Gedachten nemen struikachtige gestalten aan in het brein

Gedachten nemen struikachtige gestalten aan in het brein Wetenschappers hebben bewezen dat gedachten reëel zijn. Het brein bestaat uit zenuwcellen of neurons die op bomen en struiken lijken. Gedachten zijn waarneembaar als een oerwoud met biljoenen bomen op het brein. Positieve gedachten zien er uit als bomen met takken en bladeren, terwijl negatieve gedachten te zien zijn als bomen met doornige takken. De bomen met doorns kunnen zowel de gezondheid als het persoonlijk leven negatief beïnvloeden, vanwege een teveel aan chemicaliën die ze vrij zetten in het lichaam.

Gedachten beheersen het persoonlijk leven

Mensen met een overheersende positieve instelling zullen eerder succesvol en gelukkig zijn in het leven dan die met een overheersende negatieve inborst. De reden hiervoor is dat positieve mensen, door hun optimistische kijk op het leven, veel beter omgaan met relaties en durven te ondernemen. Negatieve mensen hebben veelal geen hoop op geluk en succes, waardoor ze zinvolle relaties niet waarderen en bang zijn om iets nieuws uit te proberen. Het zijn hoofdzakelijk de ervaringen tijdens de kinderjaren die bepalen als een persoon negatief of positief van aard is. Dit hoeft niet de permanente staat van de persoon te zijn, indien er een wil tot veranderen bestaat.

Negatieve gedachten veroorzaken stress gerelateerde ziekten

Breinwetenschappers hebben ontdekt dat positieve gedachten gestalte krijgen als bomen met takken en bladeren (in feite lijken ze meer op struiken), terwijl negatieve gedachten visueel worden als struikachtige bomen met doorns. Deze bomen zijn in feite de in de brein opgeslagen informatie met de bijbehorende emoties die door de takken worden geaccomodeerd, bijvoorbeeld de informatie is vakantie en de bijbehorende emotie is blijdschap.

De informatie komt via de zintuigen (oren, ogen, neus, tong en huid) het brein binnen. Wanneer positieve informatie door de persoon wordt geaccepteerd zal het brein chemicaliën afscheiden die uitschieten tot een boom met takken en bladeren. Dezelfde chemicaliën worden bij geaccepteerde negatieve gedachten afgescheiden, maar hier ontstaat er een probleem. Het lichaam is namelijk op positief geprogrammeerd en beschikt niet over chemicaliën voor negatieve emoties. Het brein zal daarom chemicaliën van een positieve emotie gebruiken die het dichtst staat bij de negatieve emotie die het moet maken. Maar aangezien het in feite niet om die gebruikte positieve emotie gaat (de emotie is bijvoorbeeld haat, maar de hoeveelheid chemicaliën voor liefde wordt hier gebruikt) zal het brein in haar poging om de juiste emotie te maken een teveel aan chemicaliën vrij zetten. Hierdoor raken de chemicaliën uit balans en schieten ze uit als doorns in plaats van bladeren. Iedere keer nu wanneer de persoon mijmert op een bepaalde negatieve gebeurtenis wordt de ontstane doornige boom groter en sterker, en scheiden de doorns giftige chemicaliën af (deze zijn het teveel aan chemicaliën) die het hart en het immuniteitssysteem negatief beïnvloeden. Het lichaam raakt in een staat van stress en dit veroorzaakt allerlei kwalen en ziekten.

Het geweten en de vrije wil

Precies zoals gedachten waarneembaar zijn in het brein, zijn ook het geweten en de vrije wil reëel. De vrije wil bevindt zich in het DNA in het gebied aan de voorzijde van het brein. Deze stelt ons in staat om een keus te maken. Alle informatie die door de zintuigen naar binnen komen worden eerst in het gebied van de vrije wil gevangen genomen. Hier wordt er een keus gemaakt om de informatie te accepteren of los te laten.

Er gaat dan een signaal via een kleine link naar het hart. Aan deze link in het hart zit een mini brein van 40.000 neurons, dit is het geweten. Het geweten adviseert de persoon om de goede informatie te accepteren of de kwade informatie los te laten.
Luistert de persoon naar het geweten om de negatieve informatie los te laten dan zal deze in de vorm van hitte energie het lichaam verlaten. Het hart zal dan een bepaalde stof afscheiden die het lichaam brengt in een ontspannen en vredige staat. Wanneer de persoon het geweten negeert zal het hart in onrust verkeren. Men ervaart een innerlijke strijd tussen het goede en het kwade die plaats vindt in het gebied van de vrije wil. Accepteert men toch de negatieve informatie dan zullen meer doornige bomen uitschieten of de bestaande negatieve bomen versterkt worden. En het teveel aan chemicaliën die door de doorns worden afgescheiden maken dan het lichaam ziek.

Genezing van negatieve gedachten is mogelijk

Wanneer men vier dagen lang de negatieve gedachten negeert zullen de dorens beginnen te smelten. Na 21 dagen zal de boom vrij zijn van alle doornen die de negatieve emoties dragen. Zorg ervoor dat positieve gedachten de plaats innemen van de negatieve gedachten. Reeds bestaande bomen kunnen niet meer uit het brein verwijderd worden, maar als men mediteert op positieve gedachten zal er een gezonde boom over de oorspronkelijke doornige boom groeien en die overheersen. De herinnering aan een negatieve gebeurtenis blijft bestaan, maar die gaat dan niet meer gepaard met de bijbehorende stekelige emoties. Dit betekent dat de persoon emotioneel is genezen.

Lees verder

© 2012 - 2022 Carol70, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Negatieve gedachten in de banNegatieve gedachten in de banDe meeste mensen willen het niet, maar het gebeurt negatieve gedachten. Ons brein werkt zo dat het van nature eerder i…
Eigenwaarde: waardeer jezelf!Eigenwaarde: waardeer jezelf!Het gevoel van eigenwaarde kan je leven maken of breken. Ben jij tevreden met jezelf? Hoe groot is jou eigenwaarde? Hoe…
Negatieve gedachten ombuigen: Positief leren denkenNegatieve gedachten ombuigen: Positief leren denkenNegatief denken is voor veel mensen een gewoonte. We zijn ons er vaak niet van bewust dat de meeste gedachten die wij he…
Succes voor het oprapen  Anthony Robbins, boekbesprekingrecensieSucces voor het oprapen Anthony Robbins, boekbesprekingIedereen wil succes hebben en succesvol zijn in het leven! Hoe ben je succesvol in het leven? Realiseer je dromen. Wees…

Afbakenen van het onderzoekAfbakenen van het onderzoekHet beginpunt van het onderzoek is het formuleren van de probleemomschrijving, die bestaat uit de probleemstelling en do…
Kwalitatief onderzoekBij kwalitatief onderzoek worden onderzoekseenheden in de omgeving als geheel onderzocht. Dat wordt "holistisch onderzoe…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: GDJ, Pixabay
  • http://are-you-for-real.com/faith/how-to-stop-toxic-thoughts-from-poisoning-your-brain/
  • http://www.positivityblog.com/index.php/2007/03/21/why-some-people-almost-always-are-successful/
Carol70 (11 artikelen)
Laatste update: 16-04-2018
Rubriek: Wetenschap
Subrubriek: Onderzoek
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.