UFO's bestaan gewoon

UFO's bestaan gewoon UFO's bestaan gewoon; een wetenschappelijke visie is een boek van Dr.ir. Coen Vermeeren, verbonden aan de TU Delft. Het boek is een pleidooi om het bestaan van UFO's nu eindelijk eens serieus te gaan nemen, al het archiefmateriaal hierover openbaar te maken en een gedegen wetenschappelijk onderzoek te gaan doen. Want er zijn vanaf de vijftiger jaren van de vorige eeuw heel wat getuigenissen in de doofpot gestopt. Wij zijn geen aardbewoners, maar bewoners van het universum

UFO's bestaan gewoon

Het boek UFO's bestaan gewoon is een wetenschappelijke visie, op papier gezet door Dr.ir. Coen Vermeeren. Hij studeerde Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de TU te Delft. Thans is hij verbonden aan de TU Delft als hoofd van het Studium Generale. Het boek verscheen in 2013 bij Uitgeverij AnkhHermes, ISBN 9 789020 208993. Het werk bevat een verzameling feiten over ufo's (unidentified flying objects) en mogelijke buitenaardse bezoekers uit de mond van burgers, piloten, militairen en astronauten. Niet de verhalen van fantasten, maar gedegen raportages aangevuld met foto's, video's en radarbeelden.

Wat zie je als je een ufo ziet?

De term vliegende schotel is een term van het eerste uur en als zodanig verouderd. Er werden en worden over de jaren heen meer ufo's waargenomen in veel verschillende vormen, kleuren en afmetingen: rond, ovaal, plat, schotelvormig, bolvormig, driehoekig, piramidevormig, sigaarvormig en qua afmeting van zeer groot tot zeer klein. Om een idee te krijgen volgen hier een paar citaten van waarnemingen, zoals in het boek van Vermeeren opgenomen:
  • "Ze hadden de karakteristieke schotelvorm, een dubbele schotelvorm en ze zagen er metaalachtig uit. Ik heb het idee dat het echt bemande voertuigen waren. Elk voertuig had een piloot. Ik denk beslist dat zij onderling communiceerden omdat ze bochten maakten waarbij je wel met elkaar in contact moet staan om die te coördineren." (Gordon Cooper, astronaut Mercury Seven, een waarneming toen hij nog testpiloot was bij de Amerikaanse luchtmacht)
  • "Een bierblikje met een soort potlood dat eruit stak"(James McDevitt, astronaut, waarneming na de lancering van de Gemini IV, 1965)
  • "Het object had een elliptische vorm en vloog met ons mee. Als je het van voren kon bekijken dan zou je zien dat het in de vliegrichting roteerde, het vloog alleen wel rechtuit. Opeens was er een soort explosie, erg mooi om te zien, een gouden licht. Dat was het eerste, toen, een of twee seconden later, volgde er een tweede explosie ergens anders en twee bollen verschenen, goudkleurig en heel erg mooi. Na deze explosie zag ik ook witte rook en toen een wolkachtige bol." (Generaal Vladimir Kovalyonok, Saljut VI missie 1981)
  • "Een perfecte bol, flonkerend als kerstversiering" (Gennadij Strekhalov, Mir-missie 1990)
  • "Een gloeiende witte gelijkzijdige driehoek, als een soort zeil".(Generaal Pavel Romanowich Popowich, Russische landmacht)
  • "....zagen ze recht voor hun toestel twee ruimteschepen stoppen, waar licht van afstraalde dat de binnenkant van hun cockpit hel verlichtte. De twee piloten voelden zelfs warmte op hun gezicht". (Anchorage, Alaska 1986, tijdens een vrachtvlucht van Japanese Airlines)

Het kan niet waar zijn?

Het is maar een kleine greep van de talloze waarnemingen in de lucht en in de ruimte door getrainde waarnemers, die met onze huidige wetenschappelijke modellen niet kunnen worden verklaard. Een enorme hoeveelheid niet onderzocht materiaal. Neem nou alleen al België: tussen 1989 en 1993 had België een "ufo-golf", resulterend in 20.000 pagina's getuigenverslagen. Bij de waarnemingen ging het om driehoekige platforms, met drie enorme grote felle witte lichten op de hoekpunten en een rood licht in het midden, geschatte afmetingen 30 m spanwijdte, in staat tot stilhangen zonder geluid (licht zoemend) en enorme snelheden en versnellingen. Het kan dus wel waar zijn, maar een eerste stap in de bewijsvoering is dan dat de getuigen serieus moeten worden genomen en hun waarnemingen wetenschappelijk worden onderzocht.

Waarom wordt alle informatie over ufo's stelselmatig in de doofpot gestopt

Serieuze ufo-waarnemingen hebben plaatsgevonden door hoge militairen, militaire en civiele piloten, en astronauten. Veel van deze waarnemingen werden zeker in eerste instantie niet gedeeld, omdat militairen, piloten en astronauten een zwijgplicht dienaangaande hadden en hebben. Maar er was wel een bepaalde drang om deze buitengewone ontmoetingen naar buiten te brengen; soms gebeurde dat zelfs op een sterfbed. Die waarnemingen zouden serieus moeten worden genomen en op zijn minst moeten worden onderzocht om vervolgens de uitkomsten hiervan publiek te maken, aldus Coen Vermeeren. Maar waarom wordt dat dan niet gedaan, of sterker nog, waarom wordt er extreem veel moeite gedaan om de ufo-dossiers voor het publiek verborgen te houden? De Amerikaanse Inlichtingdiensten - toch opgericht door de Amerikaanse president - zijn wat dat betreft een eigen leven gaan leiden: zelfs de Amerikaanse presidenten die om ufo-opheldering vroegen, kregen dat niet voor elkaar.
Er zijn in de loop van de tijd wel tal van initiatieven geweest om te proberen de ufo-dossiers openbaar te maken. Het zogenaamde Disclosure Project is daarbij een belangrijk voorbeeld. Dit project werd geleid door de Amerikaanse arts Steven Greer. Hij verzamelde zo'n 500 getuigen en wist het zelfs tot een persconferentie te brengen in 2001. Maar daarop volgde geen actie, maar .... radiostilte. De conclusies van dit Disclosure project waren: dat er buitenaardse levensvormen bestaan, dat ufo's buitenaardse (en aardse) voertuigen kunnen zijn, dat er geen enkele aanwijzing is dat zij de mensheid vijandig gezind zijn, dat er geavanceerde energie- en voortstuwingssystemen en technologieën bestaan en dat regeringen/overheidsinstanties dit weten, hoewel zich dit laatste tot maar een paar mensen beperkt.

Achterliggende redenen

Het voorkomen van paniek onder de mensheid wordt wel als reden genoemd voor de geheimhouding en het niet doen van gedegen onderzoek, maar het lijkt erop dat er ondertussen allerlei andere belangen worden gediend. Redenen voor de geheimhouding van de ufo-informatie zijn er volgens Coen Vermeeren legio, o.a. dat overheden wat uit hebben te leggen, wanneer officieel wordt toegegeven dat buitenaardse wezens onze planeet bezoeken. Want dan rijst onmiddellijk de vraag waarom er zo lang over gezwegen is. Een disclosure zou een enorme impact hebben op ons hele wereldse hebben en houden: militair, economisch, religieus, wetenschappelijk. Feitelijk is het de angst voor het verliezen van belangen en tot nu toe aangenomen waarden. Vermeeren vindt dat we zonder angst en open de verantwoordelijkheid moeten gaan nemen voor wie we zijn en daar hoort dan een "intergalactische view" bij. Bovendien zouden wij nog wel eens wat van de aliens kunnen leren om tot een duurzame aardse beschaving te komen, waarin geen plaats meer is voor armoede en oorlogen.

Wat komen aliens hier doen?

Want waarom hebben we negatieve gedachten over buitenaardse wezens, afgezien van de ontkenning van hun bestaan? Dat hebben we aan de Science Fiction van Hollywood te danken. Gruwelijk ogende figuren die bezit nemen van onze planeet. Met uitzondering natuurlijk van die brave ET, de film van Steven Spielberg. Feitelijk weten we helemaal niet hoe buitenaardse wezens er uitzien. Want zoveel waarnemingen er op het gebied van ufo's zijn geweest, zo weinig van de bestuurders. Op één grote uitzondering na: bij de crash van een buitenaards voertuig in Roswell in 1947 worden dode lichamen van buitenaardse wezens aangetroffen. Getuigen vermeldden unaniem dat de wezens klein van stuk waren met een groot hoofd. Ze zouden 1,20 m groot zijn, 20 kilo wegen, een donker tot grijsachtige huidskleur hebben, een kaal hoofd, grote ogen, neusgaten zonder uitstekende neus en lange dunne armen. Hoewel iedereen die bij de gebeurtenis in Roswell betrokken was, verplicht was tot geheimhouding, hebben toch zo'n 600 personen verklaringen afgelegd. Andere personen, die er wel over zwegen, zouden volgens hun familieleden nadien ingrijpend veranderd zijn. Alhoewel de eerste persverklaring van de RAAF rept van een neergestorte vliegende schotel, wordt daags daarna het incident afgedaan als een "gevonden weerballon".

Toegegeven het klinkt niet aanlokkelijk om met een dergelijk buitenaards wezen oog in oog te komen staan. Maar zonder dat wij dit weten houden ze misschien een oogje op ons. Bijvoorbeeld om ons te beschermen, als het drastisch fout kan gaan zoals bij de ontplofte centrale van Tsjernobyl en de ramp met de centrales in Fukushima. Volgens getuigen zouden er ufo's gesignaleerd zijn boven de plek van de ramp, die stralen naar beneden zonden mogelijk om de omvang van de ramp te reduceren. Het kan zo zijn dat het om hoger geëvolueerde wezens gaat die bereid zijn om het menselijk ras in de toekomst naar een next level te tillen. Een soort ontwikkelingshulp vanuit het universum aan ons mensen, een agressief volkje met beperkte technologische ontwikkeling die vaak ook nog ten kwade dreigt te worden aangewend. Maar zijn we daar klaar voor?

Oude geschriften

In de Oudheid was de mensheid er kennelijk nog niet klaar voor. Onverklaarbare zaken werden gewoon aan de goden toegedicht. Maar die goden waren misschien ook al wel extraterrestrials. Dat is in ieder geval de opvatting van Erich von Däniken (zie ook mijn artikel "De Odyssee van de goden; Erich von Däniken), die talrijke voorbeelden uit de oude geschriften naar voren haalt, waarin bijzondere vliegtoestellen voorkwamen, en archeologische vondsten die nog altijd raadsels oproepen. Vermeeren noemt bijvoorbeeld ook de piramides van Gizeh en de tempel van Baalbek, wat dan niet het bewijs is van buitenaards leven maar op zijn zachtst gezegd getuigt van een technisch geavanceerde beschaving.

Documentaire Sirius

In de maand april/mei 2013 wordt de release verwacht van de documentaire Sirius. Deze film werd gemaakt door de in dit artikel reeds eerder genoemde wetenschapper Steven Greer van het Studiecentrum voor Buitenaardse Intelligentie. In deze film wordt het lichaam van een piepkleine alien getoond, dat gevonden is in de Atacama woestijn in Chili. Dit bericht stond te lezen in de Telegraaf van 9 april 2013.
© 2013 - 2020 Plato, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Solipsisme: wat is reëel en wat is illusie?Solipsisme: wat is reëel en wat is illusie?Bestaat alles dat we rondom ons zien echt? Of zijn dingen en mensen in onze omgeving vooral het gevolg van hersenspinsel…
God: vijf zaken die we over God weten - Joodse visieGod: vijf zaken die we over God weten - Joodse visieHoewel we niet veel over God weten omdat Hij buiten onze realiteit bestaat weten we wel vijf zaken over Hem. Gods bestaa…
Joodse filosofie - Chabad 7: De paradox van ons bestaanIs ons bestaan echt of slechts een illusie? En als het echt is wat voor doel heeft het dan? Volgens het Jodendom is ons…
Nucleïnezuren, de bouwstenen van DNA en RNANucleïnezuren, de bouwstenen van DNA en RNANucleïnezuren zijn erg belangrijk voor het lichaam, maar waaruit bestaan ze en waar dienen ze voor? Lees in dit artikel…

Cassini: Fotograaf uit de ruimte, ontdekker van SaturnusCassini: Fotograaf uit de ruimte, ontdekker van SaturnusOp 19 juli 2013 van 23:27 tot ongeveer 23:42 Nederlandse tijd ben je gefotografeerd zonder dat je de camera hebt gezien.…
Meest logische plek voor buitenaards station: maan EuropaMeest logische plek voor buitenaards station: maan EuropaRuimtevaart, -verkenning, de zoektocht naar exoplaneten en buitenaardsleven spreekt velen tot de verbeelding. Ondanks da…
Bronnen en referenties
  • UFO's bestaan gewoon, Coen Vermeeren, 2013 Uitgeverij AnkhHermes

Reageer op het artikel "UFO's bestaan gewoon"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Fabian, 07-09-2013 20:25 #2
In de jaren 80 was het een warme zomer avond.achter ons waren er flat gebouwen 3 hoog zijn ze, ik ging iets uit de schuur halen, tot mijn verbazing zag ik een sigaar vorming ding ik weet zeker een ufo, de dag nadien stond er in het dagblad de stem journalist volgt een ufo dat heb ik gezien en ik weet zeker dat het er een was, ik heb hier nog nooit met iemand over gepraat, 7-9-2013 je hoeft het niet tegeloven maar je mag het, ik zelf ben er heel erg blij mee dat ik dat heb mee mogen maken

Flierrefluiter (infoteur), 22-04-2013 14:32 #1
Men kan er veel over schrijven en gissen maar ik en mijn vriendin hebben 3 ufo'"s gezien tijdens een avondje uit eten in Duitsland. we besloten daarna een ommetje te maken totdat we boven ons 3 ik noem het ufos omdat ik weet dat het voor ons duidelijk was dat het hier niet om een vliegtuig of iets anders handelde. het gevoel wat we kregen bij het zien van deze ufos was immens en we hopen dat meer mensen in de toekomst deze ervaring kunnen meemaken. wij zijn van non believers naar believers geworden naar deze wonderbaarljke ervaring.

Infoteur: Plato
Laatste update: 10-04-2013
Rubriek: Wetenschap
Subrubriek: Ruimtevaart
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 2
Schrijf mee!