Telepathie tussen dieren en planten

Garnalen die voelen dat soortgenoten levend gekookt worden... planten met 'woede' gevoelens... Is dit een bewijs voor telepathie? Onderzoek wijst uit dat er wel degelijk telepatisch contact bestaat tussen dieren en planten.

Onderzoek naar telepathie in de Sovjet Unie

In het midden van de vorige eeuw zijn in de Sovjet Unie uitgebreid onderzoeken gedaan naar het bestaan van telepathie, onder andere ook met dieren en planten. Zo werd er bijvoorbeeld een experiment gedaan met garnalen en planten.

Telepatisch experiment met planten

Twee planten zijn naast elkaar in dezelfde kamer gezet, één met en één zonder elektroden. Men liet twaalf mensen, de een na de ander binnenkomen. De laatste persoon had een bijl bij zich en hakte de plant zonder elektroden in stukken. De plant met de elektroden deed de wijzer waanzinnig uitslaan. De volgende dag liet men dezelfde personen maar in een andere volgorde opnieuw de een na de ander binnen bij de overgebleven plant, waarbij de elektroden nog aanwezig waren. Op het moment dat de man die de andere plant had vernietigd binnenkwam sloeg de wijzer nog sterker uit de vorige dag. De plant voelde dat dit de moordenaar van zijn soortgenoot was.

Telepatisch experiment met garnalen

Men had hiervoor een zeer dikke cementen muur tussen twee kamers geplaatst. En aan beide kanten van die muur bevond zich een waterbassing met levende garnalen. De garnalen van het ene bassing kregen elektroden op en daarna werden die aan de andere kant van de muur in kokend water gegooid, zoals bij de bereiding van garnalen in de keuken gebeurd.
Op datzelfde moment sloeg de wijzer van de elektroden van de garnalen in de andere kamer waanzinnig uit. Zij voelden dus op telepatische wijze wat er met de garnalen in het kokende water aan de hand was.

Jaren later zijn er ook in Nederland proeven met mensen gedaan met postieve resultaten die echter door de wetenschap nog niet als zodanig werden geaccepteerd. Momenteel is door de wetenschap aangetoond dat er wel degelijk DNA-strengen bestaan en dat is tevens een bewijs dat telepathie mogelijk is.
© 2008 - 2020 Monalisa, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Telepathie - "indirecte communicatie"Zijn er mensen die dankzij bijzondere gaven psychische en geestelijke processen in een andere persoon kunnen waarnemen?…
Opmerkelijke, beroemde Verity zaakOver de beroemde 'Verity zaak' is veel gediscussieerd en gedebatteerd sinds het voor het eerst werd gepubliceerd. Een he…
WK voetbal 1966In 1966 is het de beurt aan Engeland om het 8e WK te mogen organiseren. Aan de voorronden deden 53 landen mee, waarvan e…
Invloed van psychokinese (PK) op cellenEen experiment waarmee aangetoond werd dat psychokinese (PK) invoed op cellen uitoefende werd gehouden door de Engelse o…
Darwin Awards: mensheid-onwaardige sterfgevallenDe Darwin Awards worden jaarlijks uitgereikt aan mensen die op een zeer domme manier om het leven komen. Vaak komt de po…
Bronnen en referenties
  • http://www.dailygalaxy.com/my_weblog/2008/02/dna-found-to-ha.html

Reageer op het artikel "Telepathie tussen dieren en planten"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Marianne, 01-06-2010 11:40 #1
Voor ons profielwerkstuk maken wij een wekrstuk over telepathie en doen hier enkele experimenten mee. Wij willen graag het experiment doen met de plant, maar wij hadden toch nog wat vraagjes:
- Wat kun je precies hieraan meten?
- En heeft u misschien het originele artikel?
- Welke elektroden zijn er gebruikt in het experiment?
Alvast bedankt, groetjes Marianne

Infoteur: Monalisa
Laatste update: 05-07-2008
Rubriek: Wetenschap
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 1
Schrijf mee!