Emoto en het geheugen van water

Emoto is een Japans natuurgeneeskundige die wonderbaarlijke eigenschappen van water heeft onderzocht. Hij fotografeert waterkristallen. Er zaten enorme verschillen in de kristallen. Water dat uit een magnetron komt of uit een vervuilde rivier vertoont een grote chaos op de foto. Water waarnaar door mensen liefde en dankbaarheid is gezonden vertonen mooie symmetrische kristalstructuren. Emoto heeft de experimenten duizenden keren herhaald.

Inhoud:


Elk waterkristal is uniek

Er is geen foto hetzelfde maar er is een duidelijk patroon waarneembaar in de opnamen van waterkristallen. Net zoals elk mens uniek is, is elk waterkristal uniek. Het is wel herkenbaar als waterkristal. Water dat positieve gedachten heeft meegekregen ziet er mooier en harmonieuzer uit dan water dat naast een gsm heeft gestaan of vervuild rivierwater.

Mensen zenden trillingen uit

Emoto´s onderzoeken hebben verregaande gevolgtrekkingen. De planeet aarde bestaat voor een groot deel uit water. Al het leven bestaat uit water. Het menselijk lichaam bestaat voor ruim 70% aan water. Wat geldt voor een kan met water zou dus moeten gelden voor elke levensvorm. Zijn bevindingen zijn een soort indirect bewijs dat positief denken mensen helpt. Aan de ene kant heeft water een vermogen om gevoelens in zich op te nemen, aan de andere kant bewijst het dat de mens liefdestrillingen kan uitzenden. Deze trillingen of vibraties worden door het water opgenomen.

Het geheugen van water

Water heeft een geheugen en het neemt de omgeving in zich op. Wanneer de omgeving vervuld is van vervuilde electro-magnetische straling dan is dat aan het water af te lezen. Het waterkristal ziet er disharmonieus uit. Er is geen symmetrie. Het kristal is niet ´mooi´.

Fototechniek

Emoto gebruikt een speciale fototechniek om de kristallen te fotograferen. De methode die Emoto gebruikt werkt als volgt. De foto´s worden gemaakt door het water te bevriezen. In een speciale fotostudio die constant -5 graden celcius is worden de foto´s genomen. Het water dat wordt gefotografeerd komt uit diverse delen van de maatschappij. Hij heeft onder andere de volgende waters gefotografeerd:
 • bronwater,
 • kraanwater,
 • vervuild rivierwater,
 • water dat in een magnetron is verwarmd,
 • water waar gebeden naar zijn gezonden,
 • water waar gebeden naar zijn verzonden en dat vervolgens in een magnetron is geplaatst,
enzovoort.

Liefde

Op deze manier onderzoekt Emoto de kracht van de liefde en dankbaarheid. Deze kracht blijkt namelijk door het water opgenomen te worden. Zelfs het meest vervuilde en chaotische waterkristal werd mooi symmetrisch en harmonieus als er dankbaarheid en liefde naar werd gezonden. Dat betekent voor iedere mens dat een negatieve , agressieve of hatelijke gedachte in jezelf, ook een uitwerking heeft op het lichaam. In de alternatieve geneeskunde wordt al erg lang gezegd dat het vooral belangrijk is positief te denken. Met zijn onderzoeken heeft Emoto een bewijs geleverd dat positief denken echt helpt.

Scepsis

De site skepsis.nl probeert altijd de onderzoeken die verschuivingen geven in rationele inzichten met de grond gelijk te maken. Wie het artikel over Emoto leest van skepsis zal tot de conclusie moeten komen dat zelfs zij geen raad weten met de bevindingen van Emoto maar de conclusie luidt; het kan nooit kloppen! De bewijsvoeringen van Emoto roepen scepsis op bij onderzoekers; maar deze onderzoekers hebben nooit de experimenten herhaald. In de wetenschap moet een onderzoek reproduceerbaar zijn; dat is Emoto´s onderzoek. Het staat iedere wetenschapper vrij om water uit een vervuilde rivier te fotograferen en het kristal te vergelijken met water waarnaar door een groep mensen liefde is verzonden. Vervuild rivierwater kan van kristalvorm veranderen; dit kan allemaal eenvoudig onderzocht worden. Water heeft een geheugen; zo luidt een hypothese van Emoto, het neemt positieve en negatieve straling op uit de omgeving die zich weerspiegelen in het kristal als er een foto van wordt gemaakt. Wetenschappers gedragen zich onwetenschappelijk als ze een onderzoek van tafel vegen zonder zelf een herhalingsonderzoek te hebben gedaan.

Bibliografie van Emoto

 • De boodschap van water deel 1,2 en 3
 • Het geheime leven van water
 • Water weet het antwoord
 • Waterkristal orakel
 • Het wonder van water
 • Water en het universum

Lees verder

© 2011 - 2020 Tom008, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Sneeuwkristallen: natuurlijke kunstwerkenDit artikel gaat over ijskristallen, het verschil tussen sneeuwvlokken en ijskristallen, en de reden dat ijskristallen s…
Het ontstaan van ijskristallen, sneeuwkristallen en rijpHet ontstaan van ijskristallen, sneeuwkristallen en rijpEen heldere lucht in de vroege morgen, witte bevroren weilanden en een prachtige rode kleuring van de zon, die bezig is…
Prachtige sneeuw- en ijskristallenPrachtige sneeuw- en ijskristallenHet sneeuwt! Kleine fijne sneeuwvlokken blijven naar beneden dwarrelen en komen op je jas terecht. Heel eventjes is er e…
Hoe bereken je machtsfuncties?Wat zijn machtfuncties? Machtfuncties zijn functies in de wiskunde die bekend worden geacht voor het centraal eindexamen…

Aardbevingen in NederlandAardbevingen in NederlandDoordat zich onder Nederland weinig actieve breuklijnen in de aardkost bevinden, is het land niet erg gevoelig voor aard…
Grenzen van Israël: Vanaf de Romeinen tot modern IsraëlVanaf de Romeinen tot aan de moderne staat Israël zijn er verschillende grenzen en districten geweest van het Land Israë…
Bronnen en referenties
 • Boek van Emoto, Het Wonder van Water
 • Boek van Emoto, Water en het Universum
 • http://www.skepsis.nl/emoto.html

Reageer op het artikel "Emoto en het geheugen van water"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tom008
Laatste update: 22-05-2012
Rubriek: Wetenschap
Subrubriek: Natuurverschijnselen
Special: Water
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!