InfoNu.nl > Wetenschap > Techniek > De magneetmotor: emissieloos energie opwekken

De magneetmotor: emissieloos energie opwekken

De magneetmotor: emissieloos energie opwekken Er is veel te doen over emissieloos energie opwekken: geen fossiele brandstoffen meer gebruiken om elektriciteit op te wekken. Windmolenparken schieten als paddenstoelen uit de grond, de elektrische auto wint het van de benzineauto. Een perpetuum mobile, nooit eindigende bewegende mechanieken, zou de uitkomst zijn om onbeperkt stroom te genereren zonder luchtvervuiling. Hoe zit dat met een magneetmotor? Magneten stoten elkaar af bij gelijke polen, is die kracht te gebruiken om energie mee op te wekken?
Bron: Prayitno / FlickrBron: Prayitno / Flickr

De uitvinders van de magneetmotor

Er zijn een aantal wetenschappers die claimen de magneetmotor te hebben ontwikkeld. Zij demonstreren hun model, gekoppeld aan een stroomgenerator, op YouTube en conventies. Zonder kabels of andere hulpmiddelen draait de magneetmotor op hoge toeren een generator aan die stroom opwekt en vervolgens lampen laat branden en ventilatoren laat draaien. Het is de ultieme emissieloze energiebron die niet veel plaats inneemt en overal neergezet kan worden. Het geheim van hun uitvinding geven ze niet prijs, degene die deze onuitputtelijke bron van energie op zijn naam krijgt heeft de wereld in één klap veranderd. Oliebaronnen houden hun hart vast en vrezen voor hun bestaan, de milieubeweging maakt een vreugdesprong van geluk.

Muammar Yildriz

De Turkse wetenschapper Muammar Yildriz demonstreerde zijn model van de magneetmotor op de TU-Delft op 20 april 2010. Het apparaat stond los op een tafel met aan de uitgaande as een rotorblad van een ventilator. Tijdens deze demonstratie wordt de machine uit elkaar geschroefd en bekeken, er zijn geen hulpbronnen te zien de machine draait op zichzelf. Er werden plannen opgezet in 2015 met investeerders om het apparaat op de markt te brengen. Sindsdien is het erg stil geworden rond Muammar Yildriz, er zijn nog geen magneetmotoren op de markt verkrijgbaar.

Bron: CERDEC / FlickrBron: CERDEC / Flickr
Wasif Kahloon
De uitvinder Wasif Kahloon is ook veel besproken in de wetenschappelijke wereld. Op YouTube laat hij zien dat zijn magneetmotor werkt. De motor is gekoppeld aan een stroomgenerator en wekt menige kilowatt op waardoor lampen, ventilatoren en zelfs hittespiralen tegelijk van stroom kunnen worden voorzien. Verbazingwekkend veel energie komt er vrij bij deze magneetmotor. Toch als deze man wordt opgezocht om zijn machine te demonstreren in wetenschappelijke kring geeft hij niet thuis. Interviews staat hij niet toe en is niet geïnteresseerd het te moeten bewijzen wat zijn machine doet.

Er zijn nog meer mensen die zich verdiepen in de theorie van de magneetmotor. Wereldwijd wordt er gezocht naar het juiste concept. Er zijn inderdaad magneetmotoren die echt werken in een wetenschappelijke opstelling, maar ze hebben geen kracht om een generator aan te sturen. Er wordt wel verteld dat veel wetenschappers zich presenteren met de oplossing voor de magneetmotor alleen maar om geld los te krijgen. Er gaan ook verhalen rond dat wetenschappers bedreigd en vermoord worden door de oliemaatschappijen omdat deze ultieme energiebron hun handel gaat verstoren. Anno 2016 is er nog geen magneetmotor te koop die thuis het licht laat branden.
Bron: Abode Of Chaos / FlickrBron: Abode Of Chaos / Flickr

Nikola Tesla

Nikola Tesla is een van de grootste uitvinders op het gebied van elektrische stroom. De tien belangrijkste uitvindingen waarmee Tesla de wereld heeft doen veranderen zijn:
 • Wisselstroom
 • Fluorescentie lampen
 • Röntgenstraling
 • Radio
 • Radiografische besturing
 • Elektromotor
 • Laserlicht
 • Draadloze communicatie
 • Robotisering, conceptgedachte
 • De elektromagnetische pulsgenerator

Bron: Robbie1 / FlickrBron: Robbie1 / Flickr
De elektromagnetische pulsgenerator
De elektromagnetische pulsgenerator is een uitvinding van Tesla die meer stroom genereert dan het apparaat zelf gebruikt. Er is een hulppuls nodig om deze generator op gang te krijgen, nadien draait deze generator op zichzelf. Het patent op deze generator is inmiddels verlopen, engineers buigen zich over het concept en kunnen de elektromagnetische pulsgenerator reproduceren. Ook met dit apparaat wordt beweerd eindeloos energie te kunnen opwekken. Om een redelijke hoeveelheid stroom op te wekken, wat een huishouding in de westerse wereld zoal verbruikt, ontstaat er een enorm apparaat met veel geluid en mechanische belasting. Het principe van Tesla is eenvoudig en verklaarbaar. Om een draaiend wiel in beweging te zetten is veel energie nodig, als dit wiel eenmaal draait is er nog maar een kleine kracht nodig om dit wiel draaiende te houden. De energie die dit draaiend wiel opwekt is groter dan de energie die dit wiel nodig heeft om te blijven draaien.

Bron: Eypros / OpenclipartBron: Eypros / Openclipart
Magneetmotor versus Tesla
Van de magneetmotor wordt beweerd dat deze zonder hulpenregie vooraf opstart, toch is in de presentaties te zien dat deze met de hand aangedraaid worden voordat de magneten het overnemen. Het principe van Tesla's gedachte over de magnetische puls generator wordt met de magneetmotor voorbij gestreefd. Een nieuw concept dat nog niet eerder gepatenteerd is.

Zowel de magneetmotor als de pulsmotor zijn niet in de handel verkrijgbaar, de uitdaging voor emissieloze energie ligt nog open. De pulsmotor van Tesla klinkt veelbelovend.
© 2016 - 2017 Loduwikus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Klussen: elektronica circuit en regelen elektrische stroomKlussen: elektronica circuit en regelen elektrische stroomStroom bestaat uit beweging van negatief geladen deeltjes (elektronen) van een negatieve naar een positieve pool. De con…
Klussen: elektronica hoe en watKlussen: elektronica hoe en watIn onze maatschappij heb je heel veel met elektronica te maken: computers, televisies, digitale camera's, mp3-spelers, e…
Elektromotoren (gelijkstroom-, synchroon- & universeelmotor)Elektromotoren (gelijkstroom-, synchroon- & universeelmotor)Elektromotoren zijn motoren die elektrische energie omzet in mechanische energie, hoe dit precies werkt zal in dit artik…
Elektriciteit en energie (stroom)Elektriciteit en energie (stroom)Elektriciteit Energie Stroom. Wat is elektriciteit precies? Wat is volt, ampère, ohm of watt? Wie vond de batterij nu ei…
Klussen: elektronica gelijkspanning en wisselspanningBij elektronica gaat het erom om de elektronen stroom goed onder controle te hebben. Pas dan kan je er allerlei dingen m…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "De magneetmotor: emissieloos energie opwekken"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Loduwikus
Laatste update: 19-02-2017
Rubriek: Wetenschap
Subrubriek: Techniek
Bronnen en referenties: 11
Schrijf mee!