2012 het einde van de wereld?

Er is tegenwoordig veel te doen met de datum 21 december 2012. Volgens wetenschappers geeft de Maya kalender het einde van de wereld aan. Is dit zo of betekent het iets heel anders? Duizenden jaren geleden is het al aangekondigd en nu komt de tijd er al snel aan!

Doemverhalen

Hoe komt het dat de Maya kalender ophoudt op 21 december 2012? Volgens de astrologie passeert de zon in de loop van een jaar de ecliptica (de baan waarlangs de zon, de maan en de planeten zich verplaatsen), waar de twaalf sterrenbeelden liggen. De ecliptica kruist de Melkweg bij een van de sterrenbeelden en vormen de ecliptica en de Melkweg het kosmische kruis. Dit is het punt waar de zon op 21 december 2012 zal staan.

Volgens de Maya’s is dit het punt waarbij aarde, zon en maan op een lijn staan en vormt het heelal een zwart gat waarin de aarde zal verdwijnen. Sommigen beweren dat de aarde wordt opgeslokt, anders zeggen dat de wereld zal exploderen en zelfs verhalen van natuurrampen die over aarde plaatsvinden doen de rondte. Eigenlijk weten we niet wat er precies gaat gebeuren. Er is wel eens eerder voorspeld dat de wereld zou vergaan. Toch ben ik overtuigd dat Maya’s gelijk kunnen hebben, hoewel ik de theorie van ‘De wereld vergaat’ niet geloof.

De realiteit

De Maya’s blijken uit archeologisch onderzoek al rond 2000 voor Christus de wereld te bewonen. De eerste mens (De Nieuwe Mens) bereikte de aarde al tussen 50.000 en 12.000 voor Christus, waar eigenlijk de berekening van de Maya kalender vandaan komt. Onze kalender heeft 12 als centrale factor, maar de Maya’s beschouwden 13 als centrale factor en die komt waarschijnlijk meer overeen dan de onze.

De Maya’s beschouwden de periode waarin wij leven als het Kosmische Omslagpunt. Wat inhoudt dat wij aan het einde van een cyclus leven. In de tijdrekening van de Maya eindigt een cyclus van 26.000 jaar in 13.0.0.0.0. van hun telling, die overeenkomst met 2012. Op dat punt zal er, volgens de Maya’s een nieuwe cyclus beginnen van De Nieuwe Mens. Het verhaal gaat dat de 26.000 jaar slaan op de voorbereiding van onze bestaan. Het Aller bewustzijn.

Wat dus veel aannemelijker is om te geloven is dat er op het punt dat het kosmische kruis gevormd wordt er een nieuwe cyclus van 26.000 voor ons aan zit te komen. Dit kan een reden zijn waarom de Maya’s zijn opgehouden met hun telling, daar zij ook begrepen dat het duizenden jaren verder zou zijn.

De algemene theorie van Jenkins is:
"De oude Maya's wisten iets van de aard van de Kosmos en de spirituele evolutie van de mensheid wat in onze eigen wereldvisie onopgemerkt is gebleven. Zij wisten van de samenstand van onze Zon met het centrum van het Melkwegstelsel - ons kosmisch centrum en onze bron - en zij zagen het jaar 2012 als een tijd van enorme transformatie en kansen voor spirituele groei, als een overgang van het ene Wereldtijdperk naar het andere".


Rekenfout

Onlangs werd bekend dat, mocht de wereld al vergaan, dit pas gebeurt op 2208, dit vermeld het NWT (Natuurwetenschap & Techniek) in hun novembernummer. Dit komt omdat wetenschappers een rekenfout hebben gemaakt met de telling en zou de kalender pas twee eeuwen later eindigen. Daarbij werd vermeld dat het vermoedelijk niet het einde van de wereld betekent, maar inderdaad een nieuwe cyclus. De Duitse wetenschapper Andreas Fuls gaat hiervan uit en zegt dat deze cyclus al zo’n 150.000 keer heeft moeten plaatsvinden vanaf het ontstaan van de aarde.

We kunnen dus wel zeggen dat alle doemdenkers weer geen gelijk krijgen en we een nieuwe cyclus tegemoet zien. De film die onlangs is uitgekomen is een mooi commercieel antwoord op het gerucht en zelf ben ik van mening dat de aarde vergaat doordat de mensheid zelf de wereld vernietigd en niet zozeer het heelal.

Tot slot wil ik zeggen dat ik niemand zijn theorie en gedachtegang wil veranderen en heb ik dit geschreven vanuit mijn oogpunt. Het is bedoeld als achtergrond informatie nu er zoveel om te doen is. Geloof wat je wilt geloven – dat doe ik immers ook.
© 2009 - 2020 Edwin666, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De geschiedenis van de kalenderDe kalender heeft alles te maken met astronomie. Een jaar is precies de tijd die de aarde nodig heeft om rond de zon te…
Waren de goden kosmonauten? Boek van Erich von DänikenWaren de goden kosmonauten? Boek van Erich von DänikenDe Zwitserse schrijver Erich von Däniken heeft een theorie ontwikkeld over het ontstaan van het menselijk leven. Er zijn…
De kwantummechanica en esoterieDe kwantummechanica bestudeert de wijze waarop atomen zijn opgebouwd. Een atoom is geen vast deeltje, geen bolletje of p…
Winter, wanneer begint het – 20, 21 of 22 decemberWinter, wanneer begint het – 20, 21 of 22 decemberDe winter begint op 21 december, zo leren we dat op school. Elk seizoen begint op de 21ste: 21 maart, 21 juni, 21 septem…

Informatie over aardbevingen voor kinderenIn bepaalde gebieden op de wereld, zoals in Japan of Amerika, komen aardbevingen regelmatig voor. Grote aardbevingen kun…
Zeestromen en waterkringloopHet water in de oceanen is altijd in beweging. De wind mengt het zeewater tot op een diepte van 100 meter. Ook verdampt…

Reageer op het artikel "2012 het einde van de wereld?"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Anne, 07-01-2014 23:53 #58
Ik wil hier even op inhaken. God bestaat zeker zoals Sbbabash al suggereerde, hoe zou de aarde dan draaien de zon schijnen te sterren te zien zijn, de jaargetijden dat mensen en dieren geschapen zijn etc. Dat mensen geloven in Godsdiensten christelijk islam boeda, s natuurgoden noem maar op. Maar het gaat er om dat er volgens de bijbel maar een ware God is en de rest zijn afgoden. En als wij volgens de bijbel niet de ware God dienen wij ons geloof aan de goden slachtofferen. En als wij het over God hebben over welke God hebben wij het dan? Ik houd het op JHWH, in Hebreeuwse letters Jehovah. In Psalm 83: vers 18 staat, Opdat men weet dat gij, wiens naam Jehovah is. Gij alleen de allerhoogste zijt over heel de aarde. In andere bijbelvertalingen bv het NBG staat Heere met grote letters, wat overeenkomt met de Statenvertaling uit 1637. En als wij to the point komen over het onderwerp de wereld vergaat, dan leven in de laatste dagen ja! En hoe de wereld voor de ongelovigen naar de bliksem zal gaan dat staat ook beschreven in 1 Thessalonicenzen 5: vers 3 tot 5. Wanneer zij zeggen " Vrede en Zekerheid " dan zal een plotselingen vernietiging ogenblikkelijk over hen komen als het barenswee over een zwangere vrouw en zij zullen geensinds ontkomen, maar gij broeders gij zijt niet in de duisternis. De gene die het geloven wordt hier bedoeld zal het niet overvallen deze rampspoed en dat de aarde door vuur zal vergaan staat ook beschreven!

Sbbabash, 06-12-2013 02:09 #57
21-12-2012 Ik heb het nog overleefd? God bestaat hoe is de wereld anders ontstaan door de Aliens. Zielen bestaan ook, zijn we robotten ofzo?

Bianka1234 (infoteur), 19-05-2013 20:25 #56
Dewi, dit is voor jouw!… Je denkt dat god niet bestaat?Nauw, dan heb je het fout ik bedoel kom op! apen en dan mensen stttttt… God bestaat wel geloof me! zo veel christen hebben jezus gezien! ZELF GOD! en ik zou niet over god zulke dingen schrijven want: God ziet alles en ik zeg je iets alvast! Als je nog steeds zeg van jaa god bestaat niet dit dat en als hij op een dag komt ga je staren van: het spijt me dat ik jouw niet geloofde! Ps ik ben ook christelijke, en god helpt ons altijd als me familie een probleem heeft!(lees de bijbel) :) Reactie infoteur, 12-06-2013
Dit begint aardig een spelletje te worden tussen Christenen en niet Christenen. Ik zou zeggen: laat ieder geloven wat hij wil. Ik heb mijn artikel geschreven in een vorm waarbij ik niet neig naar christendom of niet. Het zijn de feiten die er al waren.

Willem, 17-01-2013 18:43 #55
Nu dit is gebeurd en voorbij is voel ik me toch steeds angstig, ik loop van alles op te zoeken en ben steeds met de dingen over de ruimte bezig.
Dan word ik ook weer angstig door de dingen die ik vind over hoe snel alles beweegt, en hoe alles werkt. Helaas hebben mensen ook allemaal onzin erbij gezet over het einde dat je het verschil niet meer kunt zien over wat wel en wat niet waar is. Misschien herkennen anderen dit ook bij hunzelf, ik voel me veiliger bij anderen in de buurt sinds de kalender zou zijn geëindigd.

Dewi, 21-12-2012 03:14 #54
Net als dat mensen in god geloven die niet bestaat zal de wereld ook niet vergaan. De mensheid helpt zelf de wereld naar de klote. Ik ben niet sceptisch maar wel realistisch. God is ook ooit verzonnen maar heeft iemand hem ooit gezien? Nee dus hou alsjeblieft op.

De Wit, 21-12-2012 01:45 #53
Wat kunnen mensen toch dom zijn om te geloven, dat er geen god bestaat. Nee maar alles is er zomaar gekomen dan? Maar zoals eenieder weet… uit het niets, kan niets ontstaan. Oerknal filosofie? Allemaal kwats. Alles wat we hebben de wereld enz enz, is door de schepper gemaakt, en niet anders. Hij alleen weet, wat de toekomst van de mens is. Maar een ding is zeker. Die prachtige aardbol, zal er voor eeuwig zijn. Daar heeft de schepper hem voor gemaakt, en niet om hem te verwoesten, zoals vele denken. Een beetje geloof is alles wat de mens nodig heeft, het is beter als doemdenken.

Xoxolotte, 20-12-2012 22:01 #52
Ik ben het met Suus eens, "als we gaan, gaan we met z'n alle". Geen mens zal zich herinneren dat de wereld is vergaan. Maar mensen geloof me, ik sta zaterdag gewoon weer lekker te hockeyen.

Miranda, 20-12-2012 19:44 #51
Waarom de mensheid toch zo bang maken, wéér het einde van de wereld. Laat mensen geloven wat ze willen maar laten ze dit dan in zichzelf doen. Als de wereld vergaat gaan we toch. Waarom hiervan van te voren op de hoogte gebracht worden, hebben ze niets beters te doen. Mensen plegen uit angst zelfmoord of zetten zichzelf in gevaar. Alleen maar omdat een mafkees weer het einde van de wereld aankondigd!

Mohammed, 20-12-2012 18:51 #50
Allah swt.weet alleen wanneer de wereld zal vergaan en nie de maya's over wetenschappers ofwie dan ook alleen godd voor de rest weet niemand het het kan vandaag of morgen of over 10 of 1000jaar mensen jullie moeten nooit zeker van iets zijn of dat je daar morgen nog zal zijn… Mogen we inschallah een een goeie plek eindigen Amien

Happy, 20-12-2012 13:15 #49
@Moeder26 fantastisch stuk, sluit me er compleet bij aan & het mag gezegd worden. Geloof is achterhaald… en waarom geloven mensen? Omdat je als kind zo wordt opgevoed, dat is voor jou de waarheid. Als er echt een God zou zijn dan zou er niet zoveel ellende op de wereld zijn, want sommige gebeurtenissen en ziektes verdiend niemand. Mensen de wereld vergaat heus niet op 21 dec. aanstaande. Waar ik wel in geloof is dat dat de mensheid zelf de wereld om zeep aan het helpen is, de reportage van Al Gore "An Inconvenient Truth" is daarvan het bewijs. Voor degene die desbetreffende film nog nooit gezien hebben, bekijk deze maar eens. De afgelopen 100 jaar is er zoveel gebeurd op de wereld, technologie, vervuiling, populatie… en dat wordt de komende 100 jaar nog veel erger.

Marbles, 20-12-2012 12:23 #48
Ik denk dat een tijdperk aanbreekt van een nieuw bewustzijn. Een einde van een maatschappij waar geld het belangrijkste goed is en zonder de tirannie van georganiseerde geloven (wat eigenlijk weer te maken heeft met punt 1). Dit hangt al langer in de lucht. Het geloof in banken en kerken is al langzaam aan 't afbrokkelen door eigen toedoen. Maar misschien is dit gewoon wishful thinking. Een wereld waar mensen dieper in contact staan met zichzelf en hierdoor dus ook met anderen door hetzelfde bewustzijn te delen.

Finariosa, 20-12-2012 10:23 #47
#37
Einde of geen einde wie zal het weten wat ik echter wel asociaal gedrag vindt is dat u de gelegenheid aanpakt om uw inhumane geloof op te dringen.
Hou je geloof voor jezelf wil je.

Rosalie, 19-12-2012 21:39 #46
De mens is het enige wezen ter wereld dat eigen nest bevuilt en daarom zullen wij onszelf uitroeien. Dan komt er weer harmonie voor de overige levensvormen. Eerst maar eens drastisch de overbevolking de kop indrukken en geen grote gezinnen meer. Deze zijn het meest a-sociaal. Daarnaast is godsdienstwaanzin en gelijk willen hebben over hoe elk een God ziet, een grote ellende en de wapenindustrie en de fabricage van boeken en films over geweld en onfrisse seks, en de gehele slachtindustrie, jagers, slachters en bontfokkers.

Henk Beulaker, 19-12-2012 21:10 #45
Onze ster, de zon, heeft een levens duur van ongeveer 10 miljard jaar. De eerste 5 miljard zit er op. We hebben dus nog wel wat te gaan. Of de mens het evolutionair zo lang vol zal houden is de vraag. Als de zon over 5 miljard jaar opgebrand is, is het met ons eveneens gedaan.

Moeder26, 19-12-2012 15:21 #44
#17
ik heb je reactie ook even gelezen en ben wezen zoeken op google etc en zo als ik daar lees zou het ook heel goed venus of een andere planeet kunnen zijn wat er zelfs ook nog bij staat is de terug keer van Maitreya (Maitreya is de persoonlijke naam van de nieuwe wereldleraar. De christenen verwachten de Wederkomst van Christus, de joden de Messias, moslims de Imam Mahdi, de hindoes Kalki avatar of Krishna en de boeddhisten Maitreya Boeddha.)

Of het waar is weet ik niet maar het klonk interessant dus dacht ik ga even rond neuzen op internet en er staat veel meer over te vinden.

Karel, 19-12-2012 04:08 #43
Wat ik veel verontrustender vind dan komende 21-12 is dat er in deze moderne tijd en in deze moderne wereld nog steeds (jonge) mensen zijn die in een god geloven!

Dat kleine kinderen in Sinterklaas, Kerstman of Klaas Vaak geloven… Dat is leuk en spannend voor de kinderen… Maar dat er nog volwassenen zijn die geloven in één of ander "superwezen" die zogenaamd "waakt" over ons… Hoe kan je in vredesnaam nu nog geloven in zo'n enorm sprookje, door mensen bedacht die er baat bij hadden en in stand gehouden door mensen die er baat bij hebben, terwijl er duizenden mensen omkomen in oorlogen, er kleine kinderen sterven onder de meest gruwelijke omstandigheden… Dat zelfs mensen die echt oprecht geloven in die nepfiguren en alles precies doen zoals voorgeschreven óók sterven aan de meest verschrikkelijke ziektes…
Nooit ook maar één bewijs van een of ander superwezen… behalve in een, door MENSEN, geschreven boek (Koran/Bijbel) dat er ooit, héél lang geleden wel degelijk bewijs was van dat superwezen… maar wel zó lang geleden dat wij dat nooit meer kunnen controleren… goh, komt dát even gelegen uit…

Vroeger, héél lang geleden, wisten de mensen nog niet veel van de wereld om zich heen… wisten ze niet wat onweer was, of mist, of een zonsverduistering… en grote donkere bossen waren eng vanwege al die geluiden die je er 's nachts hoorde… en mensen stierven "zomaar" zonder aanleiding of aanziens des persoons. In die tijden bedacht de mens "goden" om al die onverklaarbare zaken een plekje te geven zodat ze minder eng werden… men offerde zelfs om die "goden" gunstig te stemmen… Bij de huidige geloven doen mensen dat nog steeds al is het nu voornamelijk met woorden (bidden) of een kaarsje aansteken…

Door moorden, bedriegen en bedreigen zijn er nu twee grote geloofsrichtingen waar menig mens zich aan conformeert… Hoeveel mensen zijn er in al die afgelopen 2000 jaar al over de kling gejaagd in naam van het geloof? En alleen maar omdat dat een aantal mensen in die tijd (en ook nu nog) goed uit kwam (en komt).

Maar hoe kortzichtig ben je als je nu nog gelooft? Voor de eenvoudigere mens of oudere mensen onder ons kan ik me er nog wat bij voorstellen omdat geloof ook troost bied en oudere mensen nog niet beter wisten. En het is ook lekker makkelijk… "ik heb geen verantwoording want mijn geloof regelt alles"…

Geloof = macht en macht corrumpeert…
Geloof = Oorlog, want daardoor komt er meer macht

Hoe zou het toch komen dat hoe hoger de mens opgeleid is, er des te minder geloof wordt beleden? De conclusie laat ik aan u…

Ik geloof (leuk hè) dat komende vrijdag 21-12 niet het einde van de wereld betekent.
Ik denk dat er een nieuwe cyclus begint van het leven op Aarde (Google "Mayakalender" maar voor meer informatie hierover).

Het zou mooi zijn als 21-12 een ommekeer in geloof zou inluiden… dat het geloof niet meer gebruikt gaat worden om anderen te onderwerpen of om meer macht te verkrijgen maar om dat te doen waar het oorspronkelijk voor bedoeld is… Heel simpel gezegd: gewoon normaal doen en de mensen om je heen helpen waar je kan en waar het nodig is. Zonder aanziens des persoons…

Misschien zijn die 10 geboden nog zo gek nog niet… maar dan wel die van de Indianen!

Ik groet u en wens u veel succes de 21e december 2012… en daarna…

Lieke, 18-12-2012 21:02 #42
Ik geloof er niet in, ze zeiden in 2000 precies hetzelfde… Mensen pleegden zelfmoord voor niks.

Kareltjexxxtim, 18-12-2012 20:49 #41
Ik geloof niet in het einde van de wereld. Misschien gebeuren er wel natuurrampen, maar dat komt niet door de Maya's. Maar wie zegt dat het verloop van de kalender het einde van de wereld is? Het kan iets goeds betekenen, bijvoorbeeld: een uitvinding die de wereld beter maakt. En ze hebben al zo vaak voorspeld dat de aarde eraan gaat! En het is uiteindelijk gebleken dat ze zich verteld hebben en de wereld zou pas ten einde gaan in het jaar 2220. Ook gebleken is dat de kalender van de Maya's is afgelopen doordat een andere tijd begint, bijvoorbeeld terug naar de middeleeuwen!

Denise, 18-12-2012 13:43 #40
Grappig dat mensen er serieus een tijdstip aan proberen te hangen. De wereld vergaat om 21.12 uur? In welke tijdzone? Of wordt het een kettingreactie, begint het geweld in Australië en reist het de wereld over zodat uren later ook Amerika vernietigd wordt? Nee, dit is tijdstiptechnisch niet eens mogelijk. Het is nooit precies tegelijk overal ter wereld 21 december, dus zelfs al zou de wereld exploderen, dan zou het voor sommigen technisch gezien al op 20 of juist op 22 december vallen.

Mr Banana, 18-12-2012 09:59 #39
Misschien kan het op 21 december 2012 gebeuren of in 2208 gebeuren maar je moet vooral niet bang zijn.

Rosa, 18-12-2012 01:39 #38
Goed geschreven. Mijn complimenten. Weet ik ook weer wat extra. Al geloof ik er totaal niet in.

Johan, 17-12-2012 21:58 #37
Niemand zal weten wanneer de wereld vergaat! Het zal zijn, zoals God het zegt de wereld zal vergaan als aan iedereen het woord van God de Heere is verkondigt, en dan zal op gezetten tijd de wereld vergaan als een dief in de nacht… Mensen geloof niet in die onzin alsjeblieft niet maar geloof in God en bekeer je tot God. Het zal moeilijk zijn maar blijf bidden en lezen uit de Bijbel Gods woord.

Maar geloof hier niet in! Wij zullen nooit te weten komen wanneer de wereld vergaat!

Bobby Klomp, 17-12-2012 21:55 #36
De mensen op deze wereld worden steeks zieker en gekker. Elke week gebeurd er wel iets in de wereld wat echt heftig is. Zo nu laatst weer het bloedbad op een basisschool in Amerika. Ook hoor je steeds vaker dat er weer een kinderporno netwerk ergens wordt opgerold. Vrouwen die verkracht worden door egoisten. Dus van mij mag die wereld vergaan, zal er niet wakker van liggen!

Gianni, 17-12-2012 19:57 #35
Misschien gebeurt het niet (normaal kan dit nu nog niet). De Maya's wilden misschien ervoor zorgen om ons bang te maken en alles te stoppen waardoor hij zou kunnen vergaan. Maar ik vrees dat niet niet op 21 december 2012 om 21.12 gaat gebeuren
Maar op de datum 16 mei 2208 om 16.23

Merc, 17-12-2012 19:02 #34
De wereld schijnt op 21-12-2012 te vergaan om 21:12.

Ludo, 17-12-2012 19:01 #33
Het is gewoon onzin dat mensen het in hun hoofd krijgen dat de wereld vergaat.

Samuel, 16-12-2012 22:51 #32
Waarom einde van die mooie wereld WAAROM?

Khadija, 16-12-2012 22:42 #31
Alleen allah swt weet wanneer de wereld vergaat. Google alleen maar wat er in de koran staat over het einde van de wereld. Beter zullen de mensen in allah swt geloven dan wat de mensen voorspellen.

Koffiedik, 16-12-2012 16:12 #30
Voor degenen, die geloven, dat in de Bijbel het woord Gods staat verwoord, heb ik slecht nieuws. De Bijbel is een samenraapsel van verhalen, die door mensen zijn opgetekend. Daarnaast zijn er passages herschreven, aangepast of zelfs verwijderd. Kortom: een leuke verhalenbundel, waarin de dood en angst de belangrijkste ingrediënten zijn om een volgzaam volk te verkrijgen. Vervolgens schrijf je het op in triviale onbegrijpelijke taal, zodat alleen de leiders van de kerk (of moskee) de juiste interpretatie kunnen geven. Wees dus niet bang, want ook op 22 december gaat de zon weer gewoon op.

Damir, 12-12-2012 23:07 #29
Ze kunnen nog geen eens het weer goedvoorspellen. Dus einde van de wereld wel?
Haha

Johan, 12-12-2012 22:52 #28
Wees nuchter en waakt! Het leven gaat gewoon door ook na 21 december 2012. Wedden?

Aggie, 12-12-2012 15:05 #27
Ben wel benieuwd of er ook een officieel tijdstip aan is gehangen. Weet iemand hoe laat de wereld vergaat?

Steffie, 12-12-2012 14:12 #26
Als de wereld vergaat, zal niemand zich herinneren dat de wereld vergaan is. Dus leef zolang het kan en niet alleen omdat de wereld zou vergaan, maar gewoon omdat elke dag je laatste kan zijn (en wel de rest van je leven!). Dus geniet en LEEF!

Gio, 12-12-2012 10:18 #25
Ben het met Suus eens, eet nog lekker een paar weken je lievelingseten en tot in de hemel… waar mensen zich tegenwoordig allemaal niet meer druk om maken. Als je er elke dag bij stil gaat staan wat er allemaal fout kan gaan, kan je beter binnen blijven. Je kan immers wel overreden worden of meegenomen worden door een ufo.

Onbekend, 11-12-2012 21:59 #24
Nou als de wereld egt zou vergaan. Denk het niet, maar als zou ik tenminste op 20-12-2012 doen wat ik wil.

Peter, 10-12-2012 13:50 #23
Annemarie (12-2-2010) en Elias Fritsch (21-5-2011)

Ik ga een heel eind met jullie mee. Annemarie geeft er blijk van veel van de Bijbel te weten maar vergeet dat in diezelfde Bijbel ook staat dat alleen God weet wanneer het einde der tijden zal zijn. En met God wordt bedoeld, de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Deze Drie zijn één. Jezus wist dit in Zijn menszijn niet, wel naar Zijn Goddelijke natuur. Laten we ons dus niet druk maken. Maar alle niet-gelovers wil ik wel duidelijk maken dat wat er in de Bijbel staat aangaande dit punt. alles tot nu toe is uitgekomen.

Zoe, 09-12-2012 23:53 #22
Ik denk dat sommige bang zijn dat de wereld vergaat. Misschien is het wel zo maar ik hoop in de tijd dat wij al overleden zijn. We willen er misschien niet in geloven omdat we bang zijn dat het echt gebeurt. Maar de maya's hebben het al zo vaak voorspeld. Misschien gebeurt het misschien ook niet dat is de vraag die door ons hoofd heen gaat. Maar niemand weet dat helemaal niemand.

Van den Hende G., 07-12-2012 10:26 #21
Na het lezen van sommige reacties hier, begin ik mij pas echt zorgen te maken…
Ik ben al benieuwd naar de reacties van de 'believers' op 22/12/2012…

Jansen, W., 06-12-2012 15:46 #20
Heb regelmatig visioenen (ik noem ze goddelijke visioenen) dat de aarde ten onder zal gaan aan natuurrampen, in een tijdspanne van een maand te beginnen op 20 december te middernacht.

Vuegen, 02-12-2012 22:40 #19
Mijn vraag is: is het waar dat de wereld vergaat in 2012 op 21 december? Wat moeten we geloven nog daar is al jaren sprake van dat de wereld zou vergaan.

Suus, 06-11-2012 14:13 #18
Als we gaan, dan gaan we met z'n allen! Lekker boeiend.

D., 12-10-2012 17:07 #17
Ik heb gezien dat er rond 23 uur een anderhalf jaar geleden een witte heldere licht in de vorm van een ster, (staat soms aan de hemel) met een ontzettende snelheid over ons hoofd dus in het heelal vertrok. De volgende keer dat we het weer zagen bleef het stil. Misschien kent iemand deze ster/licht. Het is een zeer felle en best grote continu witte licht ter grootte van een 20 cent muntstuk. Het licht is vele malen denk ongeveer 50x feller dan die van het knipperende witte licht van de vliegtuigen. De snelheid waarmee het bewoog was wel 2000x een vliegtuig. We dachten nog dat het een vallende ster was maar dat kan niet want het licht werd niet meer of minder en vervolgens zie je het een paar dagen later nog steeds aan de hemel. Als we goed keken leek het een vliegende schotel in de vorm van licht zoals in de tekenfilms voor kinderen. Dat zal het niet zijn maar wat is het wel? Een aantal maanden terug zag ik ook weer een ander licht in het heelal heel snel overgaan en ook geen vallende ster. Een straaljager kan het niet zijn want dit licht ging vreselijk snel. Reactie infoteur, 12-10-2012
Hallo D.

Wil je met dit verhaal vertellen dat dit licht/vliegende schotel het einde van de wereld is?
Het zou natuurlijk van alles kunnen zijn, aangezien de mensheid het heelal nog lang niet verkent heeft, ook sluit ik buitenaards leven niet uit, maar het heeft geen enkel verband met mijn artikel over de Mayakalender.

Ali, 30-09-2012 19:30 #16
Ik heb gehoord dat Nasa een deel van het ruimte heeft gecensureerd. Maar waarom? Ook is area 51 op google earth gecensureerd. Ze zeggen dat andere wezens ons het geloof hebben gebracht en dat zij de gene waren die ons technologie hebben gegeven. Blijkbaar krijgen wij vanuit dat stukje wat Nasa gecensureerd heeft bezoekers. Ik geloof dat er in 2012 wel iets gaat gebeuren maar niet het einde van de wereld. Ze zeggen dat er een groot planeet om de 3600 jaar onze zonnenstelsel binnenkomt en vlak langs de aarde raast, en dat door de zwaartekracht van deze planeet allerei rampen kunnen plaats vinden.

Piet Kwast, 07-08-2012 10:24 #15
Laten we ons alleen maar druk maken over het gigantische bevolkingsoverschot op aarde wanneer dit zo blijft groeien als de laaste 50 jaar hebben we een groot probleem wat betreft de voedselvoorziening.

Bollenberg Roger, 23-07-2012 18:25 #14
Wat de meeste mensen niet weten is dat volgens de bijbel de gehele wereld in de macht van de goddeloze (satan heerser van de wereld) ligt.(1 Joh.5 vers 19) Maar de bijbel zegt ook dat niemand buiten God (Jehovah) weet wanneer het einde zal komen over dit goddeloze samenstelsel volgens Mark.13 verzen 32 en 33 weet niemand iets af van die dag noch uur noch de engelen noch de zoon(Jezus) enkel de vader (Jehovah) alleen.Blijft toezien blijft wakker en waakzaam want gij weet niet wanneer de bestende tijd er is.Waarom speculeren mensen op het einde van de wereld als de bijbel het anders zegt?

Moses, 20-07-2012 01:27 #13
Koen en dingetje hebben gelijk, de andere zijn een stel idioten. De mens gaat de aarde niet verwoesten, zo ver zal het niet komen, de techniek gaat te hard. En we weten juist ontzettend veel over het heelal, een einde komt er voor ons ook niet, voordat de zon ons opslokt zijn we waarschijnlijk al verhuist naar een andere planeet of ruimte stations zoals je ze in films ziet. Kijk in wat voor korte tijd de techniek om ons heen is veranderd, waar 50 jaar geleden over gedroomt werd is nu al mogelijk. Vliegende autos, 3D printen van materialen en organen ook al geloof ik? noem maar op, als we het willen kan het gemaakt worden.
In plaats van negatief te praten over de mensheid moet je juist ontzettend trots zijn, we zijn superieur en behoorlijk uniek aangezien wij miljoenen lichtjaren verweg kunnen kijken en zeggen wat daar gebeurt. Geen andere levensvorm op die afstand kan dat zeggen, het eerste buitenaardse leven wat wij tegen zullen komen zal iets van een paar cellen zijn in een ijs maan van 1 of ander planeet. AnyWHo! Maak je niet druk, er zal niks gebeuren…

Cupcakee, 03-07-2012 14:07 #12
Ik denk dat de wereld vergaat omdat de mens dat zelf schuld is. Wij mensen verpesten het leven van dieren ook nog eens door de machines op aarde, en de uitlaatgassen. Vroeger hadden we dat ook niet allemaal en konden we ook gemakkelijk leven. Tegenwoordig zijn mensen verbaasd als je geen tomtom hebt. En ja als we zo doorgaan met uitlaatgassen en verwoesting van de wereld, dan denk ik dat we later echt merken dat de wereld steeds meer verslijt…! ook de zon is een grote ster die niet eeuwig meer blijft branden… ooit dooft het en is er geen leven meer mogelijk! RED DE WERELD, BEGIN BIJ JEZELF!

Koen Pieterse, 21-03-2012 22:36 #11
Geloof is maar een uitvinding van de mens.

Dingetje, 11-01-2012 16:56 #10
Waarom denkt iedereen tich dat de maya's zeggen dat de wereld eraan gaat?! Dat is nooit gezegd. Het is het einde van het laatste baktun van de lange telling. So what? Er is nooit bewezen dat dat het einde van de wereld zou móeten zijn.

Dude, 06-01-2012 00:51 #9
Misschien is 2012 juist de redding van de wereld.
Mocht de mens uitgeroeid worden dan is de aarde verlost van degene die werkelijk instaat zijn om de aarde te kunnen verwoesten.
Al is het maar perongeluk, ik heb het idee dat de mensen zichzelf zullen uitroeien, en daarbij de aarde en al het leven met zich meenemen.

Ik ben werkelijk totaal niet benieuwd wat er zal gebeuren in 2012, ik kan je verzekeren dat er niets zal gebeuren.
Je moet niet teveel geloven, wij mensen weten nog maar heel weinig van het heelal af, nog minder dan wij zelf denken, en we zijn zeker niet instaat om te voorspellen wanneer
de aarde zal vergaan.
(of we moeten het op die datum zelf doen…)
Ik herinner me dat er meerdere misverstanden waren over dat de aarde zal vergaan en telkens weer een bullshit excuus van '' er was een rekenfoutje''.

En nu alweer, nu is het opeens 2208. Geloven jullie het zelf nog?
Ze gaan gewoon door met andere datums kiezen dat de dag dat de wereld er eindelijk is, dat kan vandaag zijn, maar ook over miljoenen jaren. Wie zal het zeggen?


En die bijbel verhalen hier onder zijn de grootste onzin die ik ooit gelezen heb.
Laten we het even bij de realiteit houden: God bestaat niet.
''God'' is het gene dat gebruikt wordt door mensen voor dingen die zij niet kunnen verklaren.
Zo was vroeger een kever de god, omdat ze niet konden verklaren hoe de zon onder en op kwam, ze dachten dat een kever de zon omrolde…

Zo is een sommige landen de koe een god.
Onze ''god'' waar vele mensen in geloven, is nog nooit gezien, er is nog nooit contact geweest, en ook nog nooit een glimpje van zijn bestaan geweest.
Het enige wat we hebben zijn boeken die volgens gelovigen door god geschreven zijn.

Nu wil ik jullie er graag aan herinneren welke levende organismes op deze aarde de enige zijn die kunnen schrijven, en vooral heel goed liegen? Precies de MENS.
De mens is en zal altijd de onbetrouwbaarste organisme op deze planeet blijven.
En zeker van een boek weet je toch dat die door een mens zelf geschreven zijn, en niet uit opdracht van god, maar uit zich zelf.
Zeker in de tijd waarin het geloof begon waren vele mensen niet erg intelligient.
Er hoeft maar een intellegient iemand bij te zitten en die kan al die mensen laten geloven wat hij maar wil.

Wij mensen zijn erg creatieve slimme dieren, maar tegelijkertijd ook de domste.
De dieren in de natuur vechten voor hun leven zonder zich ook maar bezig te houden met onzin zoals godsdiensten.
Zij vechten, wij mensen (sommige onder ons dan) Bidden als het einde er aan komt.

Ik denk dat de dieren toch altijd slimmer zijn dan mensen in sommige opzichten.

Pro-revolutions (infoteur), 26-11-2011 18:30 #8
Ik ben wel bang maar maar weet je.We moeten celine geloven.en… die data.je kan niet weten
wanneer wat gebeurt voor het zelfde gebeurt er iets nu maar…

Celine, 01-11-2011 11:29 #7
Ik weet dat jullie er bang voor zijn maar het bestaat niet wees maar niet bang veel mensen hebben dat vreslijk nieuws al gehoord eirka tersbra is bij de mayas geweest en en zegen dat er wat mooiste gebeurd en ze hebben gezegd dat aarde niet in 2012 vergaat maar in 20012 dan zijn we allang niet meer wacht maar af wat echt op 21 december gaat gebeuren dat overleven we

Parmentie Etienne, 25-10-2011 10:09 #6
Ik denk dat de wereld vergaat voor mens en dier waar er natuurrampen plaatsvinden,
de laatste jaren zijn er reeds verschrikkelijke rampen geweest, voor hen die het meemaken, dat vreselijke moment is voor velen het einde op aarde, zoals nu in Turkije, die verwoesting, de doden, de paniek, misschien wordt daar eventjes gedacht-dat is het einde van de aarde-heel erg.

Sven, 09-09-2011 07:19 #5
Alles wat mysterieus is, trekt de nieuwsgierigheid van de mens aan en worden de verhalen rondom de mysterie steeds meer aangedikt. Elke opvallende gebeurtenis wordt dan vaak in lijn getrokken met in dit geval de Maya voorspelling. Mocht 21 december 2012 het einde zijn, was dit allang duidelijk te merken aan het ecologisch systeem. Natuurlijk zijn er nu al mensen die wijzen naar de Tsunami Japan, Aardbevingen in Azie en Zuid Amerika en de orkanen die loeide over Amerika en de Dominicaanse Rebubliek. Ook de plotselinge onrusten rond het Midden Oosten en in Afrika wat nu al bijna een jaar gaande is kunnen duiden op ecologische veranderingen. Persoonlijk ben ik geintrigeerd door de voorspellingen van de Maya's omdat in die periode de mensheid meer onderdeel waren van het eco-systeem en meer begrepen van de natuur. Gezien de inzicht in wiskundige berekeningen en de astrologische kennis die de Maya's bezaten zonder gebruik van de huidige technologie die wij bezitten, kan ik niets anders stellen dat ik daar ontzag voor heb. Wat mij dan wel bezig houdt: waarom hebben de Maya's hun eigen ondergang nooit voorspeld?

Gos, 12-08-2011 17:16 #4
Deze wereld wil veranderen, en moet veranderen. We moeten beter nadenken waar we mee bezig zijn, wat écht belangrijk is. Hopelijk is 2012 een jaar van volledige omslag en niet per se het einde van de wereld. Misschien biedt het de kritieke omslag in denkwijze van de mensheid om op de rand ondergang door alle vervuiling, het materialisme, de machtstrijden en oorlogen, het tij te kunnen keren en dat we nog vele jaren op verantwoorde wijze met de planeet mogen omgaan.
Wat valt er nog uit te vinden, we zijn van alle gemakken voorzien! Hoeveel geld kunnen we nog maken, hoe veel dieper kunnen de schulden? Hoeveel meer mensen passen er op deze planeet? We raken op velerlei gebied verzadigd, de grenzen van ons bestaan (op deze manier) worden bereikt.
Maar alle mogelijke manieren dat de aarde op natuurlijke wijze zou kunnen vergaan zijn zeker niet onrealistisch…
Ik geloof echter niet zozeer in de ondergang van de wereld, maar in een omslag in denkwijze van de mensheid. Mensen zijn nu onrustig, ontevreden, maar weten nog niet precies waarom… Meer dan de helft dan de Nederlanders wil het liefst een andere baan… Hoe verklaar je de uitbraken van rellen overal ter wereld, het ineens kelderen van alle koersen? Het zal me niet verbazen als alle ellende in de wereld tot een hoogtepunt stijgt in 2012.
Wat er nu in de wereld gebeurt is de voorbode van een andere wereld, hopelijk pakt dit positief uit als mensen eens gaan nadenken waar we mee bezig zijn! Het milieu op aarde heeft de prioriteit, en daaraan kunnen we allen meewerken!
Als we niet zo egoïstisch, materialistisch en carrièregericht zijn om geld te maken. Geld betekent geld uitgeven. Geld uitgeven betekent productie van de meest onzinnige producten (die we echt niet zo nodig hebben, maar we graag willen hebben omdat de buurman ze ook heeft of hem te overtreffen), productie zorgt voor uitputting van de grondstoffen en de natuur. De natuur is het enige dat ons redden kan… als wij de natuur maar willen redden.

Elias Fritsch, 21-05-2011 18:27 #3
Aan annemarie,
reactie op jouw reactie. ik denk dat jij gelijk hebt eigenlijk is de telling simple.
Op welke leeftijd is Jezus gekruisigt en staat er dan niet de openbaring is tweeduizend
jaar daarna?

X-Planeet56, 03-04-2010 23:46 #2
Volgens die Maya kalender verstrijkt de HOUDBAARHEIDS datum van onze planeet op 21 -12- 2012,
indien de toestand in de wereld niet verbetert.

Annemarie, 12-02-2010 02:23 #1
Die Maya kalender waar komt die eigenlijk vandaan en hoe oud is dat. Er is mij weinig van bekend. En zo blijk worden de uitspraken die deze doet of gedaan heeft telkens achterhaald. Ik hecht er geen waarde aan. Waar ik wel waarde aan hecht is de Bijbel. Want hierin staat wel degelijk beschreven wat er de komende jaren zal gaan gebeuren. We leven in de laatste dagen zoals iedereen wel zal weten. Maar waarvan? Van deze vergankelijke wereld. Of Satans wereld. Het is helemaal niet zo dat de aarde zelf zal worden vernietigd. Deze zal alleen gereinigd worden net als toen met de zondvloed is gebeurt. 1914 is een balangrijk jaar volgens de Bijbel. Maar sommige twijfelen hieraan. Van 1914 uitgaande, plus 120 jaar. De tijd waarin de ark is gebouwd. Komen wij terecht in 2034. Dan eindigen de dagen van Noach zoals de Bijbel dit beschrijft in Mattheus 24; vers 37 tot 42: Want net zoals de dagen van Noach zijn is de tegewoordigheid van de zoon des mensen.

Infoteur: Edwin666
Gepubliceerd: November 2009
Rubriek: Wetenschap
Subrubriek: Natuurverschijnselen
Reacties: 58
Schrijf mee!