InfoNu.nl > Wetenschap > Diversen > Natuurlijke en kunstmatige elektromagnetische velden
mijn kijk op

Natuurlijke en kunstmatige elektromagnetische velden

Natuurlijke en kunstmatige elektromagnetische velden Ons lichaam bestaat voor ongeveer 65% uit water, dat weten we allemaal. Niet zo algemeen bekend, is dat ons lichaam in het hoofd vele kleine magneten bezit. Natuurlijke elektromagnetische velden spelen een belangrijke rol hierbij. Natuurlijke elektromagnetische velden van de zon, van onweer en de aardkern bijvoorbeeld. Een mens heeft deze velden nodig om te kunnen leven. Een rol van levensbelang. Maar ook de vele kunstmatige velden?

Magnetiet (natuurlijk magneet)

Onze hersenen bevatten vijf miljoen kleine magnetietkristallen per gram weefsel. Het hersenvlies bevat 100 miljoen magnetietkristallen per gram weefsel. De magnetietkristallen worden beschermd door een membraam. Het magnetosoom. Magnetosomen zijn als het ware de zintuigen die in staat zijn om de veranderingen in het elektromagnetisch veld, waar te kunnen nemen. Veranderingen die ervoor kunnen zorgen dat de cellen met magnetiet een kettingreactie creëren waardoor celmembranen en de DNA structuur zich wijzigt.

Het natuurlijk elektromagnetisch veld op en rondom de aarde wordt gevormd door de verschillende feiten

De winnaar van de Nobelprijs voor natuurkunde in 1932, professor Werner Heisenberg, heeft gezegd over de natuurlijke elektromagnetische velden dat; “De magnetische energie is de elementaire energie, waarvan het hele leven van het organisme afhangt". We leven dus onder ander dankzij;
 • het aardmagnetische;
 • de aardkern;
 • zonnevlammen;
 • magnetische stormen;
 • onweer;
 • geopatische zones.

Het aardmagnetisch veld

Ontstaan door stroming van magnetische mineralen en elementen in de aardkern. Het aardmagneet veld reikt tot de magnetosfeer (de magnetosfeer gaat tot vele duizenden kilometers de ruimte in). Het aardmagnetisch veld beschermt de aarde (en al zijn bewoners) voor de ioniserende straling van de zon en kosmische straling.

De aardkern

De binnenkern van de aarde bevindt zich op een diepte van 5100 kilometer onder het aardoppervlak. Zie de aardkern als een denkbeeldige grote bol. De binnenkern bestaat uit vast materiaal, voornamelijk ijzer. De buitenkern bestaat uit een dikke laag vloeibaar materiaal. Ook hoofdzakelijk ijzer. Door de draaiing van de aarde en de stromingen van de binnenkern en buitenkern, ontstaat het aardmagnetisch veld. 22 mei 2013 zijn wetenschappers tot de conclusie gekomen dat de temperatuur op de grens van binnenkern en buitenkern 6000 graden bedraagt.

Zonnevlammen

Door het vrijkomen van energie ontstaat er een explosie op het oppervlak van de zon, waarbij een stroom van elektrisch geladen deeltjes vrijkomen (elektronen, protonen, alfadeeltjes en ionen). De zonnewind genoemd. Een klein gedeelte van de deeltjesstroom bereikt na ongeveer 26 uur de aardse atmosfeer waar bij de polen een kleurrijk, vlammend en bewegend lichtspektakel te bewonderen valt. Veroorzaakt door het vrijkomen van de elektrisch geladen deeltjesstroom die botsen op atomen zuurstof en stikstof. Vanaf de aarde kunnen we na een explosie op de zon dit zien als zwarte vlekken op de zon. De zonnevlekken.

Magnetische stormen

Wanneer er op de zon veel zonneuitbarstingen zijn worden er veel elektrisch geladen deeltjes naar de aarde uitgestoten. Dit noemen we magnetische stormen. Deze stormen veroorzaken elektrische velden in de magnetosfeer. Elektrische velden die het vliegverkeer lam kunnen leggen en de elektronische en draadloze apparatuur op aarde beïnvloeden.

Onweer

Bliksemschichten zorgen in de aardatmosfeer voor de juiste elektromagnetische trilling. Voor de juiste frequentie. De frequentie welke de mens nodig heeft om te kunnen leven. De Schumann resonantie genoemd. De Duitse natuurkundige Professor W.O. Schumann ontdekte in 1952 dat er elektromagnetische golven in de atmosfeer met een frequentie van 7.83 Hz. gemiddeld, een belangrijk rol spelen in de hersenen bij verschillende levensprocessen. Alle biologische- en neurologische processen zijn een werking van interacties en elektromagnetische velden. De ontlading bij onweer speelt een grote rol om deze frequentie van 7.83Hz. op peil te houden.

Geopathische zones

Gebieden en plekken op de aardkorst waar een sterke energie heerst. In de volksmond aardstralen genoemd. Stroompjes water diep in de grond, maar ook aardbreuken, aardverschuivingen en energielijnen kunnen verstoringen geven aan het aardmagnetisch veld.

Kunstmatige straling

Kunstmatige straling of zoals de wetenschapper zegt: technische straling zijn elektromagnetische velden gemaakt door mensenhanden. Denk aan:
 • Haarp;
 • deeltjesversneller;
 • antenne-installaties voor de draadloze communicatie.

HAARP

Haarp is een wetenschappelijk project met als doel beheersing over de elektronische eigenschappen van de ionisfeer om het te laten regenen waar het te droog is en om regenwolken te laten stoppen wanneer het teveel regent. Er zijn verschillende plekken wereldwijd waar de ultra hoge frequentiemasten en zeer hoge frequentiemasten staan opgesteld.

Deeltjesversneller

In 2008 is in Zwitserland een enorme buis met een lengte van 27 kilometer in gebruik genomen. Geladen deeltjes worden tot energieniveaus gebracht door ze te versnellen tot in de buurt van de snelheid van het licht. Dit versnellen gebeurt met sterke elektrische en magnetische velden. Het doel is om onderzoek te verrichten naar de oerknal. Er wordt gebruik gemaakt van de grootste magneet ter wereld. Nog zwaarder dan de hele Eiffeltoren!

Antenne- installaties

Installaties die nodig zijn om de draadloze data overdracht naar alle smartphones, mobieltjes, tablets en wat er allemaal nog meer komt om te verkopen. Deze gemaakte frequentiegolven vervuilen sinds de laatste jaren ons milieu steeds meer. Frequentiegolven die overal doorheen gaan. Dus ook door het menselijk lichaam.

Ingenieus systeem door natuurlijke elektromagnetische velden

Een menselijk lichaam welke elektromagnetisch geladen is om te kunnen leven. Waar de natuur een ingenieus systeem heeft om het leven op aarde te beschermen. Waar vele dieren afhankelijk zijn van het aardmagnetisme. Dieren die magnetosomen bezitten zoals de trekvogels, walvissen, postduiven en zeeschildpadden. Bijen waarvan het natuurlijk navigatiesysteem verstoord wordt door de frequentiegolven van de draadloze technieken. Bomen die ziek worden van de elektromagnetische straling van de antenne- installaties.

Is de mens de natuurlijke bescherming aan het verwoesten? Beschadigen of veranderen de kunstmatige elektromagnetische velden de natuurlijke elektromagnetische velden?

Lees verder

© 2013 - 2019 Rieja, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Draadloze communicatie en suikerziekte type 2 en type 3Draadloze communicatie en suikerziekte type 2 en type 3Bij mensen met diabetes mellitus (suikerziekte) maakt het lichaam geen insuline aan, of het lichaam reageert niet op ins…
Wat is een elektromagnetisch veld of straling?Wat is een elektromagnetisch veld of straling?Een elektromagnetisch veld is de voortplanting van elektrisch- en magnetische trillingen (golven) door het universum of…
Reguliere artsen en ektrogevoeligheid in NederlandReguliere artsen en ektrogevoeligheid in NederlandJe bent huisarts en op het spreekuur komt een patiënt die de volgende gezondheidsklachten heeft: hoofdpijn, niet kunnen…
Oorzaken voor de verdwijning van bijen en vlindersOorzaken voor de verdwijning van bijen en vlindersDe bijen- en vlinderpopulaties worden met uitsterven bedreigd. Wetenschappers uit 124 landen zijn tijdens een conferenti…
Microgolven en radiogolven zijn mogelijk schadelijkMicrogolven en radiogolven zijn mogelijk schadelijkMensen, dieren en bomen worden dagelijks belast met de microgolven van de telecomindustrie. Denk aan mobieltjes, DECT-te…
Bronnen en referenties
 • http://www.dekoepel.nl/
 • http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M6&s=M88&l=NL
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Deeltjesversneller
 • http://www.weer.nl/weer-in-het-nieuws/weernieuws/ch/266da6d4f470c10d308c5673703152be/article/noorderlicht_zichtbaar_in_nederland.html
 • http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M5&s=M31&ss=P2088&l=NL
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Aardmagnetisch_veld
 • http://www.ilpendam.eu/DrJeanPiletteDraadlozeTechnologieenEnGezondheid112007.pdf

Reageer op het artikel "Natuurlijke en kunstmatige elektromagnetische velden"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Rieja
Laatste update: 03-10-2018
Rubriek: Wetenschap
Subrubriek: Diversen
Special: Straling
Bronnen en referenties: 7
Mijn kijk op…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook een mening en/of ervaring beschrijven.
Schrijf mee!