UFO's, buitenaards mysterie?

UFO's, buitenaards mysterie? Het verschijnsel UFO's, oftewel Unidentified Flying Objects is een van de grootste mysteries in de wereld. 90% Van alle meldingen kan vroeg of laat worden verklaard maar het resterende deel blijft een vraagteken voor de wetenschap. De waarnemer neigt ertoe aan te nemen dat het gaat om buitenaards leven, de wetenschapper doet er alles aan om het tegendeel te bewijzen. Een voortdurende strijd tussen gelovers en sceptici!

Vreemde verschijnselen

UFO, afkorting voor Unidentified Flying Object, is eigenlijk een overkoepelende naam voor elk vreemd verschijnsel of object in de lucht dat vanwege zijn uiterlijk, eigenschappen en bewegingen niet kan worden geïdentificeerd en met de huidige wetenschap niet kan worden verklaard. Het hoeft dus niet te betekenen dat het gaat om een ruimteschip met inzittenden hoewel het in de volksmond wel zo wordt gezien. Het kan gaan om bijvoorbeeld een bepaald licht of een voorwerp. Bij onderzoek komt vaak naar voren dat het toch gaat om iets gewoons, en slechts bij circa tien procent blijft het een onbekend fenomeen. UFO meldingen komen op de hele wereld voor, zijn niet aan de nacht gebonden maar kunnen op klaarlichte dag voorkomen. Overdag doet het verschijnsel zich meestal voor als heldere lichtbron die voor lange tijd op een plaats blijft hangen om plotseling te verdwijnen. In de nacht is het vaker een formatie van gekleurde lichtbronnen die aan en uit knipperen. Er zijn duizenden meldingen gedaan.

Voorbeelden van normale zaken die voor UFO's kunnen worden aangezien:
  • Vliegtuiglichten
  • Satellieten
  • Hemellichamen
  • Meteoren
  • Ballonnen
  • Lichtshows
  • Vogels
  • Optische illusies
  • Hallucinaties
  • Testvluchten van geheime toestellen

Zijn UFO's een buitenaards verschijnsel?

De grote vraag is of het mogelijk is dat buitenaardse wezens onze aarde bezoeken met hun vliegende schotels. Er is echter geen officieel wetenschappelijk bewijs dat dit zo is. Toch zijn de ufologen die het verschijnsel bestuderen verre van sceptisch.
Astronoom Bernard Haisch: “Vraag de meeste wetenschappers wat zij vinden van het UFO-raadsel en je krijgt bijna altijd een spottende afwijzing als: "Er is geen spoor van bewijs." Dat antwoord is eenvoudig niet waar. Het probleem is dat dit bewijs niet onze verwachte wetenschappelijke logica volgt en daardoor wetenschappers afhoudt van in feite een grote hoeveelheid gegevens. Veel gemelde waarnemingen, hoe absurd ook, zijn waarschijnlijk toch waar. De meeste professionele wetenschappers doen geen moeite om naar het bewijs te kijken. In plaats daarvan neemt men de dogmatische afwijzingen door professionele debunkers, welke vaak belachelijk zijn, zonder nader onderzoek aan”.

Nog altijd worden vele meldingen afgedaan als volksobsessie, gelovers van buitenaards leven, sterke fantasie en paranoïde nervositeit onder mensen. Ook wordt gezegd dat het gaat om trucage, vervalsingen, fraudeurs, aandachttrekkers en mediageile personen. Echter, soms is er niet een directe verklaring voor het verschijnsel maar volgt die pas veel later.

Geheime missies

Er zijn verschillende visies. Er is een theorie die zegt dat het gaat om geheime technologische ontwikkelingen van de Verenigde Staten en de vroegere Sovjet-Unie. Het zou gaan om experimenten met discusvormige voorwerpen, deltavliegtuigen en radiogestuurde bollen. De kennis van de Verenigde Staten zou zorgvuldig geheim worden gehouden en wetenschappelijke UFO-onderzoeken zouden bewust worden tegengehouden.

UFO-stormen

Waarnemingen van UFO's zijn op sommige plaatsen soms wat frequenter dan normaal en heten daardoor ufovensters. Over de hele wereld zijn er jaren van grotere activiteit geweest, te weten 1947, 1952, 1954, 1966, 1967 en 1973. In de jaren zestig was er in Ohio een beruchte stroom van UFO meldingen. In België was er een UFOstorm van 1989 tot 1991.

Wat wordt er gezien

UFO's verschijnen soms in de vorm van een vliegende schotel, een discusvormig voorwerp dat met diverse snelheden door de lucht zweeft. Soms is het niet de vorm van een schotel maar die van een driehoek, een vierkant of een ruit. Een UFO kan zich langzaam voortbewegen, meestal zacht zoemend of geruisloos en kunnen van stillstand ineens versnellen of compleet verdwijnen uit het gezichtsveld. Mensen beschrijven soms onmogelijk snelle richtingsveranderingen die onaards lijken. Er zijn meldingen van een slingerend effect, een gefladder, een vibratie, een beweging zoals van een vallend blad of een jojo-effect waarbij er een pendelbeweging kan worden waargenomen.

Vastgelegd op camera

Regelmatig wordt er melding gemaakt van reusachtige zwarte driehoeken, de zogenaamde black triangles die langzaam en zonder geluid op geringe hoogte overvliegen. Op de drie hoeken zitten soms drie knipperende lichten. Deze verschijningsvormen lijken op de silhouetten van Amerikaanse Stealth vliegtuigen.
Zuid-Amerika is berucht om zeer veel meldingen van UFO's. Er is o.a. sprake van reeksen lichtbollen (orbs) die door de lucht dobberen, ook weer geluidloos. Vaak gebeurt dit op klaarlichte dag en zelfs boven steden. Deze uitingen zijn veelal vastgelegd op camera en video.

Invloed van de media

De media heeft een belangrijke invloed bij het verschijnsel UFO. Zodra er meerdere meldingen zijn geweest van UFO's op een bepaalde plaats treedt er een belangrijk psychologisch effect op. Het aantal mensen dat de lucht afspeurt zal toenemen en velen zullen onbekende lichten aanzien voor UFO's terwijl het in werkelijkheid gaat om vliegtuigen of iets anders aards. Hoe hoger het aantal onverklaarbare fenomenen in de lucht, hoe sterker de theorie wordt dat het gaat om buitenaards leven dat de aarde een bezoek komt brengen. De kranten zullen er bol van staan.

Het is in elk geval een interessant vraagstuk wetend dat wetenschappers Mars onderzoeken op zoek naar bewijs voor leven, terwijl je volgens de UFO waarnemers niet verder hoeft te kijken dan onze planeet zelf, waar lichtbollen met flikkerende lichten in wonderlijke kleuren doen denken aan een buitenaards bezoek.

Twee stromingen

In de UFO-wereld zijn twee sterke stromingen gaande. Je hebt de gelovers van buitenaards leven die met de onverklaarbare schotels en lichten in de lucht nog steeds wachten op dat ENE bewijs dat ze het bij het juiste eind hebben. Anderzijds heb je de sceptici die klakkeloos achter wetenschappers aanlopen, niet erkennen dat mensen wel degelijk vreemde dingen in de lucht kunnen waarnemen, en elk bewijs dat het toch ging om een gewoon vliegtuig of een vogel ook toepassen op elk ander verschijnsel dat misschien wel behoort tot die heel kleine groep van ongeïdentificeerde vliegende schotels die op dit moment nog niet kan worden verklaard.

Niet alles is verklaarbaar

In plaats van de oorlog tussen ufo-gelovers en ufo-critici zouden beide groepen beter de handen ineen kunnen slaan en objectief naar de waarnemingen en meldingen kijken. De conclusie dat er van buitenaards leven sprake is als iets op een vliegende schotel lijkt is wel een erg snelle, die zelfs als alle onderzoeken uitgeput zijn, nog niet kan worden gesteld tenzij het tegendeel wordt bewezen. Maar waarom zou de aarde voortdurend worden bezocht door wezens en toestellen van andere planeten zonder dat ze ooit eens afdalen, uitstappen en kennis met ons maken?

Er zijn vele onbeantwoorde vragen die onderzoekers en waarnemers bezighouden. Het accepteren van het feit dat niet alles verklaarbaar is is de grootste uitdaging waar de mens met zijn grote honger naar bewijzen naar zou moeten streven. En juist omdat de wereld antwoorden zoekt op elk denkbaar fenomeen, raakt de mens bij het verschijnsel UFO's gefrustreerd omdat er geen sluitend bewijs geleverd kan worden dat erop duidt dat de tien procent lichtbollen en driehoeken aards of onaards zijn en daardoor een mysterie blijven.

Roy: Ronnie, all I wanna do is, is, is know what's goin' on.
Ronnie: But nothin's going on. It's just one of those things.
Roy: Which things? Which things?
Ronnie: I don't want to hear about this anymore.
Roy: Ronnie, this is very important. I'm not just gonna let it lay here. I'm gonna call somebody about this...I saw something last night that I can't explain.
Ronnie: I saw something last night I can't explain?
Roy: I'm going out there again tonight, you know.
Ronnie: No, you're not.
Roy: Yes, I am.
Ronnie: No, you're not.
Roy: YES, I AM!

~ uit: Close Encounters of the third kind
© 2007 - 2024 Astrid-d-g, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
NASA ontdekt aardachtige planeet: de Kepler-186fNASA ontdekt aardachtige planeet: de Kepler-186fDe Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft in april 2014 aangekondigd een planeet te hebben ontdekt dat overeenkom…
Buitenaards levenBuitenaards levenIs er buitenaards leven? En zo ja, gaan we er dan eens op bezoek? Helaas is dit met geen mogelijkheid te zeggen. Feit is…
Beroemde ufo-waarnemingen op aardeBeroemde ufo-waarnemingen op aardeEen ufo is een ongeïdentificeerd vliegend voorwerp, in het Engels 'Unidentified Flying Object'. Er worden regelmatig ufo…
Wat is de Fermiparadox?Wat is de Fermiparadox?De mens heeft een zwak voor buitenaards leven, dat staat vast. Er wordt steeds meer en beter gezocht naar ander leven, o…

De Chi-kwadraat toetsDe Chi-kwadraat toetsMet de Chikwadraattoets kun je bepalen of er een verband bestaat tussen twee variabelen. Deze toets is gebaseerd op een…
Bronnen en referenties
Reacties

H. de Bree, 23-04-2012
Hello Infoteur, persoonlijke ervaringen zijn uiteraard de manier om jezelf te overtuigen. Toch moet je er geestelijk aan toe zijn. Voor mij was het al duidelijk voordat ik uberhaupt bewijs zag, terwijl ik anderen het bewijs laat zien (ahv een eigen foto en een nasa ufo filmpje op youtube) en ze me glazig aan blijven kijken alsof ik chinees praat, maw, ze zijn er nog niet aan toe. Een leuk experiment mbt bijvoorbeeld oneindigheid, laat iemand een lijn op papier tekenen, vraag (denkbeeldig) om van links naar rechts elke keer de helft van de afstand af te leggen en vraag hoeveel keren het kost om uiteindelijk aan de rechterkant aan te komen. Bijna iedereen noemt een getal terwijl je er nooit komt, oftewel oneindig. Degenen die er open voor staan pik je er zo uit. Reactie infoteur, 24-04-2012
Hi H., het begrip 'oneindigheid' mag dan wel bestaan, maar dat betekent niet dat men zich daar een voorstelling van kan maken. Niemand kan zoiets bevatten, want oneindigheid is beangstigend en onbegrijpelijk. Er zijn verder vele vormen van oneindigheid, zowel in de wis-, natuurkunde als astronomie (ruimte, tijd, getallen). Natuurwetten die bij ons gelden kunnen er in andere sterrenstelsels zelfs heel anders uitzien. Het blijft een mysterie. Groetjes, A.

Jan, 22-04-2012
Er werden vroeger al ufo 's gezien want er staan ufo 's afgebeeld op oude grotschilderingen en schilderijen. Vroeger waren er nog geen weerballonnen, vliegtuigen of experimentele militaire straaljagers om een UFO te verklaren.

http://www.ufonieuws.nl/permalink.asp?i=8509
http://www.ufowijzer.nl/tekstpagina/HistorischeKunstEnUFOs.html Reactie infoteur, 24-04-2012
Hi Jan, dank hiervoor. Grt, A.

Henk, 18-04-2012
Een bekend fenomeen bij veel mensen, heeft te maken met een soort automatisch geestelijke blokkade ter zelfbescherming, veel mensen, ook slimme wetenschappers zijn er (nog) niet klaar voor. Denk maar eens aan de reactie op het hoorspel van Orson Welles in 1938. Een grote groep mensen die volledig in paniek raakten, waarom, ver buiten je referentiekader, een mooi voorbeeld. Snap ik ook wel, het is ook niet niks om vanuit je horizontale "bekrompen" denkwijze in een keer te beseffen dat als je naar bovenkijkt er een oneindig heelal is met een veelzijdigheid aan levensvormen. Ik besefte dit al toen ik voor het eerst uberhaupt kon nadenken, maargoed, het is een soort leerfase in het menselijk bestaan. Bedankt voor de tip ivm Ufowijzer. Reactie infoteur, 19-04-2012
Hi Henk, het verborgene maakt vaak nieuwsgierig, maar dit geldt niet voor iedereen in dezelfde mate. Het fenomeen Ufo's wordt ook verschillend geinterpreteerd. Wat de een heel bijzonder vindt, wuift de ander weg als zijnde fantasie. Persoonlijke ervaringen zijn nog het meest overtuigend, niet wat men leest of hoort. Groetjes, A.

Henk, 17-04-2012
Een reactie op alle nuchtere logisch nadenkende mensen die wel of niet met bewijs beamen dat we (uiteraard) niet de enigen zijn in het heelal. Het heelal is idd oneindig, dus oneindig veel kansen op leven buiten onze planeet. Ik heb zelf ook 110% bewijs dat we bezocht worden door (observerende) ufo's. Degene die dit niet niet kunnen bevatten zijn geestelijk nog niet zover.

Wat ik daarnaast interessant vindt is de discussie rond het niet snellen kunnen gaan dan het licht. Een bekrompen gedachtengang netzoals we een ons een eeuw geleden niet konden voorstellen sneller te gaan dan het geluid en zouden kunnen landen op de maan. Er is onomstotelijk bewijs dat ufo's bestaan, als die niet sneller zouden kunnen gaan dan het licht hoe komen ze dan hier? Wel dus Reactie infoteur, 18-04-2012
Hi Henk, op Ufowijzer staat hierover iets interessants. Zie het citaat van astronoom Bernard Haisch, in mijn artikel onder het kopje 'Zijn ufo's een buitenaards verschijnsel?' (bron: "UFO’s Bestaan” uit “Popular Mechanics Magazine”.)
Het lijkt erop dat grootscheeps onderzoek ontbreekt. Grt, A.

Hendri, 04-01-2012
Ik zou graag willen zeggen : Nagenoeg alles is idd Geheim Materiaal. Men is bezig met het construeren van zgn " vliegende schotels" al dan wel of niet in ronde vorm. Volgende week zijn er wel weer een paar te zien (boven de polder). Het gaat om militaristische vliegtuigen die nagenoeg onhoorbaar zijn. Nog even een kleine opmerking aan Remsie… Een stealth laat eigenlijk geen condensstrepen achter, de verbranding geschiedt IN het toeastel zelf en wordt teruggebracht naar lagere temperaturen. eer ze uitgestoten worden.
Ben benieuwd of we nog wat leuke foto's te zien krijgen van volgende week Reactie infoteur, 05-01-2012
Hi Hendri, vrijwel altijd is een - op het oog - onherkenbaar 'ding' in de lucht naderhand toch te verklaren. Groetjes, A.

Remsie, 12-10-2011
Ikzelf heb vier UFO waarnemingen gehad met 2 getuigen. Een in de tuin in 1994 object kwam snel aan tot een full-stop in een oogwenk! Het maakte hoeken van 90 graden in een oogwenk en vervolgde zijn baan. Ook eens een gigantische driehoek voorbij zien glijden in de nacht. Het vloog zeer hoog maar was evengoed groot! Nee geen stealth de hoek was veel spitser. Het had vier lampjes aan de onderkant, geen condensstreep.geen geluid. Ik weet dat er meer is maar er is ook een hoop kwakzalverij. Ik ben wetenschappelijk en empirisch van aard. Het eerste object tartte met de natuurwetten van de G krachten. Reactie infoteur, 13-10-2011
Hi Remsie, interessant. Maar als het object zich zo dichtbij in jouw tuin bevond, dan zou het ding ook in de buurt van andere tuinen en huizen geweest moeten zijn, of in elk geval ergens in de lucht. En dan zou je verwachten dat er honderden meldingen binnenkomen. Groetjes, A.

J. A. Rijff, 31-08-2011
Er is meer tussen aarde en het universum, naar mijn idee, het kan niet zijn dat onze aarde enig zou zijn in het oneindig universum. Maar hoe dat er uit ziet is fantaseren dus de spanning blijft. maar volgens blue book zou de Amerikaanse luchtmacht opzettelijk informatie achter te hebben gehouden over UFO`s.


Amerikaanse Reactie infoteur, 01-09-2011
Waarvan akte, A.

Peter, 15-12-2008
Zoals mark al zei. er is meer onder de zon dan we denken of weten, alleen kunnen we het (nog) niet aantonen zonder voor gek verklaard te worden… en hoemeer ik lees over Tesla, over Von Braun ed… hoe meer ik de neiging heb te geloven dat we niet alleen zijn zonder daarom in groene mannentjes te geloven, uiteindelijk leven in "wording" zoals hier 500 miljoen jaar geleden is "ook" leven… trouwens onze hoopvolle zoektocht naar ander leven zou ons mss vroeg of laat wel eens zuur kunnen opbrengen, het zullen mogelijkerwijs niet persé brave ET' kes zijn… ik kijk er in elk geval niet naar uit.:-p Reactie infoteur, 05-01-2009
Hi Peter, het is inderdaad moeilijk te geloven dat alleen op Aarde leven mogelijk zou zijn. Wie weet, ergens in een ver sterrenstelsel… ;), groetjes A.

Jessica, 28-07-2008
Ik vind dit een intresant artikel. Ze willen ons dikwijls wijs maken dat het een planeet is of een ster maar mensen zijn niet zo dom, je kunt de bevolking niets meer wijs maken. Reactie infoteur, 15-09-2008
Hi Jessica, het is inderdaad goed om kritisch te zijn. Groet A.

Renée de Bood, 17-03-2008
Waarom denken de mensen toch altijd dat ze alleen bestaan. het heelal is zo groot het is toch voor de zotten om te denken dat wij het alleen recht hebben. Wij als mens moeten eerst alles ontrafelen of iets kunnen houden om in iets te geloven en zo niet bestaat het niet / of anders maakt het ons gek van angst. Reactie infoteur, 02-04-2008
Hallo Renee, de honger naar bewijzen kent geen grenzen en overschrijdt zelfs onze dampkring. Zolang leven elders niet kan worden uitgesloten blijft het echter voer voor speculatie. Groet, A.

Vincent Brunott, 11-02-2008
Er bestaat, afgezien van hoe we al die ufo's moeten duiden, bij velen een enorme honger naar buitenaards leven. Een honger die waarschijnlijk niet zou bestaan als het leven op aarde wat makkelijker zou zijn en meer als vervullend zou worden ervaren. Het leven op aarde heeft in dit uiterst materialistische tijdperk iets van een hel waarin velen van ellende omkomen terwijl anderen zich vervelen. Zoals mensen vroeger naar het paradijs konden snakken, zo snakken ze nu naar een intelligente buitenaardse beschaving of, tegen de verveling, naar buitenaardse avonturen. Reactie infoteur, 20-02-2008
Hallo Vincent. Dat zouden allemaal redenen kunnen zijn hoewel ik zelf denk dat de voornaamste reden gewoon nieuwsgierigheid is. Groet, A.

Hakan, 24-12-2007
Buitenaardse wezens zullen aarde bezetten net voor einde van de wereld. Geloven of niet geloven dat zal wel gebeuren. Ze heten Yecuc Mecuc. Ze zullen van alle kanten aarde aanvallen. Reactie infoteur, 29-12-2007
Bedankt voor de waarschuwing, lol. A.

Mark, 24-12-2007
Reactie op "the trax" met zijn totaal onmogelijk verhaal. Als je je een beetje meer zou verdiepen in nieuwe ontwikkelingen wat betreft voortstuwing, dan had je kunnen weten dat er al geruime tijd zoiets bestaat als: het opheffen van zwaartekracht of "anti zwaartekracht". Dit is geen onzin dit is realiteit google maar eens en je zult zien dat er meer is dan wat er in de schoolboeken staat geschreven. Aangetoont is ook dat de duitsers hier al mee bezig waren tijdens de tweede wereld oorlog, niet alleen geleerden als von braun zijn toen meegenomen naar amerika tijdens operatie paperclip, maar ook talloze geleerden die zich met dit "fenomeen"bezig hielden.

Feiten zijn het. Zoek maar eens wat verder dan wat je eigenlijk alleen maar wilt zien en je zult verbaasd zijn over wat er allemaal al bestaat. Het is zelfs zo erg dat "men"over technologieen beschikt die kostenloos energie kunnen maken. Alles heeft te maken met elektromanetisme, ook het laten zweven van voorwerpen in de lucht door er enkel stroom door te laten lopen is al een wet uit de fysica die op zijn bek gaat. Reactie infoteur, 29-12-2007
Ieder ziet erin wat hij wil zien, in die zin gaat het over je eigen perceptie en niet zozeer over de 'waarheid'. Waarnemingen kunnen bij het navertellen overigens een andere vorm aannemen, dat is bewezen. Het lijkt me dat als buitenaards leven ons zouden bezoeken omdat ze volgens jouw zeggen er andere natuurkundige wetten op nahouden, dat ze dan geen reden hebben om steeds maar schotels en dergelijke over ons te laten zweven maar ook eens serieus zouden landen. Groeten, A.

Johnkuhles Eu, 16-12-2007
"De manier zoals met UFO-informatie werd en nog steeds wordt omgesprongen is vaak interessanter dan de UFO zelf :o)"

John Kuhles Live op RTL-5 'Lijn 5' met Mariska Hulsher 1994 naar aanleiding van een UFO Conferentie waar John een lezing gaf.

Wie Wat Waar Hoezo Wanneer Hoeveel Waarom Waarmee Hoe Waardoor Hoevaak Reactie infoteur, 29-12-2007
Vreemde reactie die erop lijkt alsof we enkel over actuele zaken mogen spreken. Wat voor jou misschien ouwe koek is, is voor een ander echter springlevend en vers. Houd daar eens rekening mee. Gr, A.

Thetrax, 15-12-2007
Buitenaards, niks van! Degene die in deze mythes geloven "vergeten" of weten gewoon niet dat fysica wetten niet alleen voor de aardbewoners tellen maar ook voor buitenaardse leven. Dus geen spake van reizen met de lichtsnelheid en dergelijke, dit is totaal onmogelijk en dat wil zeggen dat indien buitenaardse wezens ons klein planeetje willen bezoeken, moeten zij misschien meer dan 1000 jaar door de ruimte reizen, dit wil dan ook zeggen dat zij technologisch ver vooruit zijn tegen over onze primitieve technologie en dus geen reden hebben om zich zogezegd te "verbergen".

Echte wetenschappers houden zich daarmee niet bezig (UFOlogie) omdat zij dit allemaal weten dat fysica wetten overal in het universum hetzelfde is en van de 100% "onverklaarbare" verschijnselen zijn nooit enig bewijs van gevonden. ook alle foto's of films van zogezegd UFO's zijn bijna allemaal bedrog en heel onduidelijk. Het is hetzelfde met die graancirkels en er zijn grappemakers die zich hebben goed geamuseerd en toch bleven goed gelovigen, "UFO en andere pseudo specialisten", beweren dat die graancirkels gemaakt zijn door buitenaardse wezens!

De dag dat echt buitenaardse wezens ons komen bezoeken zullen we het wel weten!
Zone 51, Loch Ness en dergelijk zijn te klasseren in dezelfde zak! Reactie infoteur, 29-12-2007
Ik zou niet durven beweren dat het om bedrog gaat, integendeel. Het waarschijnlijkst is toch dat die tien procent onverklaarbare zaken in de hemel gewoon aards zijn, wat het dan ook is. Ufologie is overigens een vak dat niet zou bestaan als alles al was bewezen en vaststond. Gr, A.

Sam Pil, 09-12-2007
Als UFO's dan toch zouden bestaan, waarom komen ze dan zoveel naar de aarde. Ze moeten toch niet om de zoveel tijd de aarde komen bezoeken. Reactie infoteur, 25-05-2010
Hi Sam, ik heb in mijn artikel niet verondersteld dat UFOs van veraf komen. Veel verschijnselen zijn immers achteraf gewoon verklaarbaar. Dag! A.

Opkoers, 06-11-2007
Een prima verhaal waarbij alle aspecten en de "voor" en "tegenstanders" goed en objectief beschreven worden. Reactie infoteur, 29-12-2007
Dank je zeer voor de waardering! Groeten van A.

Rob Schouten, 05-11-2007
Citaa uit het artikel:"Maar waarom zou de aarde voortdurend worden bezocht door wezens en toestellen van andere planeten zonder dat ze ooit eens afdalen, uitstappen en kennis met ons maken?"

Antwoord:"Het is denkbaar dat-gezien de inmense afstanden tussen sterren-het hier om onbemande geautomatiseerde sondes gaat. Die zouden slechts informatie verzamelen. Dat zou ook de grote verscheidenheid aan toestellen verklaren, omdat wij op Aarde onze aanwezigheid nou niet echt geheim houden. Ik bedoel hiermee onze enorme hoevelheid radio/en tv uitzendingen. :-p Reactie infoteur, 29-12-2007
Hi Rob. Ik wilde met die zin de onwaarschijnlijkheid van buitenaards leven in onze dampkring aanduiden. Jouw stelling is interessant maar vind ik weinig aannemelijk. Groeten, A.

Astrid-d-g (270 artikelen)
Laatste update: 26-11-2015
Rubriek: Wetenschap
Subrubriek: Onderzoek
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.