Weer 2021: Winter-, lente-, zomer- en herfstverwachting 2021

Weer 2021: Winter-, lente-, zomer- en herfstverwachting 2021 Wat voorspelt de Enkhuizer Almanak over het weer? De almanak verwacht geen strenge winter. Er komt wel een periode met goed winterweer aan vanaf halverwege februari. Wat de zomer betreft krijgen we een paar periodes met goed zomerweer. Onduidelijk is of er sprake zal zijn van een hittegolf. De lente en herfst verlopen normaal. Witte kerst? Er lijkt geen witte kerst te komen volgens de Enkhuizer Almanak.

Enkhuizer almanak 2022

Vanaf half oktober 2021 zijn de Enkhuizer weersverwachtingen van 2022 bekend.

Bron: Jorisamonen, PixabayBron: Jorisamonen, Pixabay

Wintervoorspellingen

Wintervoorspelling volgens de Enkhuizer Almanak

Januari
De eerste 7 dagen van januari zijn betrokken en nevelig. Vanaf 8 januari klaart het weer op en is het kil. In de periode 14-20 januari is er kans op vorst. Daarna wordt het veranderlijk en valt er neerslag. Vanaf 26 januari zijn er opklaringen en wordt het kouder.
Februari
De eerste 9 dagen van deze maand is het veranderlijk en guur. Tussen 10-17 wordt het zachter en is er neerslag. Vanaf 18 februari is het opklarend en wordt het kouder. De laatste 4 dagen van de maand zijn veranderlijk en winderig.

Lenteverwachtingen

Lenteverwachting volgens de Enkhuizer Almanak

Maart
Tot 5 maart is het opklarend. Vanaf 6 maart tot de helft van de maand is het wisselvallig, valt er neerslag en waait het behoorlijk. Op 16 maart wordt het kouder. Dat duurt tot 22 maart. Dan volgen er een aantal dagen met zacht lenteweer. Vanaf 27 maart is het betrokken.
April
April begint veranderlijk en zacht. Vanaf 9 april is het regenachtig lenteweer. Dat wordt vanaf 15 april gevolgd door goed lenteweer. De laatste week van april is er een kans op een buitje. Het klaart later op en het is zacht.
Mei
De eerste week van mei voorspelt de almanak goed lenteweer. De tweede week wordt het veranderlijk maar wel warmer. Vanaf 17 mei is het helder en zonnig. De periode 25-30 mei is het koeler met kans op regen.

Bron: OpenClipart Vectors, PixabayBron: OpenClipart Vectors, Pixabay

Zomerverwachtingen

Zomerverwachting volgens de Enkhuizer Almanak

Juni
De eerste 9 dagen is het veranderlijk lenteweer. Daarna is er een kans op een bui en wordt het warmer. Vanaf 18 juni klaart het weer op en schijnt de zon. De laatste week vanaf 25 juni is het koel zomerweer.
Juli
Juli begint met goed zomerweer. Vanaf 7 juli wordt het warm en schijnt de zon. Halverwege de maand is er kans op regen en onweer. Vanaf 21 juli is het betrokken en koeler. De laatste 5 dagen van de maand belooft mooi zomerweer te worden.
Augustus
De eerste 5 dagen is het nog warm en is er kans op onweer. Vanaf 6 augustus is het tot de helft van de maand goed zomerweer. De periode 15-22 is koeler en veranderlijk. Daarna volgen 4 dagen met onbestendig en winderig weer. De maand sluit af met koel zomerweer.

Herfstverwachtingen

Herfstverwachting volgens de Enkhuizer Almanak

September
De eerste 7 dagen is het veranderlijk en regenachtig. Vanaf 8 september zijn er opklaringen en is het koel. Op 14 september wordt het warmer. Dat duurt tot 21 september waarna een paar dagen mooi zomerweer komt. De laatste 5 dagen van de maand is het koel herfstweer.
Oktober
De wijnmaand begint met goed herfstweer vanaf 9 oktober zijn er mogelijk buien en is het winderig. De periode 14-19 klaart het weer op en wordt het later zonnig. Daarna wordt het veranderlijk met regen. De laatste 6 dagen klaart het weer op en is het zacht herfstweer.
November
De slachtmaand begint veranderlijk en kil. Vanaf 6 november is het betrokken en regenachtig. Halverwege de maand wordt het winderig en zijn er buien. Vanaf 19 november is het betrokken en is er kans op mist. De laatste 6 dagen van de maand is het kouder.
December
De wintermaand is de eerste 6 dagen veranderlijk en winderig. Daarna volgen een paar dagen met neerslag. Vanaf 14 december wordt het kouder en is de kans op vorst groter. De periode 20-25 is het onbestendig, kil en nevelig. De laatste 5 dagen van het jaar zijn opklarend met later buien.

Witte kerst?

Er lijkt geen witte kerst te komen volgens de Enkhuizer Almanak.

Moppen over het weer

Vraag: Welk type wolk is zo lui, omdat het nooit zal opstaan?
Antwoord: Mist!


Vraag: Hoe ziet een orkaan?
Antwoord: Met zijn oog.


Waarom vernietigt vocht leer? Als het regent, gaan koeien niet naar de boerderij om te schreeuwen: "Laat ons binnen! We dragen allemaal leer! We gaan de hele outfit verpesten...

Ons gezin schuilde in de kelder na het horen van een tornado-waarschuwing. Mijn man zei dat iedereen moest blijven zitten terwijl hij zijn mobiele telefoon uit de auto haalde, voor het geval de lijnen wegvallen. Hij kwam niet terug, dus ging ik hem zoeken. Ik was boven zijn naam aan het roepen, toen ik onze telefoon hoorde overgaan.
'Hoi,' zei een stem. 'Dit is papa. Ik ben buitengesloten van het huis.'

Lees verder

© 2007 - 2021 Jehoeda, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Inkomensafhankelijke combinatiekorting 2021Inkomensafhankelijke combinatiekorting 2021Ook in 2021 kan de inkomensafhankelijke combinatiekorting voor een gezin met kinderen een fors bedrag aan heffingskortin…
Betaaldata zorgtoeslag 2020 en 2021Betaaldata zorgtoeslag 2020 en 2021Wat zijn de betaaldata en voorwaarden voor de zorgtoeslag 2020, 2021 en 2022, hoe werkt de zorgtoeslag? De zorgtoeslag 2…
Geen uitbetaling AOW ontvangenGeen uitbetaling AOW ontvangenHebt u nog geen AOW ontvangen deze maand, ook al is de uitbetalingsdatum vandaag en zou de AOW vandaag worden gestort? S…
Openingstijden, betalingsverkeer banken: feestdagen 2020/'21Openingstijden, betalingsverkeer banken: feestdagen 2020/'21Zijn de banken open op de feestdagen in 2020/'21 en wanneer dan wel? Voor die vraag staan we elke keer als de feestdagen…

Poollicht, een lichtverschijnselPoollicht, een lichtverschijnselWat tegenwoordig een wetenschappelijk bewezen natuurverschijnsel is, werd in vroeger tijden gezien als een bericht van d…
Weer en klimaatWeer en klimaatWaarom regent het? Wat is bliksem? Waarom is er wind? Wat is het verschil tussen een orkaan of hurricane en een tornado?…
Bronnen en referenties
Jehoeda (1.597 artikelen)
Laatste update: 24-10-2021
Rubriek: Wetenschap
Subrubriek: Weer
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.