David Adair: de echte raketman op avontuur in Area 51

David Adair: de echte raketman op avontuur in Area 51 David Adair was al, volgens eigen zeggen, vanaf zijn zevende met kwantumfysica bezig. Op zijn elfde bouwde hij zijn eerste raket en op zijn zeventiende had hij een van de krachtigste raketten aller tijden gebouwd. Het was een raket die gebruikt maakte van elektromagnetische fusie. De eerste en enige in zijn soort. In 1971 was zijn raket klaar en werden hij en zijn raket opgehaald door generaal Curtis Le May en naar White Sands Missile Testing Facility gebracht. Daar werd hem gevraagd de coördinaten van een plek in Nevada in te voeren en daar de raket naartoe te laten vliegen. Het was Groomlake in Nevada, beter bekend als Area 51. Na de lancering van zijn raket reist hij samen met Arthur Rudolph, een raketgeleerde van de nazi's, naar Area 51. Hij heeft daar een ongelooflijk avontuur beleefd.

David Adair

David Adair werd geboren in West Virginia in het stadje Welch. Op zijn zevende was hij heel erg leergierig en las hij alle boeken in de bibliotheek die met wetenschap te maken hadden. Al snel ging hij teksten en formules in de boeken verbeteren. Toen de bibliothecaresse erachter kwam dat hij geïnteresseerd was in boeken over wetenschap bestelde ze er nog meer. David heeft in die tijd wel 1800 boeken over ruimte, wiskundige en natuurkundige theorieën gelezen. Hij was vooral geïnteresseerd in ruimtevaart en raketaandrijving. Na het lezen van de theorieën werd hij nieuwsgierig of deze ook in de praktijk zouden werken. Op zijn elfde bouwde hij een raket.

Generaal Curtis Le May

Curtis Le May / Bron: USAF, Wikimedia Commons (Publiek domein)Curtis Le May / Bron: USAF, Wikimedia Commons (Publiek domein)
Curtis Le May was een generaal van de Amerikaanse luchtmacht en kandidaat vice-president voor George Wallace tijdens de verkiezingen van 1968. Hij was bekend om de effectieve en efficiënte manier van het uitvoeren van bombardementen in de Stille Oceaan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Verder stond hij ook bekend als oorlogszuchtig. Door hem dreigde er menig keer een oorlog tussen Verenigde Staten en de Sovjet-Unie uit te breken. Een bekend voorbeeld van zijn optreden is de Cubacrisis.

De moeder van David Adair was een verpleegster en zij zorgde een tijdje voor de moeder van Curtis Le May. Zo kwam ze in contact met Le May en ontstond er een soort vriendschap. Ze vertelde hem over haar drie zonen en vooral over haar jongste zoon David. Toen zij hem vertelde over Davids interesse in raketten en dat hij er één gebouwd had wilde Le May graag het aantekeningenboek van David zien. Volgens David had hij wel 93 pagina's aantekeningen gemaakt over elektromagnetische fusie. Le May zou ongeveer een derde van de aantekeningen hebben gekopieerd en aan andere wetenschappers hebben laten zien.

Wernher von Braun

Wernher von Braun / Bron: NASAMSFC, Wikimedia Commons (Publiek domein)Wernher von Braun / Bron: NASAMSFC, Wikimedia Commons (Publiek domein)
In zijn jeugd won David meerdere prijzen voor zijn raketten. Hij werd op zijn zeventiende uitgeroepen tot beste werktuigbouwkundige door de Amerikaanse luchtmacht. Daar is ook een krantenknipsel van. Bij één van de prijsuitreikingen heeft David Wernher von Braun ontmoet. Wernher von Braun was een zeer bekende raketgeleerde die in nazi-Duitsland heeft gewerkt alsmede in de Verenigde Staten.

Hulp Amerikaanse luchtmacht

Door David zijn prestaties was de interesse gewekt en zou hij vanaf 1969 hulp hebben gekregen van de Amerikaanse luchtmacht om zijn ontwerp van een raket te bouwen. De raket was bijzonder omdat deze gebruik maakte van elektromagnetische fusie. Het was een nieuw type omdat het geen gebruik van vloeibare brandstof maakte noch van brandstof in vaste vorm. Hij noemde deze raket Pitholem, naar een droom die zijn moeder had. Volgens Adair kon deze raket in 4 seconden een snelheid van zo'n 14.000 kilometer per uur bereiken.

Kolonel Bailey Arthur Williams

Kolonel Williams was degene die de operatie van de bouw van de raket leidde en waar David elke dag mee te maken had. Adair had de luchtmacht verzocht om burgerkleren te dragen zodat ze niet zouden opvallen. Hij ging gewoon naar school en vertelde niemand over wat er zich allemaal afspeelde in zijn garage. Volgens David werden bepaalde onderdelen in Los Alamos gebouwd naar zijn aanwijzingen. Alle onderdelen werden door David in zijn garage in elkaar gezet. In 1971 was de raket af.

Het testen van de raket

White Sands Missile Testing facility (White Sands) is een Amerikaans militair testgebied van bijna 8.300 vierkante kilometer groot in het zuiden van Nieuw-Mexico. Dat is de grootste militaire basis in de Verenigde Staten speciaal gebouwd om Duitse en Amerikaanse langeafstandsraketten te testen. Toen de raket klaar was werden Adair en de raket naar White Sands gebracht om hem uit te testen.

Men In Black

Hij was daar samen met kolonel Bailey en andere militairen toen er een zwart vliegtuig landde waar allemaal mannen in zwarte pakken uitkwamen. Volgens hem waren dat de bekende Men In Black (MIB). De film die in 1997 verscheen verhaalde over een geheime overheidsorganisatie die ten doel heeft om buitenaardse wezens op aarde in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat niemand het bestaan van deze wezens ontdekt. Eén van de mannen was anders gekleed en Adair herkende hem als Arthur Rudolph. Hij wist wie het was door zijn vriendschap met Wernher von Braun. Wernher had hem gewaarschuwd voor deze man. Er werd hem gevraagd om de coördinaten in te voeren van Groom Lake, beter bekend als Area 51, en de raket daar naartoe te sturen. De lancering verliep vlekkeloos.

Arthur Rudolph

Arthur Rudolph / Bron: Publiek domein, Wikimedia Commons (PD)Arthur Rudolph / Bron: Publiek domein, Wikimedia Commons (PD)
Arthur Rudolph was een Duitse raketgeleerde die tijdens de oorlog aan de V-2 raket gewerkt heeft. Hij was een nazi en volgens Wernher van de Gestapo. Na de oorlog werd hij naar Amerika gehaald waar hij onder ander werkte aan de Saturnus V-raket.

Operatie Paperclip

Tegen het einde van de oorlog wilden de Verenigde Staten de technologische vooruitgang en kennis van de nazi-geleerden naar Amerika halen. Derhalve hebben de Amerikanen na de oorlog een grote groep van Duitse geleerden naar de Verenigde Staten gehaald. De meest bekende van deze groep was Wernher von Braun. De kennis van deze geleerden maakten het mogelijk om na de oorlog raketten te ontwikkelen. Volgens sommigen zouden er met de operatie Paperclip ook duistere technologieën naar Amerika zijn gehaald. Bijvoorbeeld ufo-technologie. Met deze ufo-technologie wordt er niet bedoeld dat deze technologie buitenaards zou zijn maar dat het zou gaan om geheime militaire projecten.

Area 51

Area 51 / Bron: Publiek domein, Wikimedia Commons (PD)Area 51 / Bron: Publiek domein, Wikimedia Commons (PD)
Na de lancering zijn Adair en de MIB tezamen met Rudolph naar Area 51 gegaan. Adair heeft daar het volgende meegemaakt:
 • een van de hangars was een lift die 20 verdiepingen de grond in gaat;
 • in Area 51 legden ze grote afstanden af via golfkarretjes die heel snel konden gaan zo'n 75 kilometers per uur. Adair begreep niet hoe dat kon;
 • er waren kantoren, hangars, allerlei type vliegtuigen en een grot.

Ontmoeting met een buitenaardse energiecentrale

Onder de grond kwamen ze bij een deur aan met een soort irisscan. In 1985 werd de technologie ontdekt en in 2006 is deze ontwikkeld voor commerciële doeleinden. In de ruimte die ze betraden nadat de deur openging bevond zich volgens Adair een soort energiecentrale. Wat Adair daar gezien heeft kan als volgt worden samengevat:
 • de energiecentrale/motor was zo groot als een bus;
 • het had een soort ruggengraat;
 • het had een mooie zeegroene kleur;
 • het was buitenaards;
 • er waren nergens schaduwen;
 • er was overal licht maar geen lichtpunten;
 • het object voelde zacht en tegelijkertijd hard aan;
 • de oppervlakte deed denken aan een dolfijnenhuid;
 • de energiecentrale/motor zou worden aangedreven door middel van een symbiotische relatie met de piloot.

Adair gaat de energiecentrale binnen

Adair is ook binnenin de energiecentrale geweest. Daar heeft hij:
 • telepathisch contact met het levende apparaat gehad;
 • beelden gezien van andere beschavingen;
 • informatie gekregen over de herkomst van de energiecentrale.

First Strike

Le May en ook Arthur Rudolph zochten naar een zeer snelle raket. Ze wilden zo'n snelle raket hebben om als eerste te kunnen toeslaan daar komt dan ook de term First Strike vandaan. Volgens hen was dat de enige manier om de Koude Oorlog te winnen. Als je de tegenstander snel kunt uitroeien hebben ze geen tijd en mogelijkheid om wraak te nemen. Adair realiseerde zich terwijl hij daar in Area 51 was dat zijn raket dat wapen is en er wel een miljard mensen kunnen gaan sterven als deze mensen hun zin zouden krijgen. Hij meent dat hij zijn raket moet vernietigen.

De raket

Adair zijn raket was in perfecte staat geland en kon eigenlijk meteen weer opnieuw gebruikt worden. De raket kon landen doordat Adair parachutes aan de raket had gemaakt die voor een ideale landing hadden gezorgd. Adair wist de raket te vernietigen door grafiet van de hangardeuren af te halen en in de raket te stoppen. Grafiet en deuterium zorgen voor een ontploffing als de stoffen met elkaar in aanraking komen. Aan de explosie heeft hij een gehoorbeschadiging overgehouden. Rudolf zou hem na de ontploffing geslagen en bedreigd hebben maar uiteindelijk heeft Le May hem naar huis gebracht.

Na Area 51

Het verhaal van Adair is bijzonder wonderbaarlijk. Hij heeft zijn verhaal gedaan in een programma van Gaia, een soort van televisiezender, en verscheidene andere media. Er is documentatie die bepaalde delen van zijn verhaal bevestigen. Na zijn werk bij de marine is Adair gaan werken als consulent op het gebied van ruimtetechnologie. Veel mensen vragen zich af waarom hij na 1971 nooit meer een raket gebouwd heeft.

Klokkenluiders

Naast David Adair zijn er nog anderen geweest die hun ervaring met Area 51 hebben verteld zoals Bob Lazar die naar Area 51 was gehaald om aan buitenaarde technologie te werken. Een andere ervaringsdeskundige is Boyd Bushman die vlak voor zijn dood een bekentenis over Area 51 op camera heeft gedaan.

Jan Williams

Jan Williams was de dochter van kolonel Williams, de kolonel die de leiding had over de bouw van de raket van Adair. Nadat ze van Adair hoorde en begreep dat hij met haar vader had samengewerkt wilde ze contact met hem. Ze is met Adair gaan praten en volgens haar is Adair oprecht en weet hij dingen van haar vader die hij alleen van hem kon hebben gehoord. Tot aan haar dood waren ze goede vrienden van elkaar.
© 2019 - 2024 Rajeki, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Raketingenieur von BraunRaketingenieur von BraunVon Braun was de voornaamste raketingenieur ooit. Zonder hem zou de ruimtevaart niet zijn geweest zoals die nu is. De te…
Satelliet (voorwerpen rond een planeet)Satelliet (voorwerpen rond een planeet)Alle voorwerpen die rond een planeet zweven zijn satellieten. Satellieten die door mensen gemaakt zijn worden kunstmanen…

De galg en de wetenschapDe galg en de wetenschapOok in vervlogen tijden ging het er in sociaal en maatschappelijk opzicht zeer heftig aan toe om de wetenschap ruim baan…
AUTEC: de Area 51 van de Amerikaanse marine op Andros-eilandAUTEC: de Area 51 van de Amerikaanse marine op Andros-eilandNiet alleen de Amerikaanse luchtmacht heeft een mysterieuze basis maar ook de Amerikaanse marine heeft een tot de verbee…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: MartinStr, Pixabay
 • https://www.youtube.com/watch?v=19iJ-XTNwNg&list=PLUkh_sykT5fpBKPgdbAel5c8luFQqjnR9&index=13
 • https://allaboutdavidadair.wordpress.com/tag/area-51-2/
 • https://www.gaia.com/article/david-adair-says-he-designed-fusion-rocket-engine-like-one-found-at-area-51
 • https://www.quora.com/What-is-unbelievable-or-believable-about-David-Adairs-rocket-and-Area-51-story
 • https://www.youtube.com/watch?v=VA3HV_gfq80&app=desktop
 • https://www.youtube.com/watch?v=1csHh5lF85M
 • https://www.gaia.com/video/david-adair-bio?fullplayer=feature
 • https://www.gaia.com/video/original-rocket-man-david-adair?fullplayer=feature
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Curtis_LeMay
 • https://www.gaia.com/video/descent-area-51-david-adair?fullplayer=feature
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Operatie_Paperclip
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Arthur_Rudolph
 • https://en.wikipedia.org/wiki/White_Sands_Missile_Range
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Wernher_von_Braun
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Men_in_Black
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Irisscanner
 • Afbeelding bron 1: USAF, Wikimedia Commons (Publiek domein)
 • Afbeelding bron 2: NASAMSFC, Wikimedia Commons (Publiek domein)
 • Afbeelding bron 3: Publiek domein, Wikimedia Commons (PD)
 • Afbeelding bron 4: Publiek domein, Wikimedia Commons (PD)
Rajeki (57 artikelen)
Gepubliceerd: 16-08-2019
Rubriek: Wetenschap
Subrubriek: Onderzoek
Bronnen en referenties: 21
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.