Het Bentwatersincident in het Rendleshambos

Het Bentwatersincident in het Rendleshambos Een bos dat enorm beïnvloed lijkt te zijn door buitenaardse activiteiten is het Rendleshambos in Engeland. In 1980 werd er niet alleen een verschijning van een vliegend object gerapporteerd, maar het betrof tevens een landing. Een man beweerde dat hij het voertuig zelfs heeft kunnen aanraken. Sindsdien blijft het bos geteisterd door aparte fenomenen die allemaal geassocieerd kunnen worden met activiteiten die niet van deze aarde af lijken te komen. Wat kan er gebeurd zijn en zijn er overeenkomsten met andere gebieden?

Het Rendleshambos

Het Rendleshambos is te vinden in de buurt van Suffolk, Engeland. Ondanks dat het tussen twee militaire terreinen in ligt, is het bos toegankelijk voor iedereen. Het bos zelf valt niet expliciet op door haar uiterlijk, maar het is de geschiedenis van het bos die het er een speciale lading aangeeft. De gebeurtenissen die zich hier hebben afgespeeld, zorgen namelijk voor grote vraagtekens. Sindsdien spelen er zich aparte fenomenen af en buigen telkens meer mensen zich over het mysterie dat beter bekend is als het Bentwatersincident.

Bentwatersincident

Het Bentwatersincident is een van de meest opvallende, vastgelegde gebeurtenissen van onze geschiedenis. Het is bijna niet te geloven wat hier vroeger gebeurde, maar vrijwel onmiskenbaar dankzij de vele getuigenissen. Op 26 december in 1980 werd er een melding gemaakt van een landing van iets dat het meeste weg had van een ruimteschip. Op een kleine plek in het bos tussen de militaire terreinen van Bentwaters en Woodbridge landde een driehoekig, zwart object. Twee leden van de Amerikaanse luchtmacht, John Burroughs en Jim Penniston zagen dit gebeuren, waarbij Jim Penniston zelfs zo dichtbij kwam dat hij aparte tekens op het voertuig kon zien en het kon aanraken.

Bron: Martin Pettitt, Flickr (CC BY-2.0)Bron: Martin Pettitt, Flickr (CC BY-2.0)

De ontdekking van de binaire code

Op de desbetreffende avond, toen Jim Penniston de ufo aanraakte, zag hij vervolgens bijna niks meer, alleen een rustgevend, wit licht. De komende tijd daarna zag hij de hele tijd de cijfers één en nul voor zich verschijnen. Hij schreef ze op en dat gaf hem rust. Jaren later in 2010 werd ontdekt dat dit een binaire code moest zijn, eentje die zijn tijd ver vooruitliep. Een binaire code is een code die alleen uit nullen en enen bestaat. Een systeem dat voornamelijk gebruikt kan worden voor computers. Deze code kan worden vertaald naar tientallige cijfers en zo kan het zelfs verder omgezet worden naar woorden. In de vertaling van de binaire code die Jim Penniston opgepakt zou hebben, kwam onder andere naar voren dat het om een onderzoek naar de mensheid zou gaan.

Radioactieve plekken

Na dit hele gebeuren, bleef er een merkwaardig driehoekige afdruk in het bos achter. Met een geigerteller hebben ze de plek onderzocht en deze sloeg erg hoog uit. Dat betekent dat er een enorme hoeveelheid radioactiviteit aanwezig was. Er bestaat een theorie dat radioactiviteit als een soort brandstof kan worden gebruikt. Een verborgen zone met nucleaire wapens die ergens in de Bentwatersbasis verborgen zou liggen, kan het doel van een bezoek geweest zijn.

Overeenkomsten met andere gebieden

Er zijn een aantal overeenkomsten te vinden met andere plekken op de wereld zoals bij de graancirkels, maar bijvoorbeeld ook met het Hoia-Bacuibos. De aparte brandplekken op de bomen en de grond vertonen overeenkomsten. Brandplekken op de bomen zijn niet de enige overeenkomsten die het Rendlesham- en het Hoia-Bacuibos met elkaar gemeen hebben, een verhoogde radioactiviteit speelt ook een rol. In het Hoia-Baciubos bestaat er een kring waar een geigerteller standaard uitslaat, duidend op de aanwezigheid van radioactiviteit. Hetgeen dat overeenkomt bij een graancirkel en het Rendleshambos is de vertaling naar een binaire code. Een graancirkel zou voor een bepaalde code kunnen staan waarmee gecommuniceerd kan worden, oftewel de binaire code.

Bron: Martin Pettitt, Flickr (CC BY-2.0)Bron: Martin Pettitt, Flickr (CC BY-2.0)

Ervaringen in het bos

In de omgeving van het bos zijn er door diverse mensen meldingen gedaan, zoals een persoon die zijn hond aan het uitlaten was, en tijdens de wandeltocht aparte lichten in de lucht gezien heeft.

Brenda Butler

Brenda Butler, een onderzoekster van dit fenomeen, heeft er zelfs een boek over geschreven. Zij is druk bezig geweest met een onderzoek naar dit incident. Ze beschrijft meerdere mogelijke waarnemingen die allemaal als buitenaards gezien kunnen worden. Onder andere aapachtige verschijningen en schaduwmannen zou ze in het Rendleshambos hebben gezien. Een van de merkwaardigste waarneming is het vallen van stenen om haar heen, deze waarneming correspondeert ook met de getuigenissen van andere mensen. De stenen vallen zomaar op de grond zonder duidelijke reden waar ze vandaan komen. Wanneer de stenen worden aangeraakt, valt het meteen op dat ze erg warm zijn.

Peter Parish

Een bewoner, Peter Parish die niet ver van het Rendleshambos vandaan woont, beschrijft tevens de vallende stenen en voegt daaraan toe dat ze niet terug stuiteren wanneer ze de grond raken. Daarbij kreeg hij het gevoel dat hij kon communiceren met de stenen, waarna hij ze daadwerkelijk vragen is gaan stellen. Als antwoord viel er een nieuwe steen naast hem, ook toen hij vroeg of er een steen op een bepaalde plek wou vallen, gebeurde dat. Peter Parish dacht dat hij een groot aapachtig wezen gezien had in het bos. Het zien van een yeti-achtig wezen lijkt op meldingen van een ander mysterie, namelijk het Dyatlov Passongeluk. Hierbij kwamen negen bergbeklimmers op een ondefinieerbare manier om het leven in het Oeralgebergte van Rusland.

Verklaringen

De verklaring voor dit alles is makkelijk af te schuiven naar zoiets als buitenaardse wezens, maar er zijn ook andere theorieën. Een daarvan is bijvoorbeeld tijdreizen. In de toekomst zou het kunnen dat we de mogelijkheden van tijdreizen hebben uitgevonden en hier dan ook dankbaar gebruik van maken. Op deze manier zouden we boodschappen naar het verleden kunnen sturen om zodoende moeilijke vraagstukken makkelijk op te kunnen lossen en de technologie sneller te laten ontwikkelen. De radioactiviteit zou dan een brandstof zijn om een tijdmachine te voorzien van energie.
© 2017 - 2024 B3th, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
DNA van de Yeti haar is een raadsel, bestaat de Yeti echt?DNA van de Yeti haar is een raadsel, bestaat de Yeti echt?De Yeti, in het Nederlands ook wel de ‘verschrikkelijke sneeuwman’ genoemd, is in verschillende werelddelen regelmatig g…
Yeti: de Verschrikkelijke SneeuwmanDe Yeti of Verschrikkelijke Sneeuwman is een veronderstelde primaatsoort in de Himalaya. Indien hij bestaat, zou hij net…
Rendlesham Forest ufo-incident: bekend als Britse RoswellRendlesham Forest ufo-incident: bekend als Britse RoswellTijdens kersttijd 1980 vonden de meest spraakmakende ufo-incidenten in Engeland plaats die ooit in het Verenigd Koninkri…
Wat is de Fermiparadox?Wat is de Fermiparadox?De mens heeft een zwak voor buitenaards leven, dat staat vast. Er wordt steeds meer en beter gezocht naar ander leven, o…

Uitleg & voorbeeld dominante, recessieve en incomplete genenUitleg & voorbeeld dominante, recessieve en incomplete genenGenen manifesteren zich op verschillende manieren, dit duiden we aan met dominante, incompleet dominante, recessieve en…
Beroemde ufo-waarnemingen op aardeBeroemde ufo-waarnemingen op aardeEen ufo is een ongeïdentificeerd vliegend voorwerp, in het Engels 'Unidentified Flying Object'. Er worden regelmatig ufo…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Draco2008, Flickr (CC BY-2.0)
 • http://www.therendleshamforestincident.com/The_Decoded_Binary_Code.php
 • http://www.nickpope.net/rendlesham-forest.htm
 • http://www.telegraph.co.uk/culture/film/film-news/11415831/Rendlesham-Forest-UFO-incident-truth-conspiracies.html
 • http://www.inquisitr.com/2251346/rendlesham-mod-men-in-black-tried-to-stop-me-investigating-alien-ufos-says-ufo-hunter-brenda-butler/
 • http://www.ufowijzer.nl/tekstpagina/RendleshamRaadsel.htm
 • http://www.express.co.uk/news/weird/591045/RENDLESHAM-UFO-hunter-claims-Men-in-Black-tapped-phone-and-tried-to-end-her-alien-probe
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Binair
 • http://www.cropcircleconnector.com/anasazi/fringe2014e.html
 • Afbeelding bron 1: Martin Pettitt, Flickr (CC BY-2.0)
 • Afbeelding bron 2: Martin Pettitt, Flickr (CC BY-2.0)
B3th (25 artikelen)
Laatste update: 17-12-2020
Rubriek: Wetenschap
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 11
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.