InfoNu.nl > Wetenschap > Anatomie > Draadloos gebruik is schadelijk zegt professor Pall

Draadloos gebruik is schadelijk zegt professor Pall

Draadloos gebruik is schadelijk zegt professor Pall Bij veel mensen is nog steeds onduidelijk wat draadloos gebruik met een lichaam doet. Geeft het beschadigingen? Niet nu maar over tien jaar? Of twintig jaar? Wetenschappers weten het niet. Het warmt een lichaam een beetje op is wat officieel bekend is. Het thermisch effect wordt het genoemd. Een thermisch effect geeft geen gezondheidsschade volgens de Nederlandse gezondheidsraad. Geen zorgen dus en de draadloze toepassingen groeien dan ook explosief. Van smartphone, slimme thermostaat, wifi, digibril, smartwatch, slimme auto en alle zendmasten nodig voor data-overdracht. Toch waarschuwen veel wetenschappers dat er ook andere effecten optreden. De non-thermische effecten genoemd. De biologische en neurologische effecten. Professor Pall waarschuwt voor een gezondheidsramp.

Professor Pall

Professor Martin Pall, natuurkundige, geneticus en celbioloog in de biochemie en medische wetenschappen aan de Washington State Universiteit, waarschuwt dat de komende jaren wellicht jaren met veel gezondheidsproblemen gaan worden. De burger is in gevaar, vooral de opgroeiende generatie. Onze jeugd, onze toekomst. Er moet nú wat gebeuren om een gezondheidsramp, welke zijn weerga niet zal kennen, te voorkomen. Het zijn juist de biologische en neurologische effecten die vernietigend werk doen met een lichaam.

Wat zegt professor Pall over draadloos gebruik?

Tijdens een lezing op 18 oktober 2014 in Oslo, vertelt professor Pall dat hij aantoonbaar bewijs heeft dat draadloze technologieën gevaarlijk zijn. De onderzoeken waar naar verwezen wordt door overheden (Gezondheidsraad) en telecomproviders zijn vaak verouderde onderzoeken van belanghebbenden in de telecomindustrie. De conclusie van de onderzoeken van professor Pall luidt dat de straling van draadloos gebruik cellen kan beschadigen. Zelfs al bij waarden die ver onder de huidige toegestane blootstellingslimieten liggen.

Trilling

Elke cel in het lichaam heeft namelijk een eigen resonantiefrequentie (trilling) en werkt als een ontvanger en zender. Alle draadloze apparatuur (smartphone, mobiel, tablet en wifi) werkt eveneens met trillingen (frequenties) welke passen bij de structuur van trillingen in een menselijk lichaam. Door de wisselende elektromagnetische velden van buiten het lichaam, ontstaan in het lichaam interferentie en wisselende trillingen.

Ziekten

Veel ziekten kunnen zo verklaart worden volgens professor Pall. Ziekten zoals:
 • Chronisch vermoeidheidssyndroom
 • Het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS)
 • multiple sclerose (ME)
 • acute hartstilstand
 • fibromyalgie
 • posttraumatisch stress en de reden waarom het
 • immuunsysteem verzwakt wordt.

Het zijn de welvaartsziekten van de laatste jaren. De mensen met SOLK klachten (somatisch onbegrepen lichamelijke klachten).

Belangrijk geneeskundig onderzoek

De studie van professor Pall over elektromagnetische velden en hun rol bij voltage-gereguleerde calciumkanalen (VGCC) is uitgeroepen tot één van de belangrijkste geneeskundige onderzoeken van 2013. 23 studies hebben aangetoond dat bij spanningsafhankelijke calciumkanalen (VGCCs) bij mens en dier veranderingen plaats vinden onder invloed van elektromagnetische velden. Een calciumkanaal of ionkanaal is een eiwit dat zorgt voor passief transport (ATP, wat bijdraagt als energiedrager) van de elektrisch geladen deeltjes door het celmembraan van een cel. De meeste ionkanalen worden gereguleerd door het celmembraanpotentiaal (de elektrische spanning van het celmembraan waar de cel zich in bevind). Ionkanalen zijn onder andere ons:
 • zenuwstelsel. Waar de overbrenging van signalen naar de zenuwcellen mogelijk gemaakt wordt en de communicatie tussen cellen geregeld wordt door middel van neurotransmitters.
 • en ons hart. Waar door elektrische ontladingen de samentrekking van de hartspier gecoördineerd wordt.

Onderzoek toont aan dat kunstmatige elektromagnetische velden gaten in de celmembranen laten vallen. Dit noemen we VGCC (spanningsafhankelijke calciumkanalen) waardoor cellen gemakkelijk te bereiken zijn en ondermijnd en verstoord worden. Dit geeft toenemende, onverklaarbare klachten en op de lange termijn breuken in het DNA van mens, dier en plant.

Lees verder

© 2014 - 2020 Rieja, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Is wifi-straling gevaarlijk?Is wifi-straling gevaarlijk?Wifi-straling is straling die afkomstig is door het gebruik van Wifi (draadloos internet). Met Wifi-straling wordt elekt…
Draadloze speakers en boxenDraadloze speakers en boxenDraadloze geluidssystemen zijn eenvoudig in hun gebruik. Met wifi of bluetooth wordt een geluidsverbinding tot stand geb…
Wifi-signaal versterken en verbeterenWifi-signaal versterken en verbeterenEen draadloos wifi-netwerk wordt veel gebruikt door laptops, (smart)phones, tablets en telefoons. Het is makkelijk, want…
Is Wifi in de trein veilig?Is Wifi in de trein veilig?In veel intercity's van de NS kun je gebruik maken van gratis Wifi. Je zit dan op het netwerk van T-Mobile. Doordat gebr…
We slapen slecht en zijn doodmoemijn kijk opWe slapen slecht en zijn doodmoeNederlanders zijn massaal moe. Mensen kunnen niet inslapen. Pas tot ver na middernacht slapen ze pas in (2.00 uur) en ku…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Tejasp, Pixabay
 • http://www.stopumts.nl/doc.php/Artikelen/8912/video_prof._pall_hoe_wifi_slimme_meters_en_smartphones_schade_toebrengen_aan_ons_lichaam
 • http://www.ninefornews.nl/video-hoe-wifi-slimme-meters-en-smartphones-schade-toebrengen-aan-ons-lichaam/
 • http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23802593

Reageer op het artikel "Draadloos gebruik is schadelijk zegt professor Pall"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Rieja
Laatste update: 03-10-2019
Rubriek: Wetenschap
Subrubriek: Anatomie
Special: Stralingsgevoelig
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!