InfoNu.nl > Wetenschap > Diversen > Paraplu-en-Baby Draagriem

Paraplu-en-Baby Draagriem

Je wilt natuurlijk dat jij en je baby niet nat worden. Daarom is er een paraplu uitgevonden die aan een baby-draagriem vast zit. Je kunt zowel een baby vervoeren als een paraplu zonder je handen te gebruiken. Dit is een multifunctionele uitvinding. Eindelijk is er een praktische uitvinding gedaan waarmee je volkomen legaal en alom geaccepteerd voor schut mag lopen om het hoger doel te dienen van het droog vervoeren van een baby.

Inhoud:


Voortbouwen op het didgeridoo-principe

De ontwikkeling op het gebied van het dragen van parapluís zonder handen blijft niet stilstaan. Elk jaar komen er uitvinders met allerlei briljante oplossingen om een paraplu te dragen zonder handen. De beste manier om dit te doen is het kopen van een rugzak en een didgeridoo. Je stopt de didgeridoo in de rugzak en plaats daarin de paraplu. De uitvinder van de paraplu-en-babydraagriem is vast geïnspireerd geworden door didgeridoo-eigenaars die tijdens de regen een uitvinder tegen kwamen die hen adviseerde om de paraplu in de didgeridoo te steken.

Alibi om voor schut te lopen

Het voordeel van deze uitvinding is dat je een alibi hebt om een paraplu te dragen die er een beetje raar uit ziet. Je baby moet je immers goed beschermen tegen de regen. Je hebt een goede reden om voor schut te lopen buiten carnavalstijd. Helaas wordt de paraplu niet geleverd in allerlei vrolijke kinderkleuren en prints van bekende tekenfilmfiguren, wat wel toepasselijk had geweest.

Voordeel

Een ander voordeel is dat in tegenstelling tot de Japanse hoofdparapluís, je de paraplu niet op je hoofd draagt. Met dit type paraplu blijft je haar tenminste in model. Hij is ook redelijk klein waardoor je niemand in de weg loopt. Hoewel, als je in een drukke winkelstraat loopt steken de baleinen uit op ooghoogte. Eigenlijk zouden er rode, knipperende lichts aan de baleineneinden moeten worden bevestigd om medevoetgangers te wijzen op heyt naderende gevaar.

Regen

Het is echter wel de vraag of hij zijn belangrijkste functie optimaal uitvoert: het beschermen tegen regen. De paraplu staat vrij hoog. Er is een grotere kans dat de drager of van het kind droog blijft dan de drager zelf. Daardoor kan bij de drager de illusie kan ontstaan: het valt mee met de regen; ik blijf goed droog, terwijl de baby wel nat wordt. Een hoofdparaplu voor baby´s is nog niet uitgevonden, misschien is dit een gat in de markt. Op de promotiefoto bij dit artikel is duidelijk te zien dat het hoofd van de baby zich niet dicht tegen het dak van de paraplu bevindt. Daarnaast is de baby meer naar vormen gepositioneerd, zodat bij elke windvlaag de baby volop regen opvangt. In ieder geval blijft de jas van de moeder of vader kurkdroog. Dat is weer een voordeel.

Nadeel

Een gewone paraplu kun je naar de wind toe draaien. Iedereen kan zich indenken dat als je een hoek omloopt, je de paraplu anders vast moet houden, omdat de wind van een andere kant op je af komt. Met deze paraplu kun je veranderingen van richting niet corrigeren; de paraplu zit vast. Dus wordt je dan ineens wel nat, en je baby nog erger omdat die verder van de paraplu af zit en minder bescherming geniet. Bovendien kan doordat feitelijk het hele lichaam bevestigd zit aan de paraplu, bij een stormvlaag je met baby en al omwaaien. Daarom is ook dit idee nog niet de doorbraak op het gebied van paraplutechnologie waarop menigeen wacht.

Lees verder

© 2007 - 2019 Tom008, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Mislukte uitvinding: De HoofdparapluJapan is hèt land als het gaat om bizarre uitvindingen. Het hier besproken parapluconcept heeft misschien een toekomst a…
Overbodige uitvinding: de FietsparapluHet lijkt zo mooi, fietsen in de regen met twee handen aan het stuur en toch droog blijven onder de paraplu. Of deze dro…
Mislukte uitvinding: ParapluhouderDe paraplu is misschien wel één van de beste uitvindingen ooit. Toch zijn er mensen die het concept willen verbeteren. D…
Mislukte uitvinding: Paraplu met InternetAls je buiten in de regen loopt is het vreselijk jammer dat je niet even kunt Googlen wanneer het droog wordt. Ook heb j…
Mislukte uitvinding: Paraplu met DouchegordijnIn de categorie mislukte Japanse uitvindingen scoort deze paraplu erg hoog. Een paraplu met douchegordijn. In zijn nodel…

Reageer op het artikel "Paraplu-en-Baby Draagriem"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tom008
Laatste update: 19-06-2015
Rubriek: Wetenschap
Subrubriek: Diversen
Special: Mislukte uitvindingen
Schrijf mee!