Soemerische Kleitabletten: de kijk van Zecharia Sitchin

Soemerische Kleitabletten: de kijk van Zecharia Sitchin Zecharia Sitchin is een schrijver die gespecialiseerd is in de vertaling van oude talen zoals het Soemerisch en de Maya-hiëroglyfen. Hij is één van de weinige wetenschappers die de Soemerische kleitabletten kan lezen. Hij heeft ze vertaald, gelezen en beschikbaar gemaakt voor het publiek in de vorm van enkele boeken. Sommigen daarvan zijn in het Nederlands vertaald. Sitchin heeft een andere kijk op de betekenis van de Soemerische kleitrabletten dan veel historici.

Inhoud:


Bijbelverhalen staan al op de kleitabletten

Sitchin heeft zo veel mogelijk kleitabletten vertaald zodat de huidige geschiedschrijving kan aangevuld worden met nieuwe bronnen. De geschiedenis van de bijbel kan herschreven worden. Het blijkt dat de Soemeriërs de belangrijkste verhalen uit de bijbel kennen en er soms de hoofdrol in speelden! De bijbel blijkt zelfs vol opzettelijke of onopzettelijke vertaalfouten te zitten. Iedereen die dacht dat bijbelse verhalen op Hebreeuwse teksten gebaseerd zijn moet zijn kennis updaten, want ze zijn op Soemerische kleitabletten gebaseerd.

Ander zonnestelsel

De tabletten vertellen over een volk dat uit een ander zonnestelsel kwam reizen. Ze passeerden allerlei planeten. De schrijvers van de Soemerische kleitabletten zagen de aarde als zevende planeet omdat ze van buiten naar binnen telden. Wij aardlingen tellen vanaf de zon en dan is de aarde de derde planeet. De ruimtevaarders, Elohim genaamd, kwamen op aarde om goud te winnen. Dat had men nodig om te overleven op hun eigen planeet of voor hun ruimteschip. Dat wordt niet helemaal duidelijk uit de kleitabletten. Er landen 600 elohim. Ze verdeelden hun taken. Veel gingen werken in wat nu Zimbabwe heet. Daar zijn inderdaad gigantisch grote megalitische complexen en ondergrondse mijnstelsels. Het verhaal van de kleitabletten wordt bevestigd door hedendaagse bevindingen.

Elohim

De mensen in de mijnen kwamen op een gegeven moment in opstand omdat ze naar hun believen te hard moesten werken. Er werd onderhandeld over het goud dat gewonnen moest worden. Men kwam overeen dat er een nieuw wezen geschapen moest worden als werker. De Elohim waren slim want ze konden naar believen dieren en mensachtigen creëren. De werker die geschapen werd, was geschapen naar het evenbeeld van de Elohim, alleen dan zonder een aantal belangrijke eigenschappen. Zo bleven de Elohim de nieuwe werkers te slim af. Het wezen wat geschapen werd was de mens!

Adam en Eva

Maar de vrouwen onder de elohim begonnen na een paar jaar ook te mopperen. Ze moesten immers steeds meer werkers; mensen op de wereld zetten. Er werd weer onderhandeld en er werd besloten dat de werker voortaan zichzelf moest kunnen voortplanten. Daarop werd de vrouw geschapen zodat de elohim-vrouwen van hun al te zware taak ontheven waren. Als het goed is komt dit verhaal je bekend voor; het is heeft in grote lijnen overeenkomsten met het bijbelse verhaal. Dit het originele verhaal. Uit vertaalfouten blijkt dat bijbelse woorden dezelfde betekenis hebben als de Soemerische begrippen.

Mens is goddelijk

Het gaat verder want de vrouwen onder de mensen bleken zeer mooi en verleidelijk te zijn voor de goden, de Elohim-mannen. Ze verwekten kinderen bij de aardse vrouwen. Het genetisch materiaal van de Elohim en de mensen raakte hierdoor uiteindelijk helemaal met elkaar vermengd. Dat betekent voor ons dat als we maar beseffen dat we veel meer zijn dan een mens we goddelijk kunnen worden. Eigenschappen die we goden toedichten liggen dus ook voor mensen binnen handbereik als we ons maar niet laten afleiden door aardse zaken.

Visioen

Sitchin vertelt over visioenen die mensen of goden hebben en die veel kennis en waarheid bevatten. Hij verhaalt dat als iemand iets te weten wilde komen hij ging slapen en voor dat hij in slaap viel een droom verwachtte die zijn probleem zou verhelderen zodat hij tot een oplossing kan komen. Dromen zijn geen bedrog voor de Soemeriërs. Het verschijnen van engelen en het communiceren met onzichtbare wezens is mogelijk volgens de Soemeriërs.

Ruimteschepen

In de bijbel worden beschrijvingen gedaan van boze goden, goden die wraak willen uitoefenen. De vertalers van de Roomse bijbel hebben alles zo vertaald dat het net lijkt of steeds één en dezelfde god alles deed. Niets is minder waar! Er waren vele goden en ja, ze vlogen in ruimteschepen! Wellicht kun je ook vliegen met een lichaam wat zich in andere dimensies kan voortbewegen maar voor verplaatsing in de 3-dimensionale wereld is een ruimteschip erg handig. Er zijn meer bronnen in de Oudheid die vertellen over ruimteschepen. Neem bijvoorbeeld de vimana´s.

Kerktorens

Daarom is het geen wonder dat kerktorens zo hoog en spits zijn. De torens van een moskee zijn nog duidelijker spits. Het zijn gewoon imitatie-raketten! Men bouwde deze na om de goden te verzoeken nogmaals te landen. Overigens is deze gewoonte om voertuigen van goden na te bouwen een zeer menselijke eigenschap want toen Papua's in de vorige eeuw voor het eerst vliegtuigen zagen hebben ze die ook nagebouwd. Het nabouwen van een object en er ceremonies omheen uitvoeren, wordt een cultusreligie genoemd. Kerktorens zouden niets anders zijn dan een uiting van cultusreligie gericht op ufo´s waarmee de vermeende goden reisden.

Mythen

Sitchin is niet de eerste die deze kennis inzag maar wel de eerste die de Soemerische kleitabletten en de hiëroglyfen van de Maya's zo nauwkeurig heeft bestudeerd. Tot nu toe vertellen academici elkaar dat de Soemeriërs en de Maya's elkaar mythen vertelden. Deze mythen zijn overal in de wereld precies hetzelfde! Er moet dus een wereldwijde cultuur zijn geweest ver voor de huidige wetenschap enigzins dingen begon te (her)ontdekken. De mythen en sagen van de Noren, de Ieren, de Germanen, de Polynesiërs, de verschillende culturen uit Azië en andere volkeren komen met elkaar overeen in die zin dat er vliegende objecten voorkomen in de verhalen waarin mensen of goddelijke wezens vervoerd werden. Wetenschappers vertellen elkaar het sprookje dat het een psychologisch en menselijk verschijnsel is om een god achter de dingen te zoeken voor zaken die hem boven het hoofd gaan. Dat is niet zo; het is juist omgekeerd. De mythen en sagen berusten op waarheid, stelt Sitchin.

Lees verder

© 2010 - 2020 Tom008, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Het getallensysteem en rekensysteem van de Maya'sHet getallensysteem en rekensysteem van de Maya'sRond de 14e eeuw zijn er een aantal Europeanen naar Amerika vertrokken waar ze allerlei volkeren ontdekten. Een van deze…
Joodse Bijbel: Einde Koninkrijk IsraëlJoodse Bijbel: Einde Koninkrijk IsraëlHet gaat slecht met Israël. De zonden van het volk worden met de dag erger. Koning Jeroboam II regeert veertig jaar. Na…
Biografie: YouTuber Jessie MayaWie is Jessie Maya? Jessie Maya is een Nederlandse transgender YouTuber. Ze neemt video’s op over mode, make-up en lifes…

Hoe is de bh uitgevonden?Hoe is de bh uitgevonden?Zes jaar geleden in 2007 bestond de beha precies honderd jaar. De bustehouder wordt nu door vrijwel iedereen gedragen. M…
Bronnen en referenties
 • Boek Zecharia Sitchin: The 12th Planet (1976)
 • Boek Zecharia Sitchin: The Stairway to Heaven (1980),
 • Boek Zecharia Sitchin: The Wars of Gods and Men (1985),
 • Boek Zecharia Sitchin: The Lost Realms (1990),
 • Genesis Revisited (1990),
 • When Time Began (1993),
 • Divine Encounters (1995),
 • The Cosmic Code (1998),
 • The Lost Book of Enki (2002),
 • The Earth Chronicles Expeditions (2004),
 • Journeys to the Mythical Past (2007),
 • The End of Days (2007),
 • The Earth Chronicles Handbook (2009).

Reageer op het artikel "Soemerische Kleitabletten: de kijk van Zecharia Sitchin"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

K. van der Wal, 03-04-2017 23:13 #9
Dan zijn de boeken van Erich von Däniken toch niet zover van de waarheid.

Cees Muusse, 31-08-2015 21:40 #8
Ik kende alleen de 12e planeet lang geleden en vond dat toen niets. Nu heb een paar andere gekocht en meer gelezen van hem. Het is allemaal theorie, ik vind de bewijsgrond zwak. Het zijn vertalingen, soms van hem soms anderen, die erg lastig zijn en meerdere uitleg kunnen krijgen. Waarom zouden wezens van een andere planeet goud gaan zoeken in de rivier Euphraat en Tigris? Volgens zijn kalender is het dan ong. 445.000 jaar geleden. Toen waren er al lang mensen die behoorlijk ver waren in hun evolutie. Raar dat ze veel later geschapen moeten worden als ze al bestaan!
Waar ik positief over ben is zijn uitleg van sommige Bijbelse verhalen, Abram bv. komt er heel anders uit naar voren dan de traditie altijd vertelde. Dus met hier en daar wat gezonde scepsis de moeite waard te lezen. Reactie infoteur, 04-09-2015
Klopt het is een theorie, net zoals de evolutietheorie een theorie is. De theorie van Sitchin zou de merkwaardige evolutiesprong van de mensheid kunnen verklaren (ook wel bekend als de 'missing link'). Daarom is zijn theorie juist zeer interessant en verdient deze om verder onderzocht of op scholen onderwezen te worden.

Jan, 22-02-2015 19:46 #7
Wat we krijgen zijn antwoorden uit de oudheid en blijven niet meer met vragen zitten als je de bijbel leest. Zelfs in Egyptische hiërogliefen komen vliegende voorwerpen voor, alles wat wij vandaag de dag hebben heeft al eens bestaan, alleen wij mogen het niet weten, het wordt hoog tijd dat de schoolboeken herschreven worden en wij leren waar we werkelijk vandaan komen.

Nancysophie, 15-11-2013 17:35 #6
Tja, heerlijk al die eigen meningen en opvattingen. Dat maakt het leven levendig en eveneens complex. Desal niet te min, ben blij de boeken van Zecharia Sitchin gevonden te hebben. Als het mij iets duidelijk maakt over het leven. Is het wel dat het nimmer anders is dan gisteren nog morgen. Helaas ben ik zowel van de bijbel zijn vertaling afhankelijk als van wat men over de inhoud van de kleitabletten schrijft. Om al die talen te beheersen en zo dichtbij de bron de dingen kunnen onderzoeken. Het zou iets mooies zijn, helaas ben ik geen talen wonder. Net zoals ik geen diepgaande kennis heb van psychologie, marketing, politiek, biologie, sterrenkunde, meditatie, kwantumfysica en wat al niet meer. Desondanks ben ik blij dat andere die specialiteiten wel onder de knie hebben. Ik kan alleen hopen dat zij het met mij en andere delen, in een zo neutrale mogelijke manier. En als ze het interpreterend weergeven, is het aan mij en aan jou. Het onze ervan te denken.
Tenslotte wat is waarheid en welke waarheid wil je weten? Zelfs over dit antwoord, kunnen de meningen uit een lopen. Het leven is zo simpel en gelijk o zo complex. De geschiedenis van onze beschavingen, ach, wel eens je eigen familie geschiedenis onder ogen gehad en hoe voelde dat? Ik hoop dat je trost en waardering kunt opbrengen voor wat je dichtbije voorouders voor jou hebben gedaan. Want één ding is waarheid. Het feit dat jij bestaat, is het zeker dat je voorouders hebben bestaan. Jij bent het levende bewijs ervan. Enjoy be kind. Reactie infoteur, 15-11-2013
Mooi gezegd :-)

Terry, 07-11-2013 13:55 #5
Vind het jammer dat velen denken dat de bijbel zo makkelijk vertaald kan worden. De bijbel is niet zomaar een boek, maar een geestelijk boek dat door verschillende mensen geschreven is. Allemaal hebben ze gemeen dat ze onder inspiratie van de heilige geest dit boek geschreven hebben. Om de bijbel te kunnen begrijpen heb je dan ook de heilige geest nodig. Nogmaals de bijbel is geen geschiedenis boek, maar een geestelijk boek. Bij het lezen van Genesis hoofdstuk 10 ziet men de herkomst van de sumeriers. Reactie infoteur, 07-11-2013
Amen.

Peter, 21-04-2012 14:36 #4
Hoe komt u er bij dat de bijbelse verhalen op Soemerische kleitabletten zijn gebaseerd? Reactie infoteur, 22-04-2012
Beste Peter,
Dat hoort algemeen bekend te zijn. Vele bijbelverhalen uit het oude testament zijn ook vermeld in de Soemerische kleitabletten. Bijvoorbeeld het scheppingsverhaal, creatie van de vrouw, over de nefilim. De bijbel heeft zich blijkbaar op de Soemerische kleitabletten gebaseerd als bron, of van reeds bekende verhalen in die tijd gebruik gemaakt. Sitchin is één van de onderzoekers op dit gebied. Ik heb het niet zelf verzonnen.

Peter, 23-10-2011 13:12 #3
De bijbel blijkt zelfs vol opzettelijke of onopzettelijke vertaalfouten te zitten. Iedereen die dacht dat bijbelse verhalen op Hebreeuwse teksten gebaseerd zijn moet zijn kennis updaten, want ze zijn op Soemerische kleitabletten gebaseerd.

De bijbelse geschriften zijn meer wetenschappelijk verantwoord dan andere oude geschriften. Technisch gezien is de ark van Noach groot genoeg voor het bevatten van de bestaande landdiersoorten. De lengte/breedte/hoogte verhouding van de, in de bijbel beschreven ark (ca. 150m x 25m x 15m), zijn ideaal voor een niet-aangedreven vaartuig. Een schip van die afmeting kan vrijwel niet kapseizen, waardoor tegenwoordig die verhoudingen veel worden toegepast in de scheepvaart.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Zondvloed Reactie infoteur, 23-10-2011
Peter, Het voorkomen van vertaalfouten zegt niets over de eventuele wetenschappelijkheid van de bijbel. Het gaat Sitchin er meer om dat wanneer de bijbel goed vertaald was, de bijbel nog meer was overeen gekomen met oudere boeken.

De ark van Noach wordt in het artikel niet genoemd. En het aandragen van de ark als voorbeeld van de wetenschappelijkheid van de bijbel zou moeten worden voorzien van diverse voorbeelden van boeken van de Maya´s en Indiase Hindoes met zeer precieze kalenders. De veel oudere boeken over de zondvloed duiden op een wereldwijd fenomeen, dat is de essentie.

Tom008 (infoteur), 19-07-2010 21:02 #2
Beste Maxine,
Het is wel een wetenschappelijk onderbouwde theorie. Er is alleen een strijd met andere theorieën. Het benoemen van een theorie als pseudo-wetenschap is een waardeloos argument; het is een vooroordeel.De theorie van Sitchin, en hij krijgt steeds meer medestanders is een goede theorie die het opneemt tegen de evolutietheorie. Als je een opmerking maakt wil ik graag inhoudelijke argumenten. Het bashen van mensen op internet van achter je computerscherm vind ik geen intelligente reactie.

Maxine, 18-07-2010 11:43 #1
De theorie van Sitchin is niet wetenschappelijk onderbouwd. Het is zoals men noemt een pseudowetenschap. Er zijn genoeg wetenschappers die Sitchin's theorie verwerpen en stellen dat hij de kleitabletten slecht heeft vertaald en geïnterpreteerd. Je mag als auteur voor een publieke website dus iets meer objectiviteit aan de dag leggen. Deze theorie klopt niet.

Infoteur: Tom008
Laatste update: 17-06-2015
Rubriek: Wetenschap
Subrubriek: Diversen
Special: Onbekende ruimteschepen
Bronnen en referenties: 13
Reacties: 9
Schrijf mee!