InfoNu.nl > Wetenschap > Diversen > Mislukte uitvinding: Paraplu met Douchegordijn

Mislukte uitvinding: Paraplu met Douchegordijn

In de categorie mislukte Japanse uitvindingen scoort deze paraplu erg hoog. Een paraplu met douchegordijn. In zijn nodeloze angst voor water draaft de mens af en toe door. Je kapsel ondervindt er misschien geen hinder van maar of je totale verschijning ervan beter wordt is maar de vraag. Soms ben je even niet bezig met je uiterlijk maar wil je gewoon koste wat het kost droog blijven.

Inhoud:


Wazig beeld door plastic hoes

Het zicht wordt ernstig belemmerd door de plastic hoes. De druppels van de regen die naar beneden glijden over het plastic zullen het zicht nog moeilijker maken. Met deze paraplu is de kans groot dat je de stoeprand verkeerd inschat en je voorover in een regenplas valt. Dat kan nooit de bedoeling van de paraplu zijn. Er bestaan nog geen paraplu's met douchegordijn en ruitenwisser maar je kunt er donder op zeggen dat dit product reeds in verregaande staat van geheime productontwikkeling zit.

Struikel niet over je douchegordijn!

Als je toch zeer bang bent voor de regen, en je staat er op deze hoes te gebruiken, moet je eraan denken om de paraplu altijd goed hoog te houden. Anders struikel je over je paraplu. Je kunt ook het douchegordijn inkorten en omzomen naar eigen lengte om het struikelgevaar te minimaliseren. Wees je ervan bewust dat je geen enkel moment je hand laat zakken want dan sleept het douchegordijn over de grond. De paraplu is een stuk zwaarder dan een gewone paraplu zonder douchegordijn. De kans is groot dat je een lamme hand krijgt.

Je douchegordijn opvouwen

Stilstaan in windstille situaties en wachten op de bus zal met deze paraplu geen probleem zijn. Wanneer de bus is gearriveerd, dan moet de constructie ook weer netjes opgevouwen worden eer je de bus in kan. Dat is een heel gedoe. Het handige van een gewone paraplu is dat je hem snel kunt dichtklappen als je ergens naar binnen gaat. Dit praktische gegeven ontbreekt bij deze uitvinding. Nouja, dan moet de hele bus maar eventjes 10 minuten wachten als jij bij het instappen je douchegordijn afritst, opvouwt, oprolt en in een doorzichtig hoesje stopt.

Vind sneller een bridgepartner!

Wanneer je met je douchegordijn op straat loopt en je neemt een interessant douchegordijnloos medemens waar, kun je ervoor kiezen om je gordijn op een kiertje te doen en de persoon in kwestie bij jou naar binnen te lokken. Op deze manier wordt de paraplu met douchegordijn een ideale manier om nieuwe vrienden te maken, vakantiemaatjes op te sporen of iemand te zoeken om samen mee te bridgen.

Probleem bij populariteit van het anti-regen douchegordijn

Wanneer één iemand met een douchegordijn over straat loopt dan is er weinig aan de hand. Mensen zullen misschien wat vreemd opkijken als er een breed plastic gewaad voorbij schuift. Maar wanneer deze uitvinding populair wordt, wat natuurlijk zeer te betwijfelen valt, ontstaat er een groot probleem. De straat is gevuld met mensen die hun persoonlijke ruimte beschermen middels een plastic omhulsel. De straat wordt snel te klein. In een achteraf dorpje zal dat wel meevallen maar in een grote stad als Tokio is het niet te hopen dat er miljoenen mensen zo daadwerkelijk naar buiten durven. Er is dan geen plek meer voor douchegordijnloze mensen. Overal waren bedouchegordijnde mensen overgoten met regendruppels en afgedekt door een klassiek lijkende paraplu door de stad. Dat kan een beetje unheimisch aanvoelen, alsof je in een nieuwe sequel van een zombiefilm terecht bent gekomen.

Lees verder

© 2007 - 2020 Tom008, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Mislukte uitvinding: De HoofdparapluJapan is hèt land als het gaat om bizarre uitvindingen. Het hier besproken parapluconcept heeft misschien een toekomst a…
Mislukte uitvinding: ParapluhouderDe paraplu is misschien wel één van de beste uitvindingen ooit. Toch zijn er mensen die het concept willen verbeteren. D…
Grappige uitvinding: Oranje HoofdparapluDit hoofddeksel wordt alleen gedragen tijdens een massale volksgekte. De hoofdparaplu staat erg grappig. Dat vormt een v…
Overbodige uitvinding: de FietsparapluHet lijkt zo mooi, fietsen in de regen met twee handen aan het stuur en toch droog blijven onder de paraplu. Of deze dro…

Reageer op het artikel "Mislukte uitvinding: Paraplu met Douchegordijn"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tom008
Laatste update: 19-06-2015
Rubriek: Wetenschap
Subrubriek: Diversen
Special: Mislukte uitvindingen
Schrijf mee!