Klimaatfraude of Olielobby?

Ben je klimaatalarmist of klimaatontkenner? Vrijwel alle planeten van ons zonnestelsel zijn opgewarmd. Hieruit blijkt dat CO2 onterecht een broeikas genoemd. Nadat de media een tsunami aan berichten uitstortte over alarmerende klimaatverandering is het enkele jaren relatief rustig gebleven op het klimaatfront. De discussie of de aarde daadwerkelijk opwarmt of afkoelt is in een rustiger vaarwater terecht gekomen.

Inhoud:


CO2-beleid

De beleidsmaatregelen op basis van CO2 als broeikasgas al genomen. Op de klimaatconferentie in Kopenhagen besloten Europese landen om de bewoners van Europa een extra belasting van 100 miljard op te leggen. Een andere financiële oplossing is de emissiehandel. Bedrijven die teveel kooldioxide of methaan uitstoten moeten meer emissierechten kopen, bijvoorbeeld uit het buitenland. Dat zijn twee financiële veranderingen waar het milieu niets aan heeft. De schadelijke vervuiling die bedrijven veroorzaken wordt niet tegen gegaan met deze maatregelen. Het is er niet om te doen of er minder vervuild wordt, maar dat er minder opgewarmd wordt.

Geld en macht

De voorstanders van de financiële maatregelen zeggen dat de olieindustrie achter het klimaat ontkennen zit. De olie-industrie zou er immers belang bij hebben om benzine te blijven verkopen. Deze complottheorie is niet bewezen. Voorlopig echter zijn er weinig maatregelen die het benzineverbruik naar beneden moeten brengen. De enige echte maatregel is weer financieel van aard; extra milieu-accijnzen op benzine. We zien dus dat de meeste zogenaamde milieumaatregelen uitmonden in lastenverzwaringen voor burgers en daarmee wordt ook hun vrijheid om geld te besteden ontnomen; bovendien krijgt de overheid hierdoor meer uitvoeringsbevoegdheden en dus meer macht. Wanneer er maatregelen komen om benzine-auto´s daadwerkelijk in aantal terug te dringen, dan zou de olie-industrie baat hebben bij een lobby om dat te voorkomen.

CO2 onderzoeken maar niet zonneactiviteit

De correlatie onderzoeken tussen co2(kooldioxide) en opwarming van de aarde is een vorm van pseudowetenschap bedrijven. Zeker als de zonneactiviteit buiten beschouwing wordt gelaten. Wetenschappelijk gezien zijn er bewijzen in overvloed dat telkens als de aarde opwarmde, er in de jaren ná de opwarming meer co2 in de atmosfeer kwam. Dat betekent dus dat co2 geen oorzaak kan zijn van opwarming van de aarde. Politici zoals Al Gore zijn heel de wereld afgereisd om hun pseudowetenschappelijke stellingen rond te bazuinen.

Zogenaamde consensus

Maar, zul je zeggen, er zijn toch vele wetenschappers die co2 als oorzaak van de stijging van de temperatuur zien? Dat zou kunnen. Als je het aan wetenschappers zelf vraagt dan zal men altijd zeer terughoudend zijn met harde uitspraken over deze vermeende correlatie. Toch besteedt de media veel aandacht aan het co2 verhaal en hebben politici beleidsinstrumenten die gebaseerd zijn op co2 in het leven geroepen. Een bekend voorbeeld is de emissiehandel in co2. Wetenschappelijke instituten die een visie als consensus naar buiten brengen terwijl die dat niet is plegen pseudowetenschap. In de klimaatwetenschap staan er globaal gezien twee groepen tegenover elkaar; de klimaatalarmisten en de klimaatontkenners.

Belastingverhoging

De alarmisten slaan alarm over ons co2 verbruik en vinden dat we zo snel mogelijk maatregelen moeten nemen. De EU heeft op een klimaatconferentie besloten om een belasting aan de Europese burger op te leggen van 100 miljard omdat auto´s de grootste co2-veroorzakers zijn; het is der schuld van de autogebruiker. Dat is een direct gevolg van klimaatalarmisme. De klimaatontkenners zeggen dat niet co2 maar de zon oorzaak is van temperatuursveranderingen op aarde. Ze wijzen erop dat in de loop der geschiedenis de temperatuur op aarde vele malen is veranderd, ook toen er nog geen auto´s waren. Beide groepen vliegen elkaar in de haren en er is duidelijk geen wetenschappelijke consensus. Het logische gevolg hiervan is dat er een derde stroming gaat ontstaan die alle argumenten van beiden stromingen tegen het licht houdt, waaruit een nieuwe visie op het klimaat ontstaat; zo schrijdt de wetenschap verder op de weg van waarheidsvinding.

Opwarming of verarming?

Klimaatalarmisten hebben de angst voor opwarming van de aarde misbruikt voor het verhogen van de belastingen. Belastingverhoging betekent altijd: uitbreiding van de overheidsmacht. De gezamenlijke overheden der wereld pogen het democratische bestel van binnenuit over te nemen door telkens nieuwe redenen te verzinnen om belastingen te verhogen. Door de hogere belasting werken we in toenemende mate om de schatkist te vullen. Elke belastingverhoging is een stap dichter naar een totalitaire staat. Er is eigenlijk geen sprake van opwarming van de aarde maar van verarming van de mens.

Subsidie voor CO2 onderzoek

De politici hebben de vermeende opwarming van de aarde politiek gebruikt. Ze geven namelijk alleen subsidie op wetenschappelijke onderzoeken die de correlatie van CO2 en klimaatverandering onderzoeken. Er zijn tal van wetenschappers die graag onderzoek willen doen maar daar geen subsidie voor krijgen. Zo ontstaat er een schijn van waarheid. Overheden hebben de macht om via subsidiestromen te bepalen in welke richting het onderzoek uit gaat. Het verhaal achter de klimaatopwarming is het verhaal van de toenemende uitbreiding van de overheid en het verkleinen van de vrijheid voor de burger.

De kleine ijstijd

De aarde warmt soms op en koelt soms af. Dat is een stelling die goed onderzocht zou moeten worden; misschien is opwarming en afkoeling wel gebonden aan allerlei kosmische factoren. De zon en de zonneactiviteit mogen in geen enkel klimaatonderzoek buiten beschouwing worden gelaten, wil je het klimaat onderzoeken. In de huidige wereld wordt geen subsidie gegeven naar onderzoek van de relatie zonneactiviteit en de klimaten op de wereld. Het is bekend dat vrijwel alle planeten in ons zonnestelsel zijn opgewarmd. Zou dat allemaal komen door co2-uitstoot? Natuurlijk niet! Er is voor zover bekend geen co2-uitstoot op Mars, Jupiter, etcetera. Tot begin 19e eeuw beleefde Europa een kleine ijstijd. De kleine ijstijd is een officiële term uit de klimaatwetenschap. Er waren destijds geen benzinemotoren of vervuilende fabrieken, dus de mens had geen invloed op de temperatuursveranderingen die leidden tot de kleine ijstijd. Er is meer onafhankelijk onderzoek nodig naar het ontstaan van temperatuursverschillen. De conclusie dat co2 de oorzaak is, is voorbarig. De zon als oorzaak van temperatuursverandering is nog niet goed onderzocht. Daarnaast kunnen er nog onbekende kosmische processen een rol spelen. Wanneer een onderzoeksteam alleen kijkt naar een co2-relatie dan is dat bij voorbaat onderzoek doen met oogkleppen op.

Lees verder

© 2011 - 2020 Tom008, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Het lineaire model: wetenschap en beleid nader bekekenHet lineaire model: wetenschap en beleid nader bekekenHet lineaire model heeft betekenissen in de wiskunde, maar ook in de bestuurskunde. In de bestuurskunde is het een manie…
Belastingfraude & boetes belastingfraudeBelastingfraude & boetes belastingfraudeBij belastingfraude kan de fiscus hoge boetes opleggen. Wat houdt belastingfraude in en welke maatregelen kan de Belasti…
Belasting ontwijken of ontduiken, wat mag wel?Belasting ontwijken of ontduiken, wat mag wel?Ben ik legaal bezig? Wat mag wel, belasting ontwijken of belasting ontduiken? Dit artikel gaat over het verschil tussen…

Europese weercomputer en ECMWF en KNMIWeersverwachtingen voor de middellange en lange termijn zijn voornamelijk gebaseerd op computerberekeningen die verricht…
Bliksem: wat moet je doen als de bliksem inslaat in je auto?Bliksem: wat moet je doen als de bliksem inslaat in je auto?Auto’s worden wel eens getroffen door bliksem. Er wordt wel eens gezegd dat je je auto tegen de vangrail moet zetten als…
Bronnen en referenties
  • http://www.skepticalscience.com/global-warming-other-planets-solar-system.htm
  • http://www.livescience.com/1349-sun-blamed-warming-earth-worlds.html

Reageer op het artikel "Klimaatfraude of Olielobby?"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Verbazing Alom, 22-01-2013 19:29 #2
Wat een raar verhaal, zeg!

Ben je klimaatalarmist of klimaatontkenner?
Valse tegenstelling.

Vrijwel alle planeten van ons zonnestelsel zijn opgewarmd.
Hoe kom je daar bij?

Hieruit blijkt dat CO2 onterecht een broeikas genoemd.
Middelbare school overdoen, of wetenschappelijk artikel publiceren dat 150 jaar gevestigde natuurkunde onderuithaalt. De nobelprijs lonkt!

Nadat de media een tsunami aan berichten uitstortte over alarmerende klimaatverandering is het enkele jaren relatief rustig gebleven op het klimaatfront.
Onder een steen gezeten?

De discussie of de aarde daadwerkelijk opwarmt of afkoelt is in een rustiger vaarwater terecht gekomen.
Is geen discussie, is gewoon te meten. Het warmt op. Onmiskenbaar. Reactie infoteur, 22-01-2013
Wat een onaardige opmerkingen bezigt u. Dit artikel is inderdaad speciaal bedoeld voor u en al die naíeve krantengelovers en overheidspropaganda-voor-zoete-koek-slikkers. Veel succes met het inzicht dat inderdaad het hele zonnestelsel opwarmt. Verkaar dat maar is voordat u verder gaat met stenen gooien alsof u zonder zonde bent.

Ruud Schilders, 14-01-2013 20:09 #1
Waarom zie ik deze belangrijke informatie niet in de koppen van de kranten en op het nieuws? Dit terwijl we allemaal extra belasting betalen voor het vermeende negatieve effect van CO2? Misschien is het begrip entropie en de tweede hoofdwet niet smakelijk te brengen bij het grote publiek? Laten we allemaal eerst even een snelcursus thermodynamica doen voordat we er allerlei onhandige reacties eruit gooien.

Infoteur: Tom008
Laatste update: 24-05-2012
Rubriek: Wetenschap
Subrubriek: Weer
Special: Politiestaat Nederland
Bronnen en referenties: 2
Reacties: 2
Schrijf mee!