Waardoor zijn de Twin Towers ingestort?

Na de aanslagen op 11 september 2001 leeft dit onderwerp nog steeds onder vele mensen. Hoewel de Twin Towers geraakt waren door verkeersvliegtuigen, vraagt de scepticus zich af of dit de enige invloed is geweest die heeft geleid tot de instortingen. Dit artikel vraagt zich af waardoor de Twin Towers zijn ingestort, onderbouwd met wetenschappelijke onderzoeken, feiten en bewijzen.

11 september 2001, New York City

Twee verkeersvliegtuigen boren zich in de Twin Towers van het WTC-complex. Twee grote explosies gevolgd door hevige branden in beide torens. Al snel wordt duidelijk dat het hier om een terroristische aanslag gaat en dat beweert de Amerikaanse regering nog steeds. Beide torens stortten vervolgens volledig tot aan de grond in.

De Twin Towers, na de instortingen

Bij de instortingen worden door sceptici al snel vraagtekens gezet. Hoe is het mogelijk dat twee stalen gebouwen vanwege schade en brand volledig instortten tot aan de grond? Heeft dit te maken met de constructie van de torens, of hebben meerdere, misschien zelfs andere, factoren geleid tot de instortingen?

Als het klopt wat de regering zegt, zijn de torens bezweken als gevolg van schade en brand door een constructie die niet bestand was hiertegen.

De Twin Towers bestonden elk uit 200.000 ton staal, 400.000 kubieke meter beton, 110 verdiepingen, 103 liften, 43600 ramen, 60.000 ton aan koelapparatuur en de North Tower had nog een Tv-antenne van 120 meter op z’n top. Beide torens hadden 47 stalen kolommen, die de kern van de toren vormden. De North Tower was gereed in 1970 en kwam uit op 417 meter hoogte; de South Tower die klaar was in 1973 kwam twee meter lager uit op 415 meter hoogte.

Volgens de regering is er sprake geweest van het ‘’Pancake’’ effect waardoor de torens volledig zijn ingestort. Het pancake effect houdt niks anders in dan dat een verdieping bezwijkt, op een andere neerstort en die vervolgens ook weer op een ondergelegen verdieping neerstort enzovoort.

Welke schade de twee Boeing verkeersvliegtuigen hebben aangebracht aan de Twin Towers is helaas niet te achterhalen. Wel is er een flinke discussie ontstaan over andere zichtbare factoren die geleid kunnen hebben tot de instortingen. Deze zijn dan ook volledig in tegenspraak met wat de regering beweerd.

Kerosinebranden zouden het staal van de torens verzwakt hebben. Hier worden door vele mensen, waaronder wetenschappers en complotaanhangers, flink wat vraagtekens gezet. Het is namelijk zo dat het staal niet alleen verzwakt is, er zijn zelfs enorme poelen gesmolten staal gevonden onder de Twin Towers na 11 september.

Is het mogelijk dat een kerosinebrand staal kan doen smelten?

Bij beide vliegtuigen, ontplofte het grootste deel van de kerosine direct na de inslag in een enorme vuurbal. Dat er dan ook werkelijk continu kerosinebranden gewoed hebben in de torens is niet erg waarschijnlijk.

Waren de branden in staat het staal te doen smelten?

Het gebruikte staal in de Twin Towers kan niet smelten onder een temperatuur van 1538 ⁰C. Kerosine is een koolwaterstof die na 40 minuten branden een constante temperatuur van 1120 ⁰C kan bereiken, maar alleen als er een continue toevoer van brandstof is. Vrijwel al het kerosine is bij beide torens direct na de inslag ontploft in een grote vuurbal. Het is daarom wetenschappelijk gezien onmogelijk dat kerosine het staal heeft doen smelten.

Toch is er gesmolten staal gevonden. Volgens wetenschappers en complotaanhangers is het wel duidelijk: explosieven, bestaande uit thermiet en thermaat zijn de hoofdoorzaak geweest van de instortingen van beide torens.

Fysicus Steven E. Jones heeft jarenlang onderzoek gedaan naar koude kernfusie. Hij zegt dan ook in zijn onderzoek thermiet en thermaat gevonden te hebben uit stoffen die vrijgekomen zijn na de instortingen. Dit is zelfs bevestigd in officiële rapporten.
Ook thermaat kan zich gemakkelijk door staal snijden. Wanneer thermiet in combinatie is met zwavel, is het thermaat, dat een nog meer krachtige stof is.

Thermiet en thermaat zijn in staat om te branden in een zuurstofarme omgeving omdat het bij de reactie zijn eigen zuurstof aanmaakt. Ook zijn de stoffen in staat om staal te doen smelten, in tegenstelling tot kerosine. Het gebruik van thermiet/thermaat verklaart ook waarom 4 tot 6 weken na de aanslagen nog steeds extreem hete poelen zijn gevonden bij het verwijderen van het puin, ondanks de tonnen bluswater die zijn gebruikt door brandweermannen. Een thermiet of -thermaatreactie verloopt prima, zelfs beter onder invloed van water.

De stoffen worden gebruikt in explosieven waarmee gebouwen gecontroleerd naar beneden gehaald worden, het zogenaamde Controlled Demolition.

Zijn het de andere factoren, of ligt het toch echt aan de constructie van de Twin Towers waarom de torens zijn ingestort?

Antwoorden hierop leveren in ieder geval geen duidelijkheid op.

De Twin Towers waren volgens de ontwerpers berekend op een inslag van een verkeersvliegtuig, een Boeing 707. Dit vliegtuig behoorde toen de torens in aanbouw waren tot het grootste verkeersvliegtuig van die tijd.

De verschillen tussen dit vliegtuig en een Boeing 767 waarvan er op 11 september twee insloegenDe verschillen tussen dit vliegtuig en een Boeing 767 waarvan er op 11 september twee insloegen
Zoals te zien is doet de Boeing 707 qua grootte vrijwel niet onder voor de latere Boeing 767. Daarbij heeft de Boeing 707 vier motoren, in plaats van 2 die de Boeing 767 heeft.

Gebouwen die ook te maken hebben gehad met schade en brand geven ook al geen antwoorden. Alle stalen gebouwen uit de geschiedenis die te maken hebben gehad met enorme branden en ook een inslag van een bommenwerper, zijn niet ingestort.
Het komt er dan ook op neer dat de Twin Towers de eerste twee stalen gebouwen zijn die zijn ingestort vanwege brand en schade.
© 2011 - 2020 Sb333, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Belangrijkste aanslagen van Al-QaedaBelangrijkste aanslagen van Al-QaedaOp 1 mei 2011 werd bekend gemaakt door Obama, dat Osama Bin Laden, de grote Meesterbrein achter de aanslagen van 11 sept…
Twin Towers, New YorkNew Yorks trots sinds 1970 waren onder andere de Twin Towers in Manhatten, die de sky line van de stad bepaalden. De tor…
De Petronas Twin Towers: uniek in de wereldHoewel de New York Twin Towers er sinds 2001 niet meer zijn, heeft de wereld nog een ultramoderne kopie staan in Kuala L…
The Sphere: voor en na de aanslagen van 11 september 2001The Sphere is een grote bronzen sculptuur in de vorm van een bal op een voetstuk van zwart graniet gemaakt in 1971 door…

Zonnedauw tegen hoestHet zeldzame, vleesetende plantje zonnedauw zou ik zelf niet zo vlug voor medicinale doeleinden gebruiken. Toch is het z…
Polyfasisch slapen: Beknibbelen op slaapPolyfasisch slapen: Beknibbelen op slaapWe krijgen het steeds drukker. De agenda staat steeds voller en waar moeten we de tijd vandaan halen met die strakke tij…
Bronnen en referenties
  • Loose Change(2nd Edition) documentaire
  • www.nieuwsdossier.nl
  • www.wikipedia.nl
  • www.fbi.gov
  • www.nujij.nl
  • www.waarheid911.nl
  • Loose Change Final Cut documentaire
  • www.killtown.911review.org
  • www.911reearch.com
  • www.indymedia.nl

Reageer op het artikel "Waardoor zijn de Twin Towers ingestort?"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Thomas Zomerschoe, 24-03-2017 23:44 #9
Er zijn geen vliegtuigen gebruikt maar een ander projectiel. Er zijn door de CIA veel fouten gemaakt die komen langzaam maar zeker boven water, de vleugel gaat achter WTC 7 door. Die staat echter veel verder weg, oeps foutje of opzet! Ook komt de neus van het tweede vliegtuig er aan de andere kant weer uit, vandaar het korte zwarte beeld bij de drie belangrijkste zenders. Op het moment dat wij niet mogen zien dat er dus een foutje in zit. Ook zou dat vliegtuig al eerder gezien moeten zijn vanuit de heli die op 5 mijl afstand vliegt.

Waarschijnlijk is een uitvinding van Nikola Tesla gebruikt om de torens inclusief WTC 7 in te laten storten. Er waren dus ook geen slachtoffers in de vliegtuigen. Er is niets van de 767 vliegtuigen terug gevonden op een paar kleine delen na waaronder een motor van een ander vliegtuigen. De vliegtuigen hebben nog jaren gewoon gevlogen en pas na 5 jaar is het registratienummer ingeleverd.

Van het 4de vliegtuig is niet meer teruggevonden dan wat kleine delen niet groter dan een telefoonboek. Tien van de 19 daders zitten gewoon thuis en hebben er dus niets mee te maken. Mohamed Atta werkte voor de CIA en belde de volgende dag nog met zijn vader. Nu pas zie ik dat er ook een TR3-B gezien is bij de torens, dit is een ARV van Amerika kijk even wat die kan boven Frankrijk en dit vliegtuig! hadden ze al in 1978 revers enginering na Roswell. Daardoor zijn er veel meer mogelijkheden die wij nog niet begrijpen (911 wing behind building) en (casey's dad 9/11).

En het Pentagon moest toch verbouwd worden en was op dat moment leeg. Een vliegtuig kan op zeeniveau geen 585 mijl per uur vliegen, de motoren zouden dan 6 maal zo sterk moeten zijn. Er klopt zoveel niet dat ik er een dik boek over kan schrijven. Reden voor dit alles is een oorlog met Irak en Iran waar heel Amerika na 911 achter staat. Echter onterecht dus, geen enkele moslim mag hiervan de schuld krijgen! Ze hebben dit geleerd van Hitler met de Rijksdag en doen dit dus ook al sinds 1945. Oorlog brengt geld in het laatje, alleen waren ze nu bijna failliet en wij erbij! Dit alles en nog veel meer is eenvoudig terug te vinden op het net. Geloof mij niet doe gewoon je eigen onderzoek

Dvb, 20-10-2016 18:02 #8
Het staal was gesmolten, maar gelukkig was wel het paspoort van de 'dader' (Satam Al Suqami) intact gebleven en al op de dag van de aanslag gevonden… Voor de crash uit het vliegtuig gevallen was de verklaring… Wie verzint dit? Of nog beter, hoe kunnen mensen die in hemelsnaam geloven?

Rianne Wiesje Kompier Krijnen, 25-08-2016 17:23 #7
Ik vraag me nog steeds af hoe de vliegtuigen het stalen buitenframe van de torens konden doorboren. Ik dacht dat de vliegtuigen in stukken zouden vallen buiten het gebouw. Misschien wel de ramen doorboren en wat beschadiging aan het staal. Maar de outline van de vliegtuigen waren te zien in het stralen frame. Het heeft me beziggehouden vanaf de eerste dag. Ik weet dat er geluiden zijn dat de vliegtuigen fake waren, maar er zijn gewoon teveel ooggetuigen en amateuropnamen op video en foto. Kunnen het andere vliegtuigen dan verkeersvliegtuigen zijn geweest?

Victor E. Rosez, 19-01-2016 19:27 #6
Om maar even wat te noemen: thermiet is geen explosief (veroorzaakt dus ook geen explosie), 'explosieven met thermiet' bestaan niet… dat klopt!

Maar in moderne munitie gebruikt men voor speciale supersonische kogels geen kruit in de huls ( of zonder huls maar geperst in de vorm van een huls) maar een mengsel dat krachtiger is dan TNT en dat mengsel heet nano-thermiet… In tegenstelling tot gewoon Thermiet, is nano-thermiet hoog-explosief en ontwikkeld een waanzinnige temperatuur.

Ralf, 17-09-2015 10:31 #5
Beste Henk, ik denk dat je de website ae911truth.com maar eens moet bezoeken en dan op youtube het filmpje the great thermate debate moet kijken. Er zijn nu al veel wetenschappers ingenieurs en psychologen die het officiele verhaal in twijfel trekken en nieuw nieuw bewijs boven tafel brengen.

Henk, 18-05-2015 09:00 #4
Om maar even wat te noemen: thermiet is geen explosief (veroorzaakt dus ook geen explosie), 'explosieven met thermiet' bestaan niet (overal kan het natuurlijk thermiet bij indoen, maar heeft dan niet de beoogde werking). Er is geen methode om met Thermiet verticale staven te snijden, laat staan balken als in het wtc. Wat een onzin toch weer, slecht geïnformeerd en Amerikaanse aluhoedjes-blogs napratend. Niets wetenschappelijks aan.

Henk, 18-05-2015 08:51 #3
Vind het vrij typisch dat in bovenstaand stuk wordt beweerd op een wetenschappelijke manier naar de feiten te kijken, maar er vervolgens zoveel gaten in de redenatie zitten en er ongefundeerde aannames worden gedaan dat de wetenschappelijke methode ver te zoeken is.

Peter, 26-07-2014 14:49 #2
Inderdaad Sandra. Ook nu bij een uit de lucht geschoten toestel van Malasian Airlines wordt binnen 24 uur al met de vingertjes gewezen naar de Russen. Je zou bijna gaan denken dat iemand er belang bij zou hebben :-D (USA). We hebben de Kennedy moord door Lee harry Oswald die goed vergelijkbaar is met de moord op Pim Fortuijn waar ook duidelijk een politiek spelletje bij is gespeeld (2 kaliber kogels?). We hebben de "dronken chauffeur" in de prinses Diana zaak die plotsklaps tegen een kolom aanrijdt waarbij uit onderzoek is gebleken dat dit totaal niet het geval bleek. Jammer dat dit soort politieke spelletjes gespeeld kunnen worden zonder dat t volk hierin tot opstand komt.

Sandra, 29-05-2014 10:43 #1
En nog steeds gelooft het domme schapenvolk de officiële lezing. Sommige reacties worden steeds lachwekkender dat het bijvoorbeeld door het kantoormeubilair kwam. En dat ooggetuigen maar leugenaars zijn.

Infoteur: Sb333
Gepubliceerd: 18-04-2011
Rubriek: Wetenschap
Subrubriek: Onderzoek
Bronnen en referenties: 10
Reacties: 9
Schrijf mee!