Weer 2021: Winter-, lente-, zomer- en herfstverwachting 2021

Weer 2021: Winter-, lente-, zomer- en herfstverwachting 2021 Wat voorspelt de Enkhuizer Almanak over het weer in 2021? De almanak verwacht in 2021 geen strenge winter. Er komt wel een periode met goed winterweer aan vanaf halverwege februari 2021. Wat de zomer betreft krijgen we in 2021 een paar periodes met goed zomerweer. Onduidelijk is of er sprake zal zijn van een hittegolf. De lente en herfst verlopen normaal. Hoe zien verder de winterverwachting en zomerverwachting van 2021 eruit volgens Piet Paulusma en Weeronline? Witte kerst 2021? Er lijkt geen witte kerst te komen volgens de Enkhuizer Almanak.
Bron: Jorisamonen, PixabayBron: Jorisamonen, Pixabay

Wintervoorspellingen

Wintervoorspelling volgens de Enkhuizer Almanak

Januari 2021
De eerste 7 dagen van januari 2021 zijn betrokken en nevelig. Vanaf 8 januari klaart het weer op en is het kil. In de periode 14-20 januari is er kans op vorst. Daarna wordt het veranderlijk en valt er neerslag. Vanaf 26 januari zijn er opklaringen en wordt het kouder.
Februari 2021
De eerste 9 dagen van deze maand is het veranderlijk en guur. Tussen 10-17 wordt het zachter en is er neerslag. Vanaf 18 februari is het opklarend en wordt het kouder. De laatste 4 dagen van de maand zijn veranderlijk en winderig.

Wintervoorspelling volgens Piet Paulusma

Volgens Piet Paulusma kunnen deze winter de schaatsen uit het vet worden gehaald. Het wordt wel een kwakkelwinter maar er zijn ook perioden met vorst. "Koning Winter kan in december al gaan opspelen. De kans op een periode met echt winterweer lijkt mij ook weggelegd voor januari en vooral voor februari. Verder wordt het een winter met overlast door winterse omstandigheden zoals sneeuw, wind en ijzel. Maar ook overlast door niet-winterse omstandigheden. Mist, regen en stormweer horen ook in deze winter thuis. Gemiddeld een normale wintertemperatuur tot (te) koud."

Wintervoorspelling volgens Weeronline

Weeronline verwacht een normale winter qua temperaturen vanwege westen en noordwesten winden. Een hogedrukgebied zal ten zuidwesten van Nederland liggen waardoor winterse neerslag regelmatig weg zal blijven. Er zullen geregeld grijze dagen zijn met weinig zon en geregeld motregen. In december 2020 is de kans op winterweer groter dan in januari en februari 2021. 's Nachts zal het december licht vriezen en overdag ligt de temperatuur ver boven nul. Dus schaatsen zit er waarschijnlijk niet in. In januari en februari neemt de kans op regen toe. Als er een paar koude dagen zijn dan verwacht Weeronline wat sneeuw.

Lenteverwachtingen

Lenteverwachting volgens de Enkhuizer Almanak

Maart 2021
Tot 5 maart is het opklarend. Vanaf 6 maart tot de helft van de maand is het wisselvallig, valt er neerslag en waait het behoorlijk. Op 16 maart wordt het kouder. Dat duurt tot 22 maart. Dan volgen er een aantal dagen met zacht lenteweer. Vanaf 27 maart is het betrokken.
April 2021
April begint veranderlijk en zacht. Vanaf 9 april is het regenachtig lenteweer. Dat wordt vanaf 15 april gevolgd door goed lenteweer. De laatste week van april is er een kans op een buitje. Het klaart later op en het is zacht.
Mei 2021
De eerste week van mei voorspelt de almanak goed lenteweer. De tweede week wordt het veranderlijk maar wel warmer. Vanaf 17 mei is het helder en zonnig. De periode 25-30 mei is het koeler met kans op regen.

Lenteverwachting volgens Weeronline

Weeronline verwacht een mooie lente: warm, zonnig en droog. Het zal zonniger worden dan normaal. Gemiddeld ligt de temperatuur ook iets hoger dan normaal. 's Nachts kan het nog wel vriezen; zelfs in april en mei. Dat schijnt te horen bij droge lentes. De droogte zal niet zo extreem zijn als de afgelopen jaren. Vooral in de beginmaanden is er nog voldoende water beschikbaar.

Paasweer

De Enkhuizer Almanak voorspelt een veranderlijke en zachte Pasen.

Weer op Hemelvaartsdag

De Enkhuizer Almanak voorspelt een veranderlijke en redelijk warme Hemelvaartsdag.

Pinksterweer

De Enkhuizer Almanak voorspelt een heldere en zonnige Pinksteren.

Bron: OpenClipart Vectors, PixabayBron: OpenClipart Vectors, Pixabay

Zomerverwachtingen

Zomerverwachting volgens de Enkhuizer Almanak

Juni 2021
De eerste 9 dagen is het veranderlijk lenteweer. Daarna is er een kans op een bui en wordt het warmer. Vanaf 18 juni klaart het weer op en schijnt de zon. De laatste week vanaf 25 juni is het koel zomerweer.
Juli 2021
Juli begint met goed zomerweer. Vanaf 7 juli wordt het warm en schijnt de zon. Halverwege de maand is er kans op regen en onweer. Vanaf 21 juli is het betrokken en koeler. De laatste 5 dagen van de maand belooft mooi zomerweer te worden.
Augustus 2021
De eerste 5 dagen is het nog warm en is er kans op onweer. Vanaf 6 augustus is het tot de helft van de maand goed zomerweer. De periode 15-22 is koeler en veranderlijk. Daarna volgen 4 dagen met onbestendig en winderig weer. De maand sluit af met koel zomerweer.

Zomerverwachting volgens Piet Paulusma

De zomer van 2021 brengt volgens hem warmte, variatie en zware buien. Ondanks de variatie zal de zomer van 2021 vaak goed vakantieweer opleveren! Veel stranddagen deze zomer en in de avonden lang buiten zitten hoort er deze zomer ook vaak bij. De warme en stabiele perioden kunnen regelmatig voorkomen, maar ook vaak minder lang duren. "Ik verwacht een zomer met kans op zware buien die voor de nodige overlast zullen zorgen. Veel regen, zwaar onweer en kans op zware hagel. Ook valwinden en kans op windhozen. De verschillen zullen regionaal groot zijn. Ook is er kans op een zomerstorm."

Zomerverwachting volgens Weeronline

Mogelijk wordt het volgens Weeronline een perfecte zomer voor veel mensen. Weeronline verwacht namelijk een aantal tropische dagen afgewisseld met wat koeler weer. Het wordt dus een afwisselende zomer voor elk wat wils. Het warme weer zullen we te danken hebben aan de oostenwind die warme lucht aanvoert vanuit Centraal Europa. Het koelere weer zal het gevolg zijn van de westenwind die koele lucht en buien oplevert. In het binnenland zal het warmer zijn dan aan de kust. Maar er zal wel veel zon zijn in de kustgebieden. De zomer van 2021 zal lijken op de zomer van 2019: langere perioden met koel weer afgewisseld met extreme hitte. Vanwege voldoende buien zal er geen sprake zijn van extreme droogte, zo verwacht Weeronline.

Herfstverwachtingen

Herfstverwachting volgens de Enkhuizer Almanak

September 2021
De eerste 7 dagen is het veranderlijk en regenachtig. Vanaf 8 september zijn er opklaringen en is het koel. Op 14 september wordt het warmer. Dat duurt tot 21 september waarna een paar dagen mooi zomerweer komt. De laatste 5 dagen van de maand is het koel herfstweer.
Oktober 2021
De wijnmaand begint met goed herfstweer vanaf 9 oktober zijn er mogelijk buien en is het winderig. De periode 14-19 klaart het weer op en wordt het later zonnig. Daarna wordt het veranderlijk met regen. De laatste 6 dagen klaart het weer op en is het zacht herfstweer.
November 2021
De slachtmaand begint veranderlijk en kil. Vanaf 6 november is het betrokken en regenachtig. Halverwege de maand wordt het winderig en zijn er buien. Vanaf 19 november is het betrokken en is er kans op mist. De laatste 6 dagen van de maand is het kouder.
December 2021
De wintermaand is de eerste 6 dagen veranderlijk en winderig. Daarna volgen een paar dagen met neerslag. Vanaf 14 december wordt het kouder en is de kans op vorst groter. De periode 20-25 is het onbestendig, kil en nevelig. De laatste 5 dagen van het jaar zijn opklarend met later buien.

Witte kerst 2021?

Er lijkt geen witte kerst te komen volgens de Enkhuizer Almanak. Andere voorspellingen over de kerst zijn nog niet bekend.

Enkhuizer almanak 2022

Vanaf half oktober 2021 zijn de Enkhuizer weersverwachtingen van 2022 bekend.

Lees verder

© 2007 - 2021 Jehoeda, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Inkomensafhankelijke combinatiekorting 2021Inkomensafhankelijke combinatiekorting 2021Ook in 2021 kan de inkomensafhankelijke combinatiekorting voor een gezin met kinderen een fors bedrag aan heffingskortin…
Betaaldata zorgtoeslag 2020 en 2021Betaaldata zorgtoeslag 2020 en 2021Wat zijn de betaaldata en voorwaarden voor de zorgtoeslag 2020 en 2021, hoe werkt de zorgtoeslag? De zorgtoeslag 2020 en…
Geen uitbetaling AOW ontvangenGeen uitbetaling AOW ontvangenHebt u nog geen AOW ontvangen deze maand, ook al is de uitbetalingsdatum vandaag en zou de AOW vandaag worden gestort? S…
Openingstijden, betalingsverkeer banken: feestdagen 2020/'21Openingstijden, betalingsverkeer banken: feestdagen 2020/'21Zijn de banken open op de feestdagen in 2020/'21 en wanneer dan wel? Voor die vraag staan we elke keer als de feestdagen…

Poollicht, een lichtverschijnselPoollicht, een lichtverschijnselWat tegenwoordig een wetenschappelijk bewezen natuurverschijnsel is, werd in vroeger tijden gezien als een bericht van d…
Weer en klimaatWeer en klimaatWaarom regent het? Wat is bliksem? Waarom is er wind? Wat is het verschil tussen een orkaan of hurricane en een tornado?…
Bronnen en referenties
Jehoeda (1.614 artikelen)
Laatste update: 22-08-2021
Rubriek: Wetenschap
Subrubriek: Weer
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.