Ervaringen met Uri Geller

Stel, je bent een eminent wetenschapper, alles loopt op rolletjes en dan maak je dingen mee die niet te rijmen zijn met wat je al weet. Dr. Andrija Puharich ontmoet dr. D.G. Vinod in India, Arigó in Brazilië en Uri Geller in Israël. Met deze laatste doet hij proefnemingen aan de Universiteit van Stanford en komt hij tot verbijsterende conclusies. En wie is de Stem?

Dr. Andrija Puharich bezoekt de Chatino Indianen

Dr. Andrija Puharich, geboren in 1918 in Chicago, studeerde medicijnen maar allengs raakte hij geïnteresseerd in de buitenzintuiglijke waarneming. Tot zijn medewerkers behoorde Aldous Huxley, bekend van het boek 'Zonder bril leren zien'. Andrija bracht het Nederlandse medium Peter Hurkos naar Amerika en bestudeerde hem. In 1960 nam hij deel aan de heilige paddestoelriten van de Chatino Indianen in Mexico. Hij bezit 65 octrooien op zijn uitvindingen van allerlei aard. Rond 1965 maakte hij een studie van de Braziliaanse genezer Arigó. In Brazilië zag Andrija voor het eerst UFO's die hij ook kon fotograferen. In 1971 ontmoette hij Uri Geller in Israël. Andrija overleed in 1994.

Dr. D.G. Vinod in diepe trance

In trance: R. over de Negen beginselen

Andrija ontmoet dr. Vinod in Poona, India. Meteen bij de eerste ontmoeting vertelt Vinod de levensgeschiedenis van Andrija tot diens grote verbazing. Het jaar daarop zien ze elkaar weer en komt Vinod in een diepe trance terecht. Een diepe stem begint in het Engels te spreken: 'Hier spreekt M: Wij zijn Negen Beginselen van krachten, persoonlijkheden zo u wilt. Wij geven aansporingen in bepaalde richtingen, tot vervulling van de schepping.' De stem spreekt anderhalf uur en Vinod zelf kan zich niets ervan herinneren.

In trance: M. over alchemie

Een andere keer komt stem 'M' door. M spreekt over alchemie: 'De alchemist wil de problemen van verval, ziekte en dood oplossen. Alle metalen zijn gedegenereerd goud. De alchemist wil de minder edele metalen omzetten in goud. Ook wil hij een elixir vinden dat geen ziekte toelaat in het lichaam. Voorts wil hij een nectar vinden waardoor de dood overwonnen wordt. De alchemie in onze ziel werkt als wij onszelf een crisis opdringen. 'Al' betekent 'God, 'kem' betekent 'Egypte', alchemie is dus: 'God van Egypte'.

Genezer Arigó in Brazilië

In 1968 gaat Andrija naar het dorp van de genezer Arigó in Brazilië, 300 km ten noorden van Rio: Congonhas do Campo. Arigó vertelt dat Adolf Fritz, gestorven in 1918 in Duitsland, hem helpt bij het genezen. In vier uur tijd behandelt hij 200 ongeneeslijk verklaarde patiënten. Andrija staat paf. Zelf laat hij ook een gezwel weghalen; het gebeurt in een wip. Het gezwel met de film van het gebeuren wordt als souvenir meegenomen. Het is jammer dat Arigò jong overlijdt.

Universiteit van Stanford

Als Andrija in 1971 Israël bezoekt komt hij in contact met Uri Geller, geboren in 1946. Wat Uri laat zien tijdens voorstellingen is buitengewoon interessant voor Andrija. Hij besluit er wat mee te doen. Omdat het goed klikt tussen Andrija en Uri kunnen er proefnemingen worden genomen op de Universiteit van Stanford. De resultaten zijn verbazingwekkend. Andrija komt met de volgende conclusies na veel testen met Uri: Psychische energie heeft een wisselwerking met de materie, psychische energie kan door de geest gemoduleerd worden, het schrijft informatie op het beeldscherm van de geest als een bewegende vinger en het blijkt quantaal, gepulseerd en draaiend te zijn, het kan gericht gestraald worden.

Uri Geller onder hypnose

Andrija brengt Uri onder hypnose. Tijdens de sessie vertelt Uri: 'Ik was drie jaar toen ik een vliegende schotel aan de hemel zag. Terwijl ik er naar keek, zag ik een man met een cape op me afkomen. Er kwam een verblindende lichtstraal uit zijn hoofd, ik viel achterover en ik viel in slaap. Toen ik zeven jaar was ging ik naar school met een nieuw horloge. Als ik sterk eraan dacht begonnen de wijzers te bewegen. Dit lukte alleen met dat horloge en in de buurt van die school. Als 23-jarige gaf ik voor het eerst een voorstelling van drie uur voor kinderen. Daarna ging het snel. Het resultaat was en is nog steeds sterk afhankelijk van de stimulans van het publiek.' Tijdens deze sessie gebeurt er iets onverwachts, een onbekende stem zegt: 'Wij waren het die Uri in de tuin aantroffen toen hij drie jaar was. In de tuin hebben wij hem voor vele jaren geprogrammeerd, hij werd ook geprogrammeerd dit zich niet te herinneren.' Als ze de cassette later afluisteren en ze bij de onbekende stem aankomen, neemt Uri plotseling de cassette uit het apparaat, hij sluit haar in zijn handen en zij verdwijnt als bij toverslag. Andrija ziet het met eigen ogen. Uri kan zich er later niets van herinneren.

Cassetterecorder start uit zichzelf

Op een dag begint de cassetterecorder uit zichzelf te lopen, een stem spreekt: 'De ware intelligentie zijn wijzelf. Wij hebben computers gemaakt van onze ziel, lichaam en geest en zijn miljoenen lichtjaren teruggegaan naar uw tijd en dimensie. De stem, die u nu hoort, heeft een afstand van vele miljoenen lichtjaren overbrugd.' Andrija schrijft op wat gezegd is en wist de cassette om te vermijden dat de cassette uit zichzelf verdwijnt zoals al een paar keer eerder is gebeurd.

Ziel is een roterend veld

De stem: 'De ziel is als een vat. Zo'n vat bestaat uit een roterend veld, dat onderworpen is aan de zwaartekracht. Als het vat in beweging wordt gebracht verbreiden zich rimpels tot in het heelal, ongeveer als wanneer je een steen in een vijver gooit. De beroering van de ziel in het roterende zwaartekrachtveld, is de ervaring.'

Lees verder

© 2013 - 2024 Yosha, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hypnose: zin of onzin?Hypnose: zin of onzin?Wat is hypnose en hoe kom je in hypnose? Stel jij jezelf die vraag wel eens? Hypnose lijkt voor veel mensen gevaarlijk o…
De sims 3 - bovennatuurlijke alchemistDe sims 3 - bovennatuurlijke alchemistIn de expansie “Bovennatuurlijk” krijg je te maken met bovennatuurlijke wezens met hun eigen kunnen en kennen. Bij deze…
Psychokines of PK in vogelvluchtParapsychologie betreft de bestudering van zowel de mentale als de fysieke bovennatuurlijke verschijnselen. De groep men…
Hypnose en hypnosetherapieHypnose en hypnosetherapieWanneer men spreekt over hypnose denkt men dadelijk over een trance waar men geen controle meer over zijn lichaam en bew…
Heeft homeopathie een medisch wetenschappelijke basis?mijn kijk opHeeft homeopathie een medisch wetenschappelijke basis?Minister Schippers stelt; "Bewezen resultaten en aantoonbare werkzaamheid moeten de basis zijn van medisch handelen.” Ee…
Bronnen en referenties
  • Uri Geller... magisch fenomeen? - Dr. Andrija Puharich
  • www.puharich.nl
Yosha (25 artikelen)
Laatste update: 18-05-2013
Rubriek: Wetenschap
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.