InfoNu.nl > Wetenschap > Diversen > Mislukte uitvinding: 360 graden-camera

Mislukte uitvinding: 360 graden-camera

Mislukte uitvinding: 360 graden-camera Als je een foto maakt, is het vrijwel onmogelijk om tegelijk te fotograferen wat er achter je gebeurt. Met deze uitvinding kan dat wel. 360 graden rondom fotograferen met één klik op de knop. Het principe is erg eenvoudig. je zult het alleen zelf moeten maken want de uitvinding is niet op de markt gebracht.

Inhoud:


7 Camera´s op je hoofd

De Japanse kunstenares die je op de foto kunt bewonderen heeft iets wat maar weinig mensen willen hebben. Een camera waar je alles mee vastlegt wat er om je heen gebeurt. Als kunstproject is het een zeer interessant idee. Je kunt een bijzondere panorama opname kunnen maken. Alleen moet je dan ook de fotoafdrukken aan elkaar plakken en in een cirkel vormen met de afbeelding naar de binnenkant. Dat maakt de foto onhandig om te bekijken. Uiteraard kun je de foto op de buitenkant van de ring plakken, maar dan verdwijnt het 360-graden-rondom-effect.

7 lenzen

Wat erg jammer is dat je niet kan zien wat je precies fotografeert. Er zijn zeven lenzen die het plaatje maken, maar je kunt er door niet één kijken. Terwijl dat juist erg belangrijk is bij het maken van foto’s. Aan de andere kant is met deze constructie het niet nodig om precies te richten op wat je fotografeert, want je fotografeert altijd alles om je heen.

Experimentele fase

Uiteraard is dit product een concept. Er schuilen allerlei logische verbeteringen om de hoek die in latere fase van productiestadia kunnen worden toegepast. Het is duidelijk dat deze uitvinding in de experimentele fase zit; in de volgende fase zullen de zeven verschillende knopjes om op te drukken in ieder geval vervangen moeten zijn door één knopje. Niets kan de vooruitgang stoppen.

Plaatje

In Japan heeft men er niet zoveel moeite mee om gekke dingen op het hoofd te zetten. Je moet er iets voor over hebben om een mooi plaatje te maken. Het plaatje van een Japanse vrouw met zeven camera´s op haar hoofd is de wereld rond gegaan, maar niet de foto´s die ze ermee produceerde. Ze gebruikte panoramawegwerpcamera's. Zijn de foto's soms ook weg gegooid?

Fotografeer de fotograaf

Het idee is niet mislukt want de vrouw heeft haar 15 minutes of fame ermee verkregen. Helaas is het product zelf nog niet nagevolgd. Misschien is het nog niet zo gek idee om voortaan foto´s te maken waarbij je ziet wat er rondom de camera gebeurt. De houdingen die een fotograaf inneemt om zijn plaatje te maken, zijn vaak veel interessanter om te aanschouwen dan het onderwerp van de foto.

Extra features

Met een flinke wijdhoeklens kun je dezelfde foto maken met vier en misschien zelfs wel met drie camera's. Er zijn echter nog meer richtingen dan rondom. Je kunt ook omhoog en naar beneden richten. In principe kun je een foto maken van de bol om je heen waarin je leeft. Daarnaast kun je infrarood opnamen maken of nightshots opnamen waarbij je door kleren kunt kijken. Los daarvan kun je een digitale versie maken waarbij je met software precies op een monitorscherm ziet wat het eindresultaat van de foto is. De fototoestellen hoeven niet per sé op een hoofd te worden geplaatst. Elk hoog voorwerp komt in aanmerking om een foto vanaf te nemen. Deze invalshoeken geven allemaal extra dimensies aan de foto's Wanneer de 360 graden panorama-camera zijn intrede had gedaan, waren deze extra features allang toegepast.

Lees verder

© 2007 - 2019 Tom008, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Waarom is een tv niet rond?Waarom is een tv niet rond?Een cameralens is rond. Onze ogen zijn amandelvorming. Waarom is een tv dan vierkant of rechthoekig? Lees en ontdek waar…
Zelf 3D-filmpjes en foto's makenIn de bioscoop zijn de 3D films niet meer weg te denken. Maar de eerste camcorders, fotocamera’s en mobiele telefoons wa…
De systeemcameraFotografie lijkt tegenwoordig steeds populairder te worden als hobby. Veel mensen stappen dan ook over van een simpele c…
Je oude camera lenzen opnieuw gebruiken op je nieuwe cameraWas u vroeger ook een fotograaf en heeft u nog op zolder oude lenzen/objectieven liggen, waarvan u denkt dat u ze niet m…
10 fotografie tips10 fotografie tips10 fotografie tips voor iedereen en elke camera. Hier lees je een aantal eenvoudige manieren om betere foto's te maken.…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Mislukte uitvinding: 360 graden-camera"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tom008
Laatste update: 19-06-2015
Rubriek: Wetenschap
Subrubriek: Diversen
Special: Mislukte uitvindingen
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!