Beroemde ufo-waarnemingen op aarde

Beroemde ufo-waarnemingen op aarde Een ufo is een ongeïdentificeerd vliegend voorwerp, in het Engels 'Unidentified Flying Object'. Er worden regelmatig ufo-verschijningen waargenomen. De meeste waarnemingen bereiken nooit het journaal of de krant, maar sommige ufo-waarnemingen zijn zo bijzonder dat ze wereldberoemd zijn geworden. Welke ufo-verschijningen zijn beroemd? Er zijn veel ufo-meldingen en jaarlijks komen er tientallen bij, maar sommige zijn zo indrukwekkend dat ze wereldnieuws worden. Wat er van waar is, blijft een mysterie zolang niet bewezen kan worden dat de Ufo's werkelijk buitenaards zijn.

Ufo's in de Bijbel

Ufo-waarnemingen zijn niets nieuws. Al duizenden jaren geleden werden er meldingen gemaakt van lichten of vliegende voorwerpen. Er zijn al veel beroemde ufo-verschijningen geweest. Zelfs in de Bijbel wordt al melding gemaakt van een vliegend voorwerp dat zo beschreven staat dat het lijkt of het om een vliegende schotel gaat. In Ezechiel 1:16 staat bijvoorbeeld: ''De gedaante der raderen en derzelver maaksel was als de verf van een turkoois; en die vier hadden enerlei gelijkenis; daartoe was hun gedaante, en hun maaksel, alsof het ware een rad in het midden van een rad.'' Sommigen zien hier de omschrijving van een ufo in.

Wat zijn de beroemdste ufo-waarnemingen?

Dit is niet met zekerheid vast te stellen want hoe meet men beroemdheid aan dergelijke verschijnselen af? Er zijn tientallen beroemde ufo-waarnemingen geweest.

Wat is een ufo?

De term ufo voluit 'Unidentified Flying Object' werd in 1952 bedacht door de Amerikaanse luchtmacht. Enkele jaren daarvoor werd het fenomeen "vliegende schotel" gelanceerd. Een ufo is dus een (vliegend) voorwerp in de lucht dat men niet kan identificeren, het is niet altijd een schotel. Het kunnen ook lichten zijn of objecten.

Ufologie, wat is dat?

Ufologie is het onderzoek dat gedaan wordt naar ufo's. Een ufoloog is een expert op het gebied van ufo's, of iemand die diepgaand onderzoek doet naar het bestaan van ufo's.

Bestaat er een top tien beroemde ufo-meldingen?

Eigenlijk niet. Er zijn wel meldingen die wereldberoemd zijn geworden, zoals o.a.het Roswell-incident en de Westfall vliegende schotel. Maar er zijn nog veel meer bekende waarnemingen gedaan. Ook bekendheden zoals bijvoorbeeld Jimmy Carter zag in 1969 een ufo in de staat Georgia. In Phoenix werden op 13 maart 1997 verschillende driehoekige ufo's waargenomen door honderden mensen. Ook in Arizona en Mexico werden deze verschijnselen waargenomen. En in de Braziliaanse staat São Paulo werden in 1986 twintig vliegende schotels gezien. Men stuurde militaire vliegtuigen om de ufo's te naderen maar toen verdwenen ze zeer snel uit het zicht. Zo zijn er nog meer ufo-meldingen geweest.

Komen ufo's van andere planeten?

Ufo's worden door veel mensen beschouwd als bewijs dat er leven is op andere planeten, maar ufo's kunnen net zo goed van de aarde zelf afkomen. Hoewel het niet bewezen is dat er leven is op andere planeten, geloven de meeste mensen die in ufo's geloven dat ufo's bestuurd worden door intelligente levensvormen (aliens) die afkomstig zijn van andere planeten, en die in voertuigen door het heelal reizen. Met hun ufo's brengen ze ook bezoekjes aan de aarde. In chronologische volgorde een tiental beroemde waarnemingen.

Alexander de Grote-ufo's

In ongeveer 330 voor Christus zou Alexander de Grote ufo's hebben gezien die in de lucht verschenen als zilveren schotels. Tot op de dag van vandaag is het niet duidelijk wat Alexander en zijn leger die dag gezien hebben.

Columbus

Columbus schrijft op 13 oktober 1492 in zijn logboek dat hij een licht in de hemel heeft zien bewegen, toen hij 's avonds met een andere opvarende op het dek van zijn schip stond. Was dit een ufo of een vallende ster of een natuurverschijnsel? We zullen het waarschijnlijk nooit weten.

Nurnberg ufo-meldingen

Al in 1561 vonden deze bijzondere ufo-meldingen plaats. Op de ochtend van 14 april 1561 werden bewoners van het plaatsje Nürnberg, gewekt door allerlei voorwerpen die in de lucht hingen. Het gaat om grote gekleurde ballen en cilinders, die even later met elkaar in gevecht gaan. Er verschijnt ook een groot luchtschip in de hemel. Na een paar uur verdwijnen alle voorwerpen weer even onverwachts als ze verschenen waren.

Siberië neergestorte ufo

In 1908 is er in Toengoeska in Siberië, een groot voorwerp gevallen. Een heel gebied wordt verwoest. De inslag heeft de kracht van 1000 atoombommen. Wetenschappers hielden het op de inslag van een grote meteoriet, maar ufologen kijken hier anders tegenaan.

Roswell

Op 8 juli 1947 vond het zogenaamde Roswell-incident plaats. Een vliegende schotel met bemanning stort neer nabij Roswell in New Mexico. Wilde geruchten doen de ronde. In het gebied worden ook geheime vliegtuigen van het Amerikaanse leger uitgetest. In elk geval wordt het bericht van een neerstortend onbekend voertuig bevestigd door de Amerikaanse luchtmacht. Later wordt het bericht herzien door hooggeplaatste militairen, waardoor het steeds geheimzinniger wordt. Ooggetuigen verklaren dat ze zwijgplicht kregen opgelegd. Weer anderen verklaren dode aliens in restanten van een luchtschip te hebben gezien. Tot op de dag van vandaag is Roswell het grootste ufo-mysterie uit de geschiedenis.

U.S. Airforce ufo-melding

Op 17 juli 1957 verschijnt er in de omgeving van een Boeing RB-7 een ufo. Dit vindt plaats boven de Golf van Mexico. De bemanning van het vliegtuig ziet een vreemd licht (en op de radar) het voertuig om hun Boeing heen vliegen. Op aarde wordt het vliegende voorwerp ook op de radar waargenomen. Blijkbaar heeft het geen kwaad in de zin. Het achtervolgt de Boeing met de doodsbange bemanning ongeveer 1000 km, daarna verdwijnt het in het niets.

Westfall vliegende schotel

Op 6 april 1966 was een grote groep studenten en hun leerkrachten van scholen in Melbourne getuige van een ufo in Westfall, Australië. Hoewel het om meer dan 200 getuigen ging heeft niemand een foto gemaakt van de verschijning. De ufo landde op een veld en steeg even later weer op en verdween uit het zich boven een woonwijk. De leerlingen en de docenten die nog in leven zijn komen elk jaar bij elkaar om de gebeurtenis, die een onuitwisbare indruk op hen gemaakt heeft, te herdenken. Ook werd er door de Australische televisie in 2010 een documentaire over het mysterie uitgezonden.

Skylab ufo-waarneming

In de ruimte doen drie astronauten op 20 september 1973 een waarneming van een ufo. Het gaat om een rood voorwerp van 250 meter lang. Het glijdt voorbij op 40 kilometer afstand. De oorsprong is verder nooit verklaard. De astronauten hebben er gelukkig enkele foto's van kunnen nemen.

Ufo-landing in bos Rendlesham

In 1980 (eind december) melden Engelse militairen dat ze vreemde voertuigen in de lucht zien. Het gaat om lichten die ze niet verklaren kunnen. In het bos van Rendlesham aan de Engelse oostkust, landt een voertuig op drie poten in hun nabijheid. Er worden later inderdaad afdrukken van drie poten van het voertuig gevonden, en op de plaats waar de ufo gezien is, wordt hoge radioactiviteit gemeten. Tot op de dag van vandaag wordt de gebeurtenis als een belangrijke ufo-melding beschouwd.

Ufo's in België

In 1989 tot 1991 zijn er opvallend veel ufo-meldingen in België. Het gaat om ufo's in de vorm van driehoeken, die door duizenden inwoners van België worden waargenomen. Zelfs de luchtmacht gaat op zoek met F-16's, en inderdaad zien ze grote driehoeken op hun radar. Ze proberen om de voertuigen met hun eigen ogen te zien, maar dat lukt niet. Ze zijn alleen zichtbaar op de radar. Deze Belgische ufo's worden ook wel de Belgische ufo-golf genoemd.

Ufo's in de Bijbel

In de bijbel wordt melding gedaan van vele lichtgevende figuren, met lichten rondom hun hoofd, en voertuigen met raderen. Ze worden omschreven als engelen, cherubs, dieren met mensengezichten. Ufologen zien hier echter eerder aliens in dan goddelijke wezens. In de bijbel wordt wel vaker geschreven over lichtgevende goden die uit de hemel zijn gekomen. Het staat mensen vrij om dit als goddelijke wezens te zien of als aliens. Er zijn boeken geschreven over de overeenkomst tussen aliens en oeroude rotstekeningen en Bijbelteksten. Zo werd het boek 'Waren de Goden kosmonauten?' van Erich von Danichen, een regelrechte bestseller.

Is er leven in het heelal?

Ufo-waarneming zijn al zou oud als de mensheid zelf. En al zolang als er mensen zijn hebben ze hun hoofd opgeheven naar de hemel om het grote zwarte heelal vol sterren te verklaren. De vraag 'zijn we de enige?' zal al ontelbare malen gesteld zijn, en tot op de dag van vandaag is die vraag onbeantwoord gebleven. Maar hoe groter het heelal, hoe groter de kans dat op aarde niet de enige levende wezens zijn die in het universum voorkomen. Ook water, een van de levensbehoeftes zoals wij het kennen, komt voor in het helaas, bijvoorbeeld op de maan. Leven hoort bij het heelal, anders was het er niet in ontstaan. En alle leven op aarde is het levende bewijs dat er inderdaad leven is in het heelal. Daarom is de kans ook zeer groot dat we niet zo uniek zijn als we zelf denken. Mensen willen naar Mars en onderzoeken op meerdere manieren andere planeten.
© 2017 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Roswell: mythe of waarheid?Een van de grootste geheimen in de Amerikaanse geschiedenis is nog steeds Roswell. Waar meer dan 60 jaar geleden buitena…
Films over buitenaards levenBuitenaardse wezens komen voor in vele boeken, films en televisieprogramma's in het sciencefiction-genre. De reden hierv…
UFO's, buitenaards mysterie?UFO's, buitenaards mysterie?Het verschijnsel UFO's, oftewel Unidentified Flying Objects is een van de grootste mysteries in de wereld. 90% Van alle…

Het Bentwatersincident in het RendleshambosHet Bentwatersincident in het RendleshambosEen bos dat enorm beïnvloed lijkt te zijn door buitenaardse activiteiten is het Rendleshambos in Engeland. In 1980 werd…
Theorie Immanuel Velikovsky: natuurrampen en crisis op aardeTheorie Immanuel Velikovsky: natuurrampen en crisis op aardeImmanuel Velikovsky was een Russisch-Joodse schrijver op het gebied van geschiedenis en hemellichamen. Oorspronkelijk ha…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: SoundTrackUniverse, Pixabay
  • https://skepsis.nl/rendlesham/
  • http://www.bijbelofnewage.info/ufos2.htm
  • http://www.knack.be/nieuws/ondertussen/wereld-ufo-dag-de-10-bekendste-ufo-meldingen/article-normal-98484.html
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 03-03-2018
Rubriek: Wetenschap
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.