Het weer volgen met Buienrader

Het weer volgen met Buienrader Het weer is altijd een dagelijks gespreksonderwerp van vele mensen. Veelal willen mensen het weer voor de aankomende dagen weten en voor het weekend. Gaat het regenen of blijft het droog? Altijd belangrijke vragen om je goed voor te kunnen bereiden voor een dagje uit of wanneer je naar het werk gaat. De website Buienrader kan een uitkomst bieden.

Wat is de Buienrader?

De Buienrader is onderdeel van het bedrijf Buienrader B.V. dat gevestigd is in de stad Arnhem. Voornamelijk via de website Buienrader.nl biedt deze dienst de laatste informatie aan van de buien in Nederland, maar ook van heel Europa. Zo kun je het weer bekijken van dit moment, maar ook wat de verwachting is voor de komende uren en dagen.

Wat zijn de mogelijkheden op Buienrader.nl?

Op de site van Buienrader heb je de vervolgende mogelijkheden:

Buienrader Nederland actueel

Je kunt de buien zien in Nederland van het afgelopen uur, 2 uur, 3 uur en 24 uur. Je kunt daarnaast ook een overzicht krijgen van de bliksem activiteit van het afgelopen uur. Verder heb je een overzicht van de wolken & rader, panorama rader en de hagelkans in Nederland.

Buienrader Nederland verwacht

Je kunt de verwachte buien in Nederland bekijken voor de komende 2, 3 en 24 uur en voor de komende drie dagen.

Mijn radar

Je kunt een locatie opgeven op de site waardoor bij ieder volgend bezoek de locatie wordt getoond die je hebt ingesteld. Je kunt een locatie in Nederland of Europa opgeven.

Buienrader Evenementen

Onder Buienrader Evenementen vindt je een overzicht van evenementen die plaats zullen vinden in Nederland. De evenementen zijn onderverdeelt in verschillende categorieën en per evenement is een beschrijving te vinden en een weerverwachting.

Europese buienradar

Je hebt op de Buienrader niet alleen de mogelijkheid om de buien te bekijken in Nederland, maar ook in geheel Europa. Hier kun je de buien zien van de afgelopen drie uur en de komende drie uur. Daarnaast kun je ook de bliksem activiteiten bekijken en de wolken in de Europa.

Radardiensten

Onder radardiensten heb je de mogelijkheid om enkele overzichten te zien waaronder motregen, hagelkans, 3D buienradar en een sneeuwradar.

Andere mogelijkheden op Buienrader

Op de website van buienradar kun je meer zien dan alleen maar de verwachte buien in Nederland:

Actueel weer

Je kunt er de temperaturen zien in geheel Nederland, maar ook een windkaart, UV-straling en smog kaart. Daarnaast vindt je een overzicht van enkele metingen als temperaturen in Europa, zonsopkomst en weer waarschuwingen per provincie en kust gebieden.

Verwachting

Bij verwachting kun je het weerbericht vinden, weer per plaats en wat de verwachting is van onder andere de neerslag, wind en zonkracht.

Zon & Wolken

Zon & wolken geeft per land weer de hoeveelheid wolken en de zon per gebied. Dit wordt weergegeven door een satelliet kaart.

Foto’s & Video’s

Foto’s & Video’s is een onderdeel van de website waar mensen hun foto’s en video’s kunnen uploaden die te maken hebben met het weer. Je kunt hier foto’s vinden onder verschillende rubrieken waaronder strand en watersport.

Buienrader op mobiele telefoon

De Buienradar is niet alleen te vinden op internet, maar is ook beschikbaar op de mobiele telefoon. Buienrader is als applicatie te downloaden waarbij je de verwachte buien kunt zien, maar ook het weer en verkeer informatie.
© 2011 - 2024 Misterlak, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Outlook Express - briefpapier achtergrondOutlook Express - briefpapier achtergrondOutlook Express is een veel gebruikt programma voor het verzenden en ontvangen van e-mail. Wat veel mensen niet weten is…
Mogelijke strategie om geld te verdienen met CFD'sHet beleggen in CFD's kan op twee verschillende manieren. Zo is er de mogelijkheid om 'long' te beleggen waarbij er word…
Wat is een weeralarm?Het weer heeft grote invloed op onze dagelijkse leven. Indien de verwachting bestaat dat extreme weersomstandigheden de…
De beste websites over het weerDe beste websites over het weerNa regen komt zonneschijn. Een zwaluw maakt nog geen zomer. Over een nacht ijs gaan. Daar kun je donder op zeggen. De Ne…

Tornado en orkaan: het verschil tussen tornado´s en orkanenTornado en orkaan: het verschil tussen tornado´s en orkanenWat is het verschil tussen een orkaan en een tornado? Ondanks de enorme verschillen tussen een tornado en een orkaan, ve…
De regenmeter om neerslag te metenDe regenmeter om neerslag te metenEen regenmeter wordt gebruikt om de hoeveelheid neerslag (meestal regen) te meten. De gevallen neerslag of regen hoeveel…
Bronnen en referenties
  • www.buienrader.nl
Misterlak (90 artikelen)
Laatste update: 14-07-2011
Rubriek: Wetenschap
Subrubriek: Weer
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.