Natuurlijke en kunstmatige elektromagnetische velden

Natuurlijke en kunstmatige elektromagnetische velden Ons lichaam bestaat voor ongeveer 65% uit water, dat weten we allemaal. Niet zo algemeen bekend, is dat ons lichaam in het hoofd vele kleine magneten bezit. Natuurlijke elektromagnetische velden spelen een belangrijke rol hierbij. Natuurlijke elektromagnetische velden van de zon, van onweer en de aardkern bijvoorbeeld. Een mens heeft deze velden nodig om te kunnen leven. Een rol van levensbelang.

Magnetiet (natuurlijk magneet)

Onze hersenen bevatten vijf miljoen kleine magnetietkristallen per gram weefsel. Het hersenvlies bevat 100 miljoen magnetietkristallen per gram weefsel. De magnetietkristallen worden beschermd door een membraam. Het magnetosoom. Magnetosomen zijn als het ware de zintuigen die in staat zijn om de veranderingen in het elektromagnetisch veld, waar te kunnen nemen. Veranderingen die ervoor kunnen zorgen dat de cellen met magnetiet een kettingreactie creëren waardoor celmembranen en de DNA structuur zich wijzigt.

Het natuurlijk elektromagnetisch veld op en rondom de aarde wordt gevormd door de verschillende feiten

De winnaar van de Nobelprijs voor natuurkunde in 1932, professor Werner Heisenberg, heeft gezegd over de natuurlijke elektromagnetische velden dat; “De magnetische energie is de elementaire energie, waarvan het hele leven van het organisme afhangt". We leven dus onder ander dankzij;
 • het aardmagnetische;
 • de aardkern;
 • zonnevlammen;
 • magnetische stormen;
 • onweer;
 • geopatische zones.

Het aardmagnetisch veld

Ontstaan door stroming van magnetische mineralen en elementen in de aardkern. Het aardmagneet veld reikt tot de magnetosfeer (de magnetosfeer gaat tot vele duizenden kilometers de ruimte in). Het aardmagnetisch veld beschermt de aarde (en al zijn bewoners) voor de ioniserende straling van de zon en kosmische straling.

De aardkern

De binnenkern van de aarde bevindt zich op een diepte van 5100 kilometer onder het aardoppervlak. Zie de aardkern als een denkbeeldige grote bol. De binnenkern bestaat uit vast materiaal, voornamelijk ijzer. De buitenkern bestaat uit een dikke laag vloeibaar materiaal. Ook hoofdzakelijk ijzer. Door de draaiing van de aarde en de stromingen van de binnenkern en buitenkern, ontstaat het aardmagnetisch veld. 22 mei 2013 zijn wetenschappers tot de conclusie gekomen dat de temperatuur op de grens van binnenkern en buitenkern 6000 graden bedraagt.

Zonnevlammen

Door het vrijkomen van energie ontstaat er een explosie op het oppervlak van de zon, waarbij een stroom van elektrisch geladen deeltjes vrijkomen (elektronen, protonen, alfadeeltjes en ionen). De zonnewind genoemd. Een klein gedeelte van de deeltjesstroom bereikt na ongeveer 26 uur de aardse atmosfeer waar bij de polen een kleurrijk, vlammend en bewegend lichtspektakel te bewonderen valt. Veroorzaakt door het vrijkomen van de elektrisch geladen deeltjesstroom die botsen op atomen zuurstof en stikstof. Vanaf de aarde kunnen we na een explosie op de zon dit zien als zwarte vlekken op de zon. De zonnevlekken.

Magnetische stormen

Wanneer er op de zon veel zonneuitbarstingen zijn worden er veel elektrisch geladen deeltjes naar de aarde uitgestoten. Dit noemen we magnetische stormen. Deze stormen veroorzaken elektrische velden in de magnetosfeer. Elektrische velden die het vliegverkeer lam kunnen leggen en de elektronische en draadloze apparatuur op aarde beïnvloeden.

Onweer

Bliksemschichten zorgen in de aardatmosfeer voor de juiste elektromagnetische trilling. Voor de juiste frequentie. De frequentie welke de mens nodig heeft om te kunnen leven. De Schumann resonantie genoemd. De Duitse natuurkundige Professor W.O. Schumann ontdekte in 1952 dat er elektromagnetische golven in de atmosfeer met een frequentie van 7.83 Hz. gemiddeld, een belangrijk rol spelen in de hersenen bij verschillende levensprocessen. Alle biologische- en neurologische processen zijn een werking van interacties en elektromagnetische velden. De ontlading bij onweer speelt een grote rol om deze frequentie van 7.83Hz. op peil te houden.

Geopathische zones

Gebieden en plekken op de aardkorst waar een sterke energie heerst. In de volksmond aardstralen genoemd. Stroompjes water diep in de grond, maar ook aardbreuken, aardverschuivingen en energielijnen kunnen verstoringen geven aan het aardmagnetisch veld.

Kunstmatige straling

Kunstmatige straling of zoals de wetenschapper zegt: technische straling zijn elektromagnetische velden gemaakt door mensenhanden. Denk aan:
 • Haarp;
 • deeltjesversneller;
 • antenne-installaties voor de draadloze communicatie.

HAARP
Haarp is een wetenschappelijk project met als doel beheersing over de elektronische eigenschappen van de ionisfeer om het te laten regenen waar het te droog is en om regenwolken te laten stoppen wanneer het teveel regent. Er zijn verschillende plekken wereldwijd waar de ultra hoge frequentiemasten en zeer hoge frequentiemasten staan opgesteld.

Deeltjesversneller
In 2008 is in Zwitserland een enorme buis met een lengte van 27 kilometer in gebruik genomen. Geladen deeltjes worden tot energieniveaus gebracht door ze te versnellen tot in de buurt van de snelheid van het licht. Dit versnellen gebeurt met sterke elektrische en magnetische velden. Het doel is om onderzoek te verrichten naar de oerknal. Er wordt gebruik gemaakt van de grootste magneet ter wereld. Nog zwaarder dan de hele Eiffeltoren!

Antenne- installaties
Installaties die nodig zijn om de draadloze data overdracht naar alle smartphones, mobieltjes, tablets en wat er allemaal nog meer komt om te verkopen.
© 2013 - 2024 Rieja, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is een elektromagnetisch veld of straling?Wat is een elektromagnetisch veld of straling?Een elektromagnetisch veld is de voortplanting van elektrisch- en magnetische trillingen (golven) door het universum of…
De natuurlijke elektromagnetische velden worden verstoordDe natuurlijke elektromagnetische velden worden verstoordDe aarde is omhuld met het aardmagnetisch veld. Dit natuurlijke veld is een basisvoorwaarde voor al het leven op aarde.…
De werking van de magnetron of microgolf ovenElke moderne mens heeft er één in huis: een magnetron. We plaatsen er ons eten in en een paar minuten later is het warm…
Het elektromagnetisch spectrumAlles in de natuur met een temperatuur boven de 0 Kelvin (-273 graden Celsius) zendt elektromagnetische straling uit. De…

De soorten plasticDe soorten plasticTijdens het dagelijks leven hebben we constant te maken met verschillende soorten plastic. Overal om ons heen komen we z…
Bronnen en referenties
 • http://www.dekoepel.nl/
 • http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M6&s=M88&l=NL
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Deeltjesversneller
 • http://www.weer.nl/weer-in-het-nieuws/weernieuws/ch/266da6d4f470c10d308c5673703152be/article/noorderlicht_zichtbaar_in_nederland.html
 • http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M5&s=M31&ss=P2088&l=NL
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Aardmagnetisch_veld
 • http://www.ilpendam.eu/DrJeanPiletteDraadlozeTechnologieenEnGezondheid112007.pdf
Rieja (356 artikelen)
Laatste update: 20-11-2019
Rubriek: Wetenschap
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.