplu met douchegordijn. In zijn nodel…
Mislukte uitvinding: Paraplu met InternetAls je buiten in de regen loopt is het vreselijk jammer dat je niet even kunt Googlen wanneer het droog wordt. Ook heb j…
Paraplu-en-Baby DraagriemJe wilt natuurlijk dat jij en je baby niet nat worden. Daarom is er een paraplu uitgevonden die aan een baby-draagriem v…
Grappige uitvinding: Oranje HoofdparapluDit hoofddeksel wordt alleen gedragen tijdens een massale volksgekte. De hoofdparaplu staat erg grappig. Dat vormt een v…

Reageer op het artikel "Mislukte uitvinding: Parapluhouder"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tom008
Laatste update: 19-06-2015
Rubriek: Wetenschap
Subrubriek: Diversen
Special: Mislukte uitvindingen
Schrijf mee!