InfoNu.nl > Wetenschap > Diversen > Mislukte uitvinding: Zoenschermpje

Mislukte uitvinding: Zoenschermpje

Dit is een gekke uitvinding. Toch is hij serieus bedoeld. De uitvinder moet gedacht hebben dat hier een markt voor was. Hij vroeg patent aan. De uitvinding zal iemand zijn geweest met smetvrees. Het schermpje moet ervoor zorgen dat er geen bacteriën van andere mensen in jouw lichaam komen. Je kunt je afvragen waar mensen zich druk over maken tijdens het zoenen. Maar je kunt ook eenmaal accepteren dat er nu eenmaal mensen zijn die niet van ongeremd lebberen houden. Als jouw vriendin of vriend zo in elkaar zit, kun je hem of haar op zijn wenken bedienen door een paar dozen zoenschermpjes te kopen.

Inhoud:


Anti-tongzoenschermpje

Deze uitvinding is in het conceptuele stadium blijven steken. Je kunt hem gebruiken als je wilt zoenen met iemand zonder dat je elkaar met de tong wilt zoenen. In het Engels heet hij “kissing shield” wat ik vertaald heb naar zoenschermpje. De juiste vertaling is zoenscherm.

Belachelijk?

Dit apparaat is nooit op de markt gebracht maar in de V.S. is er wel een patent op verkregen. De tekening komt uit de patentaanvraag. volgens velen is het te belachelijk voor woorden om een zoenschermpje te gebruiken, maar het idee is serieus bedoeld. Zoenen is niet alleen maar leuk en lekker; het kan tot ziekten leiden. Nu is het wel zo dat de ziekten die je kunt oplopen door te zoenen zonder scherm zeer beperkt in aantal en incidentie zijn. Je zou het risico kunnen nemen.

Veilig zoenen

Het is niet zo gek dat geen enkele fabrikant dit apparaat op de markt brengt. Het doel van deze uitvinding is veilig zoenen; zonder ziektes op te lopen. Mensen die zo een ernstige smetvrees hebben dat ze niet durven te zoenen zullen dit instrument na een zoen te hebben gegeven direct willen wassen; je weet maar nooit! Misschien bleef er wel een bacterie in het schermpje hangen! Daarnaast moet de smetvrezer enorm goed opletten dat tijdens de onoverkomelijke zoenpauzes het schermpje niet per ongeluik wordt omgedraaid want anders zit je nog steeds vanaf het gaasje van de zoenscherm al je partners bacteriën naar binnen te werken.

Pfeiffer

Zoenen zonder zoenschermpje hebben mensen al gedaan zo lang er mensen bestonden. Dat heeft nooit ernstige problemen opgeleverd. Natuurlijk kun je een redelijk onschuldige ziekte zoals verkoudheid oplopen. De ziekte van Pfeiffer is de meest serieuze ziekte die je kunt krijgen van zoen. In het Engels wordt de ziekte “kissing disease” genoemd. De angst die mensen wordt ingepeperd kan tot grotere ziektes leiden dan het zoenschermpje zelf.

Het zoenschermpje is een mislukte uitvinding. Het is in het conceptuele stadium blijven steken. Dat betekent dat niemand hier geld in wil investeren om het te produceren.

Lekker zoenen

Deze ziekte van Pfeiffer wordt met dit apparaat niet voorkomen. Er zit een gaasje tussen de twee lippen waar bacteriën makkelijk doorheen kunnen. Dit zoenschermpje zorgt er niet voor dat je zorgeloos kunt zoenen. Je kunt de minieme kans om ziek te worden van lekker zoenen beter vergeten. Lekker genieten van zoenen is er niet bij. Stel je voor de vogende discussie:
-Mag ik je zoenen?
-Nee nu niet mijn zoenschermpje ligt te drogen.
Of:
-Zullen we zoenen?
-Ja, leuk is prima! Ik zal gelijk een doos met zoenschermpjes bestellen. Deze wordt morgen om 17.30 afgeleverd. Kun je morgen om 17.31?

Lees verder

© 2007 - 2020 Tom008, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De ziekte van PfeifferDe ziekte van Pfeiffer is een infectie ziekte. Het wordt ook wel 'kissing disease' genoemd, omdat het virus veroorzaakt…
Ziekte van Pfeiffer bij een kindZiekte van Pfeiffer bij een kindDe ziekte van Pfeiffer is een virale infectieziekte. Het meest in het oog springende verschijnsel van de ziekte is een e…
Octrooi aanvragen: Hoe vraag ik patent aan op mijn product?Wanneer je als particulier of bedrijf een nieuw product ontwikkelt of een uitvinding doet, moet je daar altijd octrooi o…
Test op de ziekte van Pfeiffer met een Pfeiffer zelftestTest op de ziekte van Pfeiffer met een Pfeiffer zelftestU kunt tegenwoordig eenvoudig en snel testen op de ziekte van Pfeiffer met een Pfeiffer zelftest. Deze zelftest test op…
Pfeiffer symptomen: keelpijn, vergrote halsklieren, moeheidPfeiffer symptomen: keelpijn, vergrote halsklieren, moeheidDe ziekte van Pfeiffer (kortweg Pfeiffer) is een virusinfectie die symptomen als keelpijn, koorts, vergrote klieren en s…

Reageer op het artikel "Mislukte uitvinding: Zoenschermpje"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Bb, 01-09-2007 18:57 #1
Wat 'n onzin, dat zoenschermpje! Reactie infoteur, 30-10-2007
Je hebt gelijk; het slaat helemaal nergens op.

Infoteur: Tom008
Laatste update: 19-06-2015
Rubriek: Wetenschap
Subrubriek: Diversen
Special: Mislukte uitvindingen
Reacties: 1
Schrijf mee!