Darwin Awards: mensheid-onwaardige sterfgevallen

De Darwin Awards worden jaarlijks uitgereikt aan mensen die op een zeer domme manier om het leven komen. Vaak komt de politie op een locatie aan en dan moeten ze reconstrueren hoe iemand om het leven kwam. De verklaringen zijn vaak om je voor rot te schamen, te dom en te mensheid-onwaardig voor woorden. Daarom krijgen zij postuum de Darwin Award uitgereikt.

Een pick-up truck opvoeren

In een ravijn treft de politie een pick-up truck met aan de zijkanten twee raketten gebonden, de bestuurder is overleden.
Waarschijnlijk was de eigenaar van de auto niet tevreden over de snelheid van zijn auto. Verschillende buren hadden hem in de week ervoor al meerdere keren voorbij zien reizen. Maar blijkbaar ging het nog steeds niet snel genoeg. Daarom besloot hij om raketten aan de zijkanten van de pick up truck te bevestigen. Na de nodige voorbereidingen ging hij op pad. Hij reed keihard over de typisch lange weg door Amerika. Keihard reed hij, minimaal 400 kilometer. Hij ging wellicht uit zijn dak maar toen de bocht naderde ging hij zo hard dat hij de wagen niet de bocht om kon sturen en recht het ravijn in vloog wat hij niet heeft overleefd.

Seks op het dak

De politie trof in dit geval onder aan een gebouw twee naakten aan die duidelijk het beste met elkaar voor hadden. Echter ze werden verpletterd in een tragische dood aangetroffen. Na reconstructie bleek dat ze boven op het dak in een hevige sekspartij steeds dichter bij het hoek van het dak kwamen en het waarschijnlijk ook lekker vonden om in de hoek een beetje naar beneden te kunnen kijken. Het zal een kick geweest zijn, maar helaas kunnen ze het niet meer navertellen.

Een tuinstoel met weerballonnen

Het meest populaire verhaal is de klassieker waarbij het slachtoffer wel overleefde maar toch werd gewaardeerd met een Darwin Award:

Het is het verhaal van Larry Walter uit 1982. Geen bijzondere man en net als vele jongens, droomde ook hij ervan om ooit vliegtuigpiloot te worden. Helaas werd hij afgekeurd vanwege zijn ogen. De obsessie voor het vliegen bleef hij zijn leven lang behouden. Vanuit zijn tuin keek hij regelmatig naar de vliegtuigen die overvlogen en fantaseerde dan over het zelf besturen van een dergelijk voertuig. En zo begon het idee om zelf te willen vliegen te ontstaan.

Op een dag hakte hij de knoop door. Hij ging aan het werk, vandaag ging het gebeuren. Zo kocht hij bij de dumpstore 45 weerballonnen. Thuis aangekomen bond hij deze inmiddels gevulde ballonnen aan de meest comfortabele tuinstoel die hij had en maakte deze stoel vast aan zijn pick-uptruck met een paar touwen. Hij maakte een paar boterhammen, een sixpack Miller Lite en een geweer. Hij dacht dat hij eerst de lucht in zou gaan en door het schieten op de ballons hij uiteindelijk weer zou kunnen landen wanneer hij dat wilde. En dan was het moment aangebroken. Hij maakte de ballonnen los en hoopte zo een meter of tien de lucht in te gaan.
In werkelijkheid schoot hij als een canonskogel de lucht in en kwam uiteindelijk op een kleine 5 kilometer uit! Ongelooflijk maar waar. Het was dus helemaal niet zo leuk als dat hij verwacht had! Hij stond doodsangsten uit en durfde ook geen ballon kapot te schieten omdat hij niet wist wat er dan zou gebeuren. Daar zat hij dus met zijn bier en broodjes meer dan 14 uur lang! Toen hij boven een gebied van Trans World Airlines zweefde passeerde een vliegtuig hem en deze deed zelfs radioverslag van het vreemde verschijnsel in de lucht op piloothoogte! Stel je voor: je bent piloot kijkt uit het raam en ziet daar een man in een tuinstoel, een aantal ballonnen, een sixpack en wat boterhammen. Niet zo verwonderlijk dat de piloot een paar keer zijn verhaal moet herhalen. Uiteindelijk kwam hij toch langzaam naar beneden en durfde hij ook een paar ballonnen kapot te schieten. Toen hij weer beneden kwam werd hij meteen gearresteerd. Even dacht de politie dat het om een spion of een terrorist ging en er gaan ook versies van dit verhaal rond dat de militairen hem uit de lucht hebben gehaald door met helikopters boven hem te gaan vliegen.

Overvallen door de pers die massaal op het gebeuren afkwam verklaarde Larry: ‘iemand mag toch zelf weten waar die gaat zitten?’

Op de website van Darwin Awards staan nog veel meer triestdomme gevallen die een leven kostten.
© 2008 - 2024 Hoptunaa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Charles Darwins LevenCharles Darwins LevenNatuurlijk kent iedereen Charles Darwin, een ontwerper van de evolutietheorie. Maar hoe is hij eigelijk opgegroeid? En h…
Biografie van Charles DarwinCharles Darwin is geboren op 12 februari 1809 in Shrewsbury Shopshire, Engeland. Charles zijn grootvader is de bekende E…
Evolutietheorie Darwin versus scheppingsverhaal BijbelEvolutietheorie Darwin versus scheppingsverhaal BijbelIn november van 2009 was het 150 jaar geleden dat het boek over de evolutietheorie van Charles Darwins uitkwam met de ti…
Intelligent Design - De strijd tussen Darwin en GodJarenlang woekerde de strijd tussen het Darwinisme en het creationisme, korte pauzes van zachte rust hebben plaatsgevond…

Telepathie tussen dieren en plantenGarnalen die voelen dat soortgenoten levend gekookt worden... planten met 'woede' gevoelens... Is dit een bewijs voor te…
Hoptunaa (55 artikelen)
Laatste update: 03-07-2008
Rubriek: Wetenschap
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.